بیش از ۱ هزار وعده پذیرش برای شهروندان روس در معرض خطر در آلمان
آلمان از آغاز حمله روسیه به اوکرایین، به ۱۱۴۹ شهروند روس که در معرض خطر هستند، وعده پذیرش داده است. نیروهای اپوزیسیون، خبرنگاران و طرفداران حقوق بشر در شمول آن ها هستند.
آلمان از آغاز حمله روسیه به اوکرایین، به ۱۱۴۹ شهروند روس که در معرض خطر هستند، وعده پذیرش داده است. نیروهای اپوزیسیون، خبرنگاران و طرفداران حقوق بشر در شمول آن ها هستند.
وزرای دفاع سوریه، روسیه و ترکیه به روز چهارشنبه در مسکو دیدار کردند. اردوغان رئیس جمهور ترکیه، از چندی به این سو موقف اش را در برابر دمشق تغییر داده است.
لیتوانیا وضعیت اضطراری را در مرز روسیه و بلاروس تا ۱۷ ماه مارچ سال ۲۰۲۳ تمدید کرد. پارلمان این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو روز سه شنبه به پیشنهاد مربوطه رای مثبت داد.
نیروهای مرزبان پولند اعلام کرده اند که بیش از ۳.۳ میلیون نفر که بیشترشان آوارگان جنگی اوکراینی هستند، از مرز این کشور وارد خاکشان شده اند. همزمان همه روزه هزاران آواره جنگی دوباره به کشورشان بازمی گردند.
شمار شهروندان روسیه که در آلمان درخواست پناهندگی ارائه کرده اند، از زمان آغاز جنگ اوکرایین تقریبا أصلا افزایش نیافته است. گفته می شود که تا به حال در ماه اپریل ۹۴۹ ویزای ملی برای شهروندان روسیه صادر شده است.
وزیرعدلیه آلمان به پناهجویان روسی تعهد حمایت سریع و غیر بوروکراتیک داده است. این سیاستمدار به روزنامه آلمانی "بیلد ام زونتگ" گفته است که حکومت فدرال آلمان پناهجویان از روسیه را از روند طولانی پناهندگی معاف خواهد کرد.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان تا حال به خاطر بحران اوکرایین ۲۰۰ میلیون دالر کمک مالی به دست آورده است. اما این سازمان برای رسیدگی به آوارگان اوکرایینی در داخل و خارج از این کشور درخواست ۵۱۰ میلیون دالر کمک مالی را کرده است.
تعداد آوارگان جنگ اوکرایین به صورت سریع رو به افزایش است. ملل متحد گفته است که دو و نیم میلیون نفر این کشور را ترک کرده و دو میلیون نفر دیگر در داخل این کشور بیجا شده اند.
مهاجران زیادی اعم از شهروندان اوکراینی و خارجی برای عبور از مرز این کشور تلاش می کنند. در این میان برخی از مهاجران با برخورد تعصب آمیز مواجه شده اند. یکی از افغان های مقیم اوکراین که از مرز عبور کرده است چشمدید خود را از برخورد تعصب گرایانه مسئولان در مرز پولند توضیح داد.
حدود ۶۶۰ هزار تن از پنج شنبه گذشته به اینسو از اوکراین فرار کرده و به کشورهای همسایه پناه برده اند. بسیاری از اوکراینی ها و خارجی های مقیم اوکراین به پولند مهاجر شدند. ده ها هزار نفر دیگر به مجارستان، سلواکیا، رومانیا و مولداوی فرار کردند.
پس از حمله روسیه به اوکراین، اکنون کشورهای پیشرو اروپایی آمادگی خود را برای موج جدید مهاجران اوکراینی اعلام کرده است. از سوی دیگر برخی از افغان ها که پس از سقوط کابل به دست طالبان به اوکراین اعزام شده بودند حالا در جستجوی کشور دیگری هستند.
پس از اوج گیری تنش بر سر معضل مهاجرت از مسیر مرزهای خارجی اتحادیه اروپا با بلاروس، اکنون پولند از تصمیم نصب کمره های نظارتی در مرز خود با منطقه کالینینگراد روسیه خبر داده است.