به قربانی ۲۳ ساله قاچاق جنسی در یک خانه امن در انگلستان پناهبه داده شده است
به قربانی ۲۳ ساله قاچاق جنسی در یک خانه امن در انگلستان پناهبه داده شده است

به اشخاصی که از دست قاچاقبران انسان نجات داده شده‌اند و از آن‌ها سواستفاده شده است، شانس دسترسی به آینده ای روشن تر داده می‌شود. آن‌ها می‌توانند در چارچوب یک برنامه بی‌نظیر در یک کورس آموزشی شرکت کنند. مسئولیت این برنامه را کالج موسوم به«Northern College» در یورکشایر بریتانیا برعهده دارد و آن هایی را که شوک های روانی و فیزیکی شدیدی را پشت سر گذاشته اند، در یک محیط امن اسکان می‌دهد.

به یک گروه کوچک مردان و زنان برای ده هفته این شانس داده می‌شود که از زندگی روزمره شان فرار کنند. آن‌ها دانشجوهای عادی و معمولی نیستند، بلکه از برده داری مدرن جان سالم به در برده اند.

حدود ۴۰ میلیون تن در سرتاسر جهان از تجربیات مشترک این اشخاص مطلع شده‌اند.   

آن ها دوره هایی را در زندگی شان پشت سر گذاشته اند که برخی اوقات دهه‌ها به طول انجامیده است. طی این دوره آن‌ها مجبور به تن فروشی شده اند، مورد خرید و فروش قرار گرفته اند و یا به حیث برده خانگی از آن‌ها سواستفاده شده است. برخی از آن‌ها هم مجبور به ازدواج اجباری شده اند. سال ها طول می‌کشد تا بسیاری از آن‌ها دوباره نسبت به آینده شان امیدوار شوند.

تغییر زندگی

برای نخستین بار است که در چارچوب برنامه «تفکر آزاد» (Free Thinking) که مسئولیت آن را کالج «Northern College» در شهرستان یورک شایر به عهده دارد، چنین امکانی برای قربانیان برده داری عرضه می‌شود.

آن ها از مناطقی مجاور مانند شفیلد و لیدز به کالج نامبرده انتقال داده می‌شوند تا آن جا به مدت سه روز در هفته زندگی کرده و به تحصیل بپردازند.

هر دوشنبه صبح، یک مینی بس به خانه‌های امن و محل سکونت پناهجویان می رود تا دانشجویان، بکش‌ها و فرزندان جوانشان را سوار کند.

این دانشجویان از ملیت های مختلف هستند. آن‌ها به طور مثال از کشورهای مالاوی، پاکستان، برازیل و بنگله دیش به این جا آمده اند. سانی یک دختر ۲۵ ساله از پاکستان (این نام واقعی اش نیست) در سال ۲۰۱۷ به لندن نقل مکان کرد تا  برای کسب مدرک کارشناسی ارشد تحصیل کند.

دانشجویان در این جا از برنامه های آموزشی نیز مستفید میشوند

این دختر جوان قبلا در نزد زوجی بوده که چندین ماه او را لت و کوب کرده و به او تجاوز می‌کردند. سانی به بنیاد تامپسون رویترز گفته بود که این جا احساس امنیت می کند: «این کالج تنها جایی است که به من حس اعتماد به نفس می دهد. این جا تنها سرپناه من است.»

تنها پیش شرط برای شمولیت در این کورس ها این است که شرکت کننده قادر باشد در سطح ابتدایی به زبان انگلیسی مکالمه کند و از نظر روانی در روند بهبود یافتن و پشت سر گذاشتن شوکی باشد که متحمل آن شده است.

به گفته جین ویلیام سون، سازمان دهنده این برنامه، جوان‌ترین دانشجوی این جا فقط ۱۹ سال دارد. او می‌افزاید که برخی از دانشجویان هیچگاه به او نگفته اند که چه اتفاقی برای شان افتاده است، اما اشکالی ندارد. مهم این است که آن‌ها بتوان نگاهشان را متوجه آینده کنند.

ویلیام سون می گوید که این کورس به دانشجویان این شانس را می‌دهد که با دیگران ارتباط برقرار کنند و دوست پیدا کنند. آن ها در طول سال هایی که مورد سواستفاده قرار داشتند، از چنین امکانی محروم بودند.

او افزود: «ما اشخاصی را در این کورس ها داریم که بیش از ده یا ۲۰ سال را به حیث برده گذرانده اند... آن ها خیلی منزوی هستند و دوستی ندارند. این اشخاص اجازه نداشته اند که ارتباط دوستی با دیگران برقرار کنند». به گفته خانم ویلیام سون «این که آن ها اکنون می توانند با یکدیگر ارتباط دوستی برقرار کنند، بسیار خارق العاده است».

با وجود این که تجربیات این دانشجویان مشترک است، اما سطح توانایی علمی و آموزشی شان متفاوت است. در حالی که یکی مدرک کارشناسی ارشد دارد، دیگری باید نوشتن نامش را بیاموزد. اما هر دو به نوبه خودشان در یادگیری پیشرفت می کنند. 

چطور خرید و فروش انسان زندگی آن‌ها را متاثر می کند؟

انطباق با شرایط زندگی در یک کشور جدید برای مهاجرانی که قربانی تجارت جنسی و سواستفاده شده اند، بسیار سخت است.

هدف کورس هایی که در چارچوب برنامه «Free Thinking» عرضه می‌شود این است که این دانشجویان نجات یافته بتوانند زندگی «عادی» را آغاز کنند تا دوباره اعتماد به نفس در آن ها ایجاد شود و بتوانند به طور مستقلانه زندگی کنند. بدون این اقدامات خطر این که آن‌ها دوباره طعمه قاچاقبران شوند یا دوباره مورد سواستفاده قرار گیرند، زیاد است.

در بریتانیای کبیر، سالانه هزاران کودک و بزرگسال که گمان می‌رود قربانی برده داری شده اند، به حکومت معرفی می شوند.

به گزارش شاخص جهانی برده داری در سال ۲۰۱۶، فقط در بریتانیای کبیر۱۳۶ هزار تن قربانی برده داری مدرن شدند.

در آلمان ارقامی که در این زمینه به دست آمده، مشابه است. براین اساس حدود ۱۶۷ هزار تن در سال ۲۰۱۶ قربانی برده داری شده اند. با این وجود گمان می‌رود که شمار واقعی قربانیان، به خصوص آن هایی که مجبور به کار اجباری شده اند، بلندتر باشد.  

زندگی در بلاتکلیفی

در بریتانیای کبیر اشخاصی که به حیث قربانیان بالقوه کار اجباری، بردگی و خرید و فروش شناسایی شده اند، از طرف حکومت مورد حمایت قرار می‌گیرند.

اما روند بهبود آن‌ها می‌تواند مدت زیادی به طول بی‌انجامد. سیستم رسیدگی به درخواست پناهندگی پیچیده است و نجات یافتگان را دلسرد می‌کند. آن ها باید برخی اوقات سال ها انتظار بکشند تا راجع به درخواست پناهندگی شان تصمیم گیری شود.

ویدیو تبلیغاتی دانشگاه شمالی انگلستان

یک مکان امن

در کالج، دانشجویان می‌توانند احساس امنیت کنند و می‌دانند که به آن‌ها رسیدگی می‌شود. آن ها حمام‌های خصوصی دارند و می‌توانند در اتاق هایی استراحت کنند که در مکان بسیار زیبایی واقع شده است.

جالب توجه است که این کالج با پولی ساخته شده که از تجارت با بردگان به دست آمده است. در حویلی این قصر هنوز هم یک مجسمه از یک برده به جای مانده است.

تا به حال برنامه فقط ۲۶ تن  توانسته اند از امتیازات برنامه «تفکر آزاد» استفاده کنند.  قرار است که در ماه می یک کورس بعدی برگزار شود. اما این مساله بستگی به امکانات مالی کالج «Northern College» دارد.

ویلیام سون می گوید، آن ها امیدوارند که بتوانند اشخاص یا سازمان های دیگری را برای تمویل این برنامه پیدا کنند و شاید بتوان در آینده این برنامه را به کالج های دیگر گسترش داد و به شمار زیادی در سراسر کشور کمک کرد. این برنامه برای شرکت کنندگان رایگان است.

 

در همین زمینه