برخی از سازمان های مدافع حقوق بشر، از حکومت فدرال آلمان میخواهند که اخراج پناهجویان پذیرفته نشده را به ایران متوقف کند. این نهادها تاکید کرده اند که رژیم ایران "در برابر اعتراضات مردمی واکنش بیرحمانه و سرکوبگرانه نشان میدهد."
شماری از سازمان های مدافع حقوق بشر به ویژه "پرو ازول"، انجمن پناهجویان ایران و شوراهای ایالتی در برلین روز چهارشنبه در یک اعلامیه مشترک خواستند اخراج پناهجویان پذیرفته نشده ایرانی به کشورشان انجام نشود.
وزارت خارجه آلمان در مورد وضعیت سیاسی، اقتصادی، امنیتی و اجتماعی کشور مبدا پناهجویان ارزیابی هایی را انجام میدهد که بر اساس آن، تصمیم در مورد اخراج یا عدم اخراج پناهجویان رد شده به کشورهای شان اتخاذ میشود. حالا این نهادهای حامی حقوق بشر میگویند که "رژیم ایران در برابر اعتراضات مردمی به گونه وحشیانه و سرکوبگرانه پاسخ میدهد."
آنان از حکومت فدرال آلمان خواسته اند که در مورد وضعیت کنونی ایران، ارزیابی های مجدد را انجام بدهد.
مرتبط:نگرانی سیاستمداران آلمانی از شمار رو به افزایش پناهجویان
ویبکه یودیت، آگاه امور در سازمان حامی پناهجویان موسوم به "پرو ازول" در این مورد گفت: «زنان و مردانی که در ایران اعتراض و تظاهرات میکنند، گرفتار میشوند، زندانی میگردند و مورد بدرفتاری قرار میگیرند. اوضاع کشور به قدری گیج کننده است که ما نمیدانیم چه کسانی را تهدید میکند که از آلمان به ایران اخراج میشوند.»
حمید نوزاری، مدیر انجمن پناهجویان ایرانی در برلین گفت "پناهجویان ایرانی که تا حال در ایران برگه تحمل داشتند، باید پذیرفته شوند."
بر بنیاد معلومات اداره مهاجرت و پناهندگی فدرال آلمان، تنها در شش ماه سال روان، ۱۹۲۵ شهروند ایران در آلمان درخواست پناهندگی کرده اند. رقم شهروندان ایران که برگه تحمل یا "دولدونگ" دارند به حدود ده هزار نفر میرسد.
بیشتر بخوانید:یونان: آماده هستیم که جلو ورود "کاروان پناهجویان" را از ترکیه بگیریم
پس از جان باختن مهسا امینی، شهرهای مختلف ایران شاهد راه اندازی اعتراضات گسترده مردمی در برابر نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است. چگونگی برخورد حکومت ایران با معترضان هم سبب خشم مردم در سراسر جهان شده است. شهروندان کشورهای مختلف در کم تر از دو هفته گذشته، با راه اندازی تجمعات و اعتراضات، همبستگی شان را با معترضان در ایران اعلام کرده اند.