مدیترانه: ٨٠ مهاجر به جزیره لامپدوسا رسیدند؛ هفت مهاجر در نزدیکی مراکش غرق شدند
٨٠ مهاجر روز یکشنبه ٢٩ سپتمبر در سه گروه جداگانه به جزیره لامپدوسا در ایتالیا رسیدند. این مهاجران سپس به یک مرکز پذیرایی و ثبت نام در جزیره انتقال داده شدند.
٨٠ مهاجر روز یکشنبه ٢٩ سپتمبر در سه گروه جداگانه به جزیره لامپدوسا در ایتالیا رسیدند. این مهاجران سپس به یک مرکز پذیرایی و ثبت نام در جزیره انتقال داده شدند.
بر بنیاد آمار شماری از سازمانهای اندلسی، در سه دههی گذشته در حدود ۶۷۰۰ تا ۸۰۰۰ مهاجر هنگام عبور از آبهای میان مراکش و اسپانیا جان باختهاند. گورهای اکثر مهاجران را میتوان در گورستانهای آبنای جبلالطارق یافت.
پولیس اسپانیا شماری از پناهجویان را که در قسمتهای داخلی موترها پنهان شده و می خواستند از مراکش وارد شهر ملیلای این کشور شوند، بازداشت کرد. این افراد به گونه ماهرانه در بخشهای داخلی این موترها جابحا و پنهان شده بودند. براساس آمار وزارت داخله اسپانیا، از آغاز سالروان میلادی دست کم ۱۷۶۲ پناهجو از مراکش به گونه قاچاقی از طریق مرز زمینی وارد قلمرو این کشور شده اند.
با مساعد شدن آب و هوا و جنگ در لیبیا، تلاشها برای حرکت از سواحل مدیترانه در افریقا برای مهاجرت به اروپا در روزهای اخیر افزایش یافته است. در حالیکه روز یکشنبه، دهها مهاجر با عبور از موانع مرزی میان مراکش و اسپانیا وارد شهر ملیله شدند، حدود ٥٠٠ مهاجر دیگر توسط گاردهای ساحلی اسپانیا، مراکش و مالتا از مرگ نجات یافتند. این در حالیست که چهار روز پیشتر حدود ٦٠ مهاجر در نزدیکی آبهای تونس غرق شدند.
پولیس اسپانیا یک شبکه بزرگ قاچاقبران بنگلهدیشی را که در مسیر نیم قاره هند، افریقا و مدیترانه فعال بودند درهم شکست. این شبکه، مهاجران را از کشورهای جنوب آسیا به افریقا و سپس از طریق مدیترانه به اسپانیا انتقال میداد.
پولیس اسپانیا اعلام کرد که یک شبکه قاچاق مهاجران خردسال مراکشی را کشف و دستگیر کرده است. این شبکه از خانوادههای مهاجران میخواست در بدل رهایی فرزندان شان باج بپردازند.
بخشی از سفر رهبر کاتولیکهای جهان به مراکش اعلام همبستگی با مهاجرانی است که به اروپا فرار میکنند. رهبر کاتولیک های جهان تاکید کرد که مشکلات مهاجرت با ایجاد موانع حل نمیشود، بلکه باید به حفظ عدالت اجتماعی و اقتصادی توجه شود.
شورای فدرال آلمان (بوندس رت) یک بار دیگر راجع به دستهبندی کشورهای مغرب یعنی مراکش، الجزایر و تونس به حیث کشورهای مبدا امن رایزنی میکند. اما نباید فراموش کرد که همجنسگرایان زن و مرد در هر سه کشور مورد پیگرد قانونی قرار میگیرند.
در تلاش برای تسریع روند اخراج پناهجویان رد شده، کمتر از نیمی از اعضای پارلمان آلمان (بوندستاگ) به تغییر جایگاه قانونی الجزایر، تونس، مراکش و گرجستان رای دادند. افغانستان کشور مبدأ امن نیست اما اخراج پناهجویان رد شده به این کشور با توجه به شرایط، صورت میگیرد.
مقامهای مراکشی گفته اند که آنان در سال گذشته، نگذاشته اند حدود ۸۹ هزار مهاجر به گونه غیرقانونی وارد اتحادیه اروپا شوند. این رقم نسبت به یک سال پیش از آن، ۳۷ درصد افزایش را نشان میدهد.
کشورهای عضو سازمان ملل متحد پیمان بحث برانگیز مهاجرت این سازمان را در جریان یک گردهمآیی در مراکش پذیرفتند. برخی از کشورها به شمول ایالات متحده امریکا از امضای این توافقنامه سر باز زدند.
شهروندان کشورهایی که درآلمان «امن» تلقی می شوند، بسیار به ندرت پناهندگی دریافت می کنند. دویچه وله می خواهد بداند که این لیست برای شهروندانی که نام کشورهای شان در آن ثبت شده، چه معنایی دارد و چرا برخی نسبت به بخش هایی از این فهرست نظری انتقادی دارند.