صدها پناهجو در کشتی های نجات در انتظار یک بندر امن اند تا بتوانند پس از روزها سرگردانی در آنجا پیاده شوند. برخی از این مهاجران با نبود آب آشامیدنی و شیر خشک برای کودکان روبرو هستند.
سازمان اسپانیایی «Open Arms» اعلام کرد که کشتی این نهاد در جریان شب ۳۰ تن دیگر را که در خطر غرق شدن بودند، از آب بیرون کشید. این سازمان تاکید کرد که نیاز عاجل به یک بندر دارد تا در مجموع ۴۰۲ فرد نجات یافته را پیاده کند.
پرسنل کشتی «Humanity1» از سازمان «SOS Humanity» از نهادهای مسئول خواست که برای پیاده کردن ۳۹۸ فرد نجات یافته در این کشتی یک مکان امن اختصاص دهند.
به گفته این سازمان، از زمان انجام نخستین ماموریت نجات، تقریبا دو هفته و از زمان انجام آخرین ماموریت ۶ روز گذشته است. این سازمان در ادامه گفت که پرسنل کشتی ۱۸ درخواست فرستاده است اما نتیجهای نگرفته است.
بیشتر بخوانید: نجات ده ها مهاجر از بحر توسط کشتی های نجات سازمان های آلمانی
سازمان «SOS Humanity» در ادامه گفت: «ذخایر (در این کشتی) در حال اتمام است. پرسنل آن بیمار شده اند و هوا در حال سردتر شدن است.»
در ادامه پیام این سازمان آمده است: «به خصوص ۵۵ کودک و ۱۱۰ فرد نوجوان و خوردسال بدون همراه از این شرایط بسیار رنج میبرند.»
به گفته این سازمان، بیماری های عفونی نیز در حال گسترش اند.
امدادگران در این کشتی در آخر هفته هشدار داده بودند که آب آشامیدنی و ذخایر دیگر مانند شیر خشک در حال کمیاب شدن است و بیماری های زکام، اسهال و استفراغ به خاطر کمبود فضای کافی نیز در حال گسترش است.
در بحیره مدیترانه هیچگونه نجات سازمان دهی شده پناهجویان در خطر از سوی نهادهای دولتی وجود ندارد. فقط سازمان های خصوصی هستند که پناهجویان در خطر را در بحر جستجو میکنند. آن ها اغلب باید پس از نجات روزها و هفته ها در انتظار اختصاص یک بندر امن باشند. تنها کشوری که چنین اجازه ای را صادر میکند، ایتالیا است. ماه ها است که مالتا اجازه ورود هیچگونه کشتی نجاتی را به بندرهایش نمیدهد.
در آخر هفته تقریبا ۴۳۰ تن که توسط کشتی «Sea-Watch 3» نجات داده شده بودند، در جنوب ایتالیا پیاده شدند. این کشتی یک روز قبل از آن، پس از صدور اجازه توسط نهادهای دولتی ایتالیا، وارد بندر رژیو کالابریا شده بود. قبل از آن یک تن از پناهجویان نجات یافته به دلایل طبی از کشتی تخلیه شده بود.
بیشتر بخوانید: کشتی «سی آی ۴» اجازه یافت نجات یافتگان را در ایتالیا پیاده کند
نهادهای ایتالیایی در روز یکشنبه نیز خانواده های سه نوزاد شیر خوار را از کشتی «Humanity 1» تخلیه کردند. به گفته سازمان «SOS Humanity» در ضمن این اقدام یک تن از شدت ناامیدی خود را از کشتی به بیرون پرت کرد.
بحیره مدیترانه یکی از خطرناک ترین مسیرهای فرار در دنیا به شمار میآید. طبق اطلاعات سازمان بین المللی مهاجرت (آی او ام) از آغاز سال تا به حال، دست کم ۱۲۹۷ تن طی عبور از این بحیره جان باخته و یا مفقود شده اند. رقم اصلی احتمالا بسیار بالاتر از این است.