هشت مهاجر در نزدیک سواحل مراکش در آب غرق شدند
مقام های مراکشی میگویند که اجساد هشت مهاجر را از آب بیرون کشیدند. این مهاجران تلاش میکردند که به وسیله یک قایق به جزایر قناری بروند.
مقام های مراکشی میگویند که اجساد هشت مهاجر را از آب بیرون کشیدند. این مهاجران تلاش میکردند که به وسیله یک قایق به جزایر قناری بروند.
به گونه اوسط پنج مهاجر در راه رسیدن به اسپانیا در هر روز جان باخته اند. یک سازمان حقوق بشری با بیان این مطلب میگوید که در شش ماه نخست سال روان، دست کم ۹۷۸ مهاجری که تلاش میکردند از کشورهای افریقایی به قلمرو اسپانیا برسند، در بحیره مدیترانه قربانی شده اند.
چند روز پس از تلاش دسته جمعی گروهی از مردم برای ورود به قلمرو برون مرزی اسپانیا در مراکش، روز دوشنبه جلسه محاکمه ۳۶ مهاجر به اتهام «ورود غیرقانونی» آغاز شد، اما بلافاصله متوقف شد. در جریان هجوم حدود ۲۰۰۰ مهاجر به شهر حصار مرزی در شهر ملیله بیش از ۳۵ نفر در هفته گذشته جان باختند.
به گفته یک سازمان مددرسان، دست کم ۴۴ مهاجر در برابر ساحل صحرای غربی غرق شدند. ۱۲ تن از بازماندگان این واقعه توسط نهادهای دولتی مراکش بازداشت شدند.
سازمان غیردولتی کامیناندو فرونتراس با انتشار گزارشی میگوید که در سال ۲۰۲۱ بیش از ۴۴۰۰ مهاجر در راه رسیدن به اسپانیا در دریا غرق یا ناپدید شدهاند. به گفته این سازمان، بیشتر این مهاجران از شمال غرب افریقا حرکت و تلاش کرده بودند خود را به جزایر قناری برسانند.
یک سازمان امدادی اسپانیایی اعلام کرده که از آغاز سال جاری میلادی تاکنون حدود ۲۱۰۰ مهاجر در مسیر دریایی به سوی جزیره های اسپانیایی جان باخته اند. این آمار پنج برابر شمار تلفات مهاجران در همین مدت زمان در سال گذشته است.
در دو روز گذشته بیش از ۶۰۰۰ مهاجر خود را از مراکش به شهرهای سئوتا و ملیلیه، قلمرو برون مرزی اسپانیا رسانده اند. شمار زیادی از این مهاجران با استفاده از حلقههای شنا و یا قایقهای بادی خود را به این شهرهای اسپانیایی رسانده اند.
دست کم ۲۲۰۰ مهاجر در جریان تلاش برای رسیدن به اسپانیا در مسیر آبی جان باخته اند. این آمار در مقایسه به سال گذشته، به گونه چشمگیر افزایش یافته است.
پولیس اسپانیا میگوید دو شبکه قاچاق مهاجران در این کشور را دستگیر کرده است. این دو شبکه صدها مهاجر افریقایی را از اسپانیا به فرانسه انتقال دادهاند.
در میان مهاجرانی که در روزهای اخیر در مرز ترکیه و یونان گیر افتادهاند، پناهجویانی از کشورهای عربی نیز وجود دارند. منیر، یک مهاجر مراکشی ۴٣ ساله و از ساکنان کازابلانکا، که فکر میکرد با باز شدن مرزهای ترکیه به راحتی میتواند وارد یونان شود، حال در نقطه مرزی پازارکوله در ترکیه در بی سرنوشتی به سر میبرد. او چشمدیدش را به مهاجر نیوز بازگو کرده است:
٨٠ مهاجر روز یکشنبه ٢٩ سپتمبر در سه گروه جداگانه به جزیره لامپدوسا در ایتالیا رسیدند. این مهاجران سپس به یک مرکز پذیرایی و ثبت نام در جزیره انتقال داده شدند.
بر بنیاد آمار شماری از سازمانهای اندلسی، در سه دههی گذشته در حدود ۶۷۰۰ تا ۸۰۰۰ مهاجر هنگام عبور از آبهای میان مراکش و اسپانیا جان باختهاند. گورهای اکثر مهاجران را میتوان در گورستانهای آبنای جبلالطارق یافت.