دفتر حمایت از پناهندگی اتحادیه اروپا میگوید در ماه اکتوبر سه هزار و ۱۷۰ ایرانی متقاضی پناهندگی در این اتحادیه شدهاند. بر پایه این گزارش شمار کل متقاضیان پناهندگی از کشورهای اتحادیه اروپا در این ماه ۶۰ هزار نفر بوده است.
مطابق تازهترین گزارش دفتر حمایت از پناهندگی اتحادیه اروپا (EASO) تعداد تقاضاهای پناهندگی ثبت شده در ماه اکتوبر بیشترین میزان در سال ۲۰۱۸ بوده و به ۶۰ هزار مورد رسیده است.
در ماههای قبل میانگین تعداد متقاضیان پناهندگی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا حدود ۵۱ هزار نفر بوده است. به رغم افزایش ۱۷ درصد شمار پناهجویان در ماه اکتوبر تعداد پناهچویان در ده ماه سال جاری به نسبت مدت مشابه در سال ۲۰۱۷ کاهش یافته است.
از جنوری تا اکتوبر امسال در مجموع ۵۲۲ هزار و ۲۸۴ نفر از کشورهای اتحادیه اروپا تقاضای پناهندگی کردهاند که ۱۳ درصد کمتر از تعداد متقاضیان پناهندگی در ده ماه نخست سال گذشته بوده است.
بر اساس آمار دفتر حمایت از پناهندگی اتحادیه اروپا سه درصد از متقاضیان پناهندگی در ماههای جنوری تا اکتوبر امسال کودکان بدون همراه بودهاند و بیش از یک سوم آنها شهروندان سه کشور افغانستان، پاکستان و اریتره هستند.
بیش از نیمی از متقاضیان پناهندگی در ماه اکتوبر شهروندان ده کشور هستند که به ترتیب تعداد تقاضاها عبارتند از: سوریه، افغانستان، عراق، ایران، ترکیه، پاکستان، آلبانیا، ونزوئلا، نایجریا و گرجستان. نکته قابل توجه این که تعداد متقاضیان پناهندگی از تمام این ده کشور در ماه اکتوبر به نسبت ماه قبل افزایش داشته است.
شهروندان سوریایی در صدر جدول
تعداد پناهجویان سوریایی که در ماه اکتوبر در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا تقاضای خود را به ثبت رساندهاند شش هزار و ۷۴۰ نفر گزارش شده که ۷۰۰ نفر (حدود ۱۳ درصد) بیشتر از ماه قبل بوده است.
شهروندان افغانستان با چهار هزار و ۹۲۱ تقاضای پناهندگی در جایگاه دوم این جدول قرار دارند و عراقیها با سه هزار و ۸۶۹ تقاضا در جایگاه سوم.
تعداد متقاضیان پناهندگی از افغانستان در ماه اکتوبر ۲۰ درصد بیشتر از ماه قبل بوده است. میزان کودکان بدون همراه افغان دو برابر میانگین کل کشورها است.
پس از این سه کشور شهروندان ایران قرار دارند که در ماه اکتوبر سه هزار و ۱۷۰ تقاضای پناهندگی در اتحادیه اروپا به ثبت رساندهاند. این تعداد بالاترین میزان از ماه سپتمبر ۲۰۱۶ است و ۱۵ درصد بیش از ماه پیش.
استفاده ایرانیان از لغو موقت ویزا به صربستان
بنابر این گزارش روند رو به افزایش تعداد متقاضیان پناهندگی ایرانی از ماه جنوری آغاز شده و علت آن امکان سفر ایرانیان به صربستان بدون ویزا بوده که از ماه سپتمبر سال گذشته آغاز شد. این امکان از ماه اکتوبر امسال دیگر وجود ندارد و شهروندان ایران برای ورود به صربستان باید ویزا بگیرند.
میزان تقاضاهای پناهندگی ایرانیان پذیرفته شده در سه ماهه نخست امسال اندکی افزایش یافته و در ماه مارچ به یک هزار و ۸۸۰ مورد رسیده است. دفتر حمایت از پناهندگی اتحادیه اروپا میگوید با این همه هنوز به ۱۴ هزار و ۵۰۳ تقاضای ایرانیان رسیدگی نشده است. مطابق آمار این دفتر در شش ماه گذشته با ۳۸ درصد از تقاضاهای پناهندگی ایرانیان، سه درصد کمتر از نومبر سال گذشته، موافقت شده است.
در ماه اکتوبر تعداد متقاضیان پناهندگی از ترکیه در اتحادیه اروپا، پس از کاهشی اندک در دو ماه قبل بار دیگر افزایش یافته و به دو هزار و ۸۸۰ مورد رسید. با این همه آمار منتشر شده نشان میدهد که شهروندان ترکیه با ۹ درصد، کمترین میزان افزایش تقاضای پناهندگی در میان ده کشور نخست را داشتهاند.
منبع: دویچه وله فارسی