عکس از اسوشیتدپرس/ خالد حسینی نویسنده کتاب بادبادک باز.
عکس از اسوشیتدپرس/ خالد حسینی نویسنده کتاب بادبادک باز.

خالد حسینی، نویسنده افغان تبار از رهبران جهان خواست که در برخورد با پناهجویان با شفقت عمل کنند. او کتاب تازه اش را که از یک کودک سوریایی جان باخته در سواحل ترکیه الهام گرفته است، روگشایی کرد.

خالد حسینی، نویسنده امریکایی افغانی الاصل در محفلی به مناسبت روگشایی کتاب تازه‌اش، از رهبران جهان خواست که با پناهجویان به گونه شفقت آمیز برخورد کنند.

حسینی در جریان این محفل بیان کرد که "نگرانی جدی" در تغییر برخورد اروپا، همزمان با بسته شدن مرزهای چندین کشور به روی پناهجویان، وجود داشته است. بنیاد توماس رویترز نوشته است که خالد حسینی خواستار تلاش های گسترده به هدف اسکان مجدد و الحاق اعضای خانواده کسانی گردید که در نتیجه خشونت، کشورهای شان را ترک می‌کنند.

حسینی در شهر لندن بیان کرد: «من کتاب (Sea Prayer) را به هدف یادبود از کسانی که نابود شده اند و یا در دریاها ناپدید شده اند، نوشته ام.»

سازمان ملل متحد پیش از این گفته بود که درسال جاری، از هر ۱۸ نفری که راه مهاجرت مدیترانه را در پیش می‌گیرند، یک تن آنان جان باخته است. این رقم در سال گذشته از هر ۴۲ تن یک نفر بوده است.

کتاب (Sea Prayer) از آلان کردی، کودک چهار ساله که جسدش در کنار ساحل ترکیه درماه سپتمبر سال ۲۰۱۵ به دست آمد، الهام گرفته است. تصویر آلان کردی، سبب اوج گیری اعتراض های جهانی گردیده بود.

خالد حسینی که پدر دو کودک می‌باشد، در یک گزارشی که سازمان ملل در هفته گذشته روی مرگ و میر مهاجرین منتشر کرده نوشته است: «زمانی که من این تصاویر ویرانگر را دیدم، قلبم شکست.»

نویسنده کتاب بادبادک باز علاوه کرد: «حالا فقط با گذشت سه سال از جان باختن هزاران تن در بحیره‌ها، به نظر می‌رسد که حافظه جمعی برای انجام عمل فوری و بهتر کم رنگ شده است.»

کتاب (Sea Prayer) یک نامه خیالی از یک پدر سوریایی برای پسرش در آستانه عبور از مدیترانه برای رسیدن به اروپا می‌باشد، در حالی که نمی‌داند آیا روز دیگر زنده خواهند ماند یا خیر.»

این نویسنده امریکایی افغانی الاصل که سفیر حسن نیت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان نیز می‌باشد گفت که با نوشتن کتاب تازه اش امیدوار است این یأس را نشان بدهد: خانواده‌ها همه دار و ندار خود را از دست می‌دهند و همه داشته‌های خود را به قاچاقبرانی تسلیم می‌کنند که در واقع به زندگی انسان‌ها توجه اندکی هم ندارند.

در بخشی از صحبت‌های خود حسینی علاوه کرد: «من زیاد روی این موضوع فکر می‌کنم [...] که در اروپا فهم ضعیف در مورد پناهجویان و هدف دقیق آمدن آنها وجود دارد.»

به بیان خالد حسینی، یک نوع تصور غلط رایج وجود داشت که گویا پناهجویان برای دریافت وظیفه بهتر به اروپا آمده اند، اما کسانی را که ملاقات کرده است، خواستار برگشت به کشورهای شان بوده اند.

حسینی یکی از خاطرات خود را در دیدار با یک پناهجوی افغان در لبنان به یاد می آورد که گفته بود "حتی بهشت هم وطن انسان نمی‌شود."

خالد حسینی پیش از این کتابی را زیر نام بادبادک باز نوشته بود که شهرت جهانی را از آن خود کرد. در مجموع اثرهای خالد حسینی به بیش از ۵۵ میلیون نسخه در جهان به فروش رسیده است.

با این همه، خالد حسینی از کشورهای اروپایی خواست که باید مرزهای خود را باز نگهدارند، اما به عوامل بیجا شدن و مهاجرت‌ها نیز توجه جدی مبذول بدارند. او به تغییر اقلیم و منازعه به عنوان عوامل فرار افراد اشاره کرده است.

بنیاد توماس رویترز/ امان الله جواد

 

در همین زمینه