محکمه عالی اروپا به قضایای پناهندگی افغانها در آلمان میپردازد
آیا افغان های ولایت ننگرهار که در آلمان تقاضای پناهندگی کرده اند، حق دریافت «حمایت فرعی» را دارند؟
آیا افغان های ولایت ننگرهار که در آلمان تقاضای پناهندگی کرده اند، حق دریافت «حمایت فرعی» را دارند؟
مقام های یونان گفتند که یک گروه ۲۵ نفره کودکان پناهجو از کمپ های این کشور به اقامتگاه هایی در پرتگال انتقال داده می شوند. این اقدام براساس طرح جا به جایی مهاجران صورت می گیرد که چند کشور عضو اتحادیه اروپا در آن اشتراک دارند.
سه کشور عضو اتحادیه اروپا اعلام کرده اند که شماری از پناهجویان و مهاجرانی که در مالتا از کشتی بیرون شده اند را میپذیریند. این مهاجران چندین هفته را در حالت گیرمانده، در کشتی ها به سر برده بودند.
پرتگال آماده است تا ۶۰ کودک مهاجر بدون همراه و بیمار را از کمپ های مهاجران در جزیره های یونانی بپذیرد. یکی از نمایندگان حزب سوسیالیت این کشور در پارلمان اروپا گفته این اقدام داوطلبانه و به خاطر پاندمی ویروس کرونا صورت می گیرد.
شمار افرادی که در سال گذشته در اتحادیه اروپا به عنوان مهاجر و پناهنده پذیرفته شده اند، کاهش اندکی داشته است. آمار تازه ای که از سوی اداره آمار این اتحادیه موسوم به "یوروستات" نشر شده، کاهش شش درصدی را در قبولی درخواست های پناهندگی در مجموع کشورهای عضوش نشان می دهد.
وزارت خارجه لوکزامبورگ از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست که مهاجران خوردسال و بدون همراه را از کمپ های یونان قبول کنند. ده کشور عضو اتحادیه اروپا پیش از این تعهد کرده بودند که دست کم ۱۶۰۰ پناهجوی زیرسن را میپذیرند.
یونان اعلام کرد که روند فرستادن ۶۲ پناهجوی زیرسن به لوکزامبورگ و آلمان تا کم تر از یک هفته دیگر آغاز می شود. این پناهجویان آسیب پذیر در جزایر لیسبوس، خیوس و ساموس زندگی می کنند.
شورای کلیساهای پروتستان آلمان خواهان این شد که کودکان مهاجر پیش از تعطیلات عید پاک به آلمان انتقال داده شوند. رئیس این شورا با توجه به خطر شیوع ویروس کرونا در میان مهاجران، خواهان تخلیه کمپ های پرازدحام یونان و انتقال ساکنان آن به کشورهای اروپایی گردید.
در حالی که اوپن آرمز در بندر لامپدوسای ایتالیا در توقیف قرار دارد و اوشن وایکنگ اجازه یافته است سرنشینانش را در بندر لا والت مالتا پیاده کند، کشتی نجات مار جونیو پس از دو ماه توقف مأموریت نجات مهاجران در مدیترانه را از سر میگیرد.
کریستوف کاستانر، وزیر داخلهی فرانسه، روز جمعه ۲۳ اگست گفت در نتیجهی توافق میان کشورهای اروپایی قرار است ۳۵۶ سرنشین کشتی اوشن وایکنگ در مالتا پیاده شوند. فرانسه میگوید حاضر است ۱۵۰ سرنشین این کشتی را بپذیرد.
روز یکشنبه ۱۸ اگست شماری از سرنشینان کشتی اوپن آرمز به قصد رسیدن به سواحل جزیرهی لامپدوسا خود را به آب افگندند. امدادگران کشتی پناهجویان را نامبرده را دوباره به عرشه برگرداندند. در همین حال، اسپانیا گفته حاضر است سرنشینان این کشتی را بپذیرد، اما پرواکتیوا اوپن آرمز با این پیشنهاد مخالفت کرده است.
گیسپ کونته، نخستوزیر ایتالیا، امروز پنجشنبه ۱۵ اگست گفت شش کشور اروپایی حاضر شدهاند هر یک بخشی از ۱۵۰ سرنشین کشتی اوپن آرمز را بپذیرند. این کشتی از چند روز به این سو در نزدیکی آبهای ایتالیا در انتظار گشایش بندری امن به سر میبرد.