کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان نسبت به لحن تند سیاستمداران اروپایی در برابر پناهجویان هشدار داد.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان نسبت به لحن تند سیاستمداران اروپایی در برابر پناهجویان هشدار داد.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان هشدار داد که با وجود کاهش شمار مهاجران و پناهندگانی که وارد اروپا می‌شوند، لحن سیاستمداران ضد مهاجرین تندتر شده است. فیلیپو گراندی، کمیسار این دفتر در آستانه انتخابات پارلمان اروپا که در ماه می برگزار می‌شود، نسبت به تشدید لفاظی ها علیه مهاجران هشدار داد.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان می‌گوید، حدود ۱۱۶ هزار مهاجر و پناهجو در سال ۲۰۱۸ وارد اروپا شده اند. به این ترتیب شمار آن‌ها در مقایسه با ۱۷۲ هزار نفر در سال ۲۰۱۷، ۳۶۰ هزار تن در سال ۲۰۱۶ و بیش از یک میلیون نفر در سال ۲۰۱۵ به شدت کاهش یافته است. هجوم پناهجویان و مهاجرین به قاره اروپا در سال ۲۰۱۵ از جنگ جهانی دوم تا به حال بی سابقه بوده است.

فیلیپو گراندی، کمیسار عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفت، سیاسی کردن مهاجرت باعث شده که برخی از کشورها دیگر نتوانند حتی به شمار بسیار اندکی از پناهجویان اجازه ورود بدهند. از منظر گراندی پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی اروپا در ماه می، امید چندانی برای تغییر این وضعیت وجود ندارد. انتظار می‌رود که احزاب ضد مهاجرت و عوام‌گرا در این انتخابات به موفقیت‌های قابل توجه دست یابند.

گراندی به خبرگزاری رویترز گفت: «من فکر می‌کنم که متاسفانه لحن این گونه سخنرانی‌ها در چند ماه آینده تندتر شود

زمان سازش فرا رسیده است

گراندی در گفتگو با رویترز اضافه کرد، سیاستمداران بشردوستی که برای انتخابات پارلمانی اروپا نامزد شده اند، به خوبی درک کرده اند = که سیاستمداران مشخص با سخنان‌شان در مخالفت با مهاجران آرای زیادی را به دست آورده اند. اما او فکر می‌کند که در پی انتخابات ماه می، امکان این وجود دارد که سیاستمداران در زمینه مهاجران و پناهجویان به توافق برسند. این مقام سازمان ملل به رویترز گفت: «در نهایت به نفع همه و حتی به نفع این رهبران (عوام‌گرا) است که راه حلی پیدا شود.»

احزاب عوام‌گرا، ضد مهاجرین و نامزدان این جناح سیاسی طی چند سال گذشته در کشورهایی مانند پولند، ایتالیا و هنگری موفقیت‌های چشمگیری داشته اند و امیدوارند که در پارلمان اتحادیه اروپا بر شمار کرسی های شان افزوده شود.

سفر خطرناک

با وجود کاهش شمار مهاجران و پناهجویان در اروپا، در سال‌های گذشته هزاران تنی که می‌خواستند خود را به قاره اروپا برسانند، در بحیره مدیترانه یا ناپدید شده و یا جان باخته اند.

گراندی گفت که دلیل آن کاهش قایق های نجات و افزایش شمار اشخاصی است که به خاطر موقف سختگیرانه حکومت ایتالیا در زمینه مهاجرت، از راه های خطرناک برای رسیدن به این کشور استفاده می‌کنند.

سازمان بین المللی برای مهاجرت (IOM) می‌گوید که طی پنج سال گذشته بیش از ۴ هزار مهاجر و پناهجو در تلاش برای عبور از بحیره مدیترانه جان باخته اند.

 

در همین زمینه