شمار مهاجرانی که تلاش میکنند از بلاروس به پولند برسند، در حال افزایش است. پولند با ایجاد موانع مرزی، تدابیر شدید محافظتی را در سرحدات این کشور روی دست گرفته است.
در ویدیویی که گارد مرزی پولند روز چهارشنبه (۲۳ مارچ) نشر کرد، بخش هایی از یک حصار فلزی محکم در مرز با بلاروس دیده میشود. بر این اساس، بر فراز این مانع ۱۸۶ کیلومتری که قرار است در ماه جون تکمیل شود، سیم های خاردار نیز نصب میشود.
این ویدیو در حالی نشر میشود که نهادهای مرزی پولند اعلام کردند، شمار مهاجرانی که سعی میکنند از طریق بلاروس، کشور همسایه وارد پولند شوند، دوباره در حال افزایش است. آن ها روز سه شنبه گفتند که در عرض ۲۴ روز، ۱۳۴ تن سعی کردند از مرز عبور کنند.
براساس بیانیه گارد مرزی پولند، مهاجران از افغانستان، عراق، مصر، سودان، یمن، ترکیه و کوبا بودند.
در ادامه این بیانیه آمده است، هشت تن دیگر (یک ایتالیایی، سه اوکرایینی و چهار شهروند پولند) به خاطر کمک به مهاجران برای عبور از مرز بازداشت شدند و ممکن است به هشت سال زندان محکوم شوند.
ماموران گارد گفتند، آن ها در یک منطقه دیگر از عبور یک گروه ده نفری مهاجران از مرز جلوگیری کردند. به گفته گارد مرزی پولند، نهادهای بلاروس در این تلاش های مهاجران دخالت دارند.

یک گروه بشر دوست پولندی به نام «گروپا گرانیسا» میگوید که در طول چند روز گذشته، مهاجران توسط نهادهای پولندی به جنگل برده شده و «به صورت بی رحمانه» به بلاروس به عقب رانده شده اند. این گروه مهاجران کرد عراقی بودند به شمول یک نوزاد که کمتر از دو ماهه و بر بنیاد گزارش ها در منطقه بروزگی بلاروس به دنیا آمده است.
هزاران مهاجر در بلاروس باقی مانده اند. برای بیشتر آن ها در بروزگی در یک انبار کالا به وسعت ۱۰ هزار متر مربع اسکان داده شده است.
بیشتر بخوانید: بیش از ۱۱ هزار مهاجر در سال ۲۰۲۱ از طریق بلاروس وارد آلمان شده اند
روز سه شنبه «گروپا گرانیسا» گفت، بلاروس ادعا کرده است که این کمپ خالی است و همه به خانه بازگشته یا در انتظار اخراج از این کشور به سر میبرند.
گروپا گرانیسا ویدیویی را در تویتر نشر کرد که در اوایل این ماه از داخل انبار کالا گرفته شده است. این گروه میگوید که مهاجران از کمپ بروزگی بیرون برده شده و «به پولند رانده شده اند.»

دو مجموعه متفاوت قوانین
دیوار مرزی بین پولند و بلاروس برای دور نگه داشتن مهاجرانی ساخته شد که سال گذشته سعی میکردند از طریق بلاروس وارد پولند شوند. در آن زمان الکساندر لوکاشینکو، رهبر بلاروس متهم شد که گویا مردم را تشویق کرده که به مینسک بیایند و سپس آنها میتوانند به آسانی وارد اتحادیه اروپا شوند. پس از هجوم این مردم، نهادهای پولندی به مهاجران اجازه ندادند که از مرز عبور کنند و بسیاری از آن ها را به بلاروس پس فرستادند. دست کم ۱۹ تن که در جنگل بدون سرپناه و یا مراقبت های طبی گیر مانده بودند، جان باختند. روزنامه بریتانیایی گاردین در ماه فبروری گزارش داد، اجساد برخی از مهاجران پیدا شده که حیوانات آن ها را پاره کرده بودند.
بیشتر بخوانید: در منطقه مرزی پولند با بلاروس یک جسد دیگر کشف شد
استقبال پولند از میلیون ها تن که از جنگ در اوکرایین، کشور همسایه فرار کردند، باعث شد که برخی بگویند، این کشور در قبال مهاجران روش دوگانه دارد.
ماریانا وارتکا از «بنیاد اوچالنیه»، گروهی که به مهاجران در مرزهای اوکرایین و بلاروس کمک میکند، در گزارشی که به تاریخ ۲۲ مارچ نشر شده، به شبکه گزارش تحقیقی بالقان «Balkan Investigative Reporting Network» اعلام کرد: «مثل این است که دو کشور در یک قلمرو است، دو مجموعه کاملا متفاوت قوانین، اشخاصی که زندگی شان ارزش حفظ را دارد و آن هایی که میتوانند در جنگل بمیرند.»