"فرار": موزیم پناهجویان در دنمارک
دنمارک با ایجاد یک موزیم جدید می خواهد از سرنوشت پناهجویان قدردانی کند و داستان های فرار این انسان ها را که در جریان فرار تجربه کرده اند، انعکاس دهد.
دنمارک با ایجاد یک موزیم جدید می خواهد از سرنوشت پناهجویان قدردانی کند و داستان های فرار این انسان ها را که در جریان فرار تجربه کرده اند، انعکاس دهد.
دانمارک یک هفته پس از امضای پیمان پناهندگی انگلستان با رواندا تصمیم گرفته است تا مهاجران را به کشور های شرقی افریقا بفرستد. دانمارک این قرارداد را با اعطای پول با روندا امضا می کند.
مقامهای دنمارک میگویند که به دلیل «بهبود وضعیت امنیتی در افغانستان»، احتمال دارد اخراج پناهجویان افغان به کشور شان را از سر بگیرند. دنمارک مانند تعداد دیگری از کشورهای اروپایی، در نیمه ماه اگست سال گذشته، هنگامی که طالبان دوباره در افغانستان به فقدرت رسیدند، اخراج پناهجویان افغان به این کشور را متوقف کرده بود.
حکومت دنمارک اعلام کرده که بر اساس یک تصمیم جدید، مهاجران مکلف هستند برای دریافت کمکهای اجتماعی، هفته ۳۷ ساعت کار کنند.
دنمارک اعلام کرد که به درخواست دولت افغانستان، اخراج پناهجویان رد شده افغان به این کشور را تا ماه اکتوبر متوقف میکند. به دنبال تشدید حملات طالبان در روزهای اخیر، چندین کشور اروپایی از توقف اخراجها به افغانستان خبر دادهاند.
کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان «یو ان اچ سی ار» می گوید، تعداد کشورهایی که مسئولیت محافظت از پناهجویان را به گردن کشورهای دیگر می اندازند در حال افزایش است و این روند نگران کننده است.
یک فلم انیمیشن دنمارکی درباره یک مهاجر افغان مقیم دنمارک جایزه کریستال فستیوال انسی در فرانسه را به دست آورد. یک فلم دیگر شرکت کننده در این فستیوال از جمهوری چک درباره افغانستان نیز جایزه داوران را از آن خود کرد.
پارلمان دنمارک قانونی را تصویب کرد که براساس آن امکان رسیدگی به درخواست های پناهندگی در خارج از این کشور فراهم میشود. این قانون از ورود پناهجویان پیش از تصمیم نهایی ادارات مسئول در مورد پرونده آنان، به دنمارک جلوگیری میکند.
در پی اعتراض های مردم محل، حکومت دنمارک تصمیم گرفت که برنامه ساخت یک مرکز برای نگهداری مهاجرانی که در معرض اخراج قرار دارند را عملی نکند.
یک پناهجوی ایرانی که به اتهام دست داشتن در قاچاق و هدایت یک کشتی مهاجران از فرانسه به مقصد انگلستان محکوم شده بود بیگناه شناخته شد. این پناهجو مدت ۱۷ ماه را در انگلستان در زندان گذرانده است.
سرنوشت مهاجران در یک تانکر دنمارکی در برابر ساحل مالتا در اواخر تابستان سال ۲۰۲۰ خبرساز شد؛ اکنون یک محکمه ایتالیا پرونده چهار نفری را که از نزدیکان یک سازمان امدادرسانی هستند، مورد بررسی قرار داده است. قضات ایتالیا در این قضیه مساله قاچاق انسان را مطرح کرده است.
پارلمان دنمارک میخواهد که وزیر پیشین امور شهروندان خارجی و ادغام این کشور را به یک دادگاه ویژه بفرستد. او متهم است که یک زوج پناهجوی سوریایی را به دلیل زیر سن بودن خانم، از هم جدا کرده است.