دو ماه پیش، آژانس محافظت از مرزهای اروپا و پولیس گارد ساحلی (فرانتکس) ۵۰ مامور پولیس را به البانیا فرستاد.
دو ماه پیش، آژانس محافظت از مرزهای اروپا و پولیس گارد ساحلی (فرانتکس) ۵۰ مامور پولیس را به البانیا فرستاد.

آژانس محافظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا (فرانتکس) ۵۰ مامور پولیس را به البانیا فرستاده است. آنان که با کمره های دید در شب مجهز اند، تلاش می‌کنند از ورود پناهجویان به البانیا جلوگیری کنند. این نخستین عملیات "فرانتکس" در خارج از قلمرو این اتحادیه است.

دو ماه پیش، آژانس محافظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا (فرانتکس)، ۵۰ مامور پولیس را که مجهز به کمره های دید در شب و وسایط نقلیه هستند، به البانیا فرستاد. این نیروها در دو گذرگاه مرزی که اکثریت مهاجران برای ورود به البانیا از آن استفاده می‌کنند، به کار گماشته شدند. در واقع، این نخستین عملیات فرانتکس بیرون از مرزهای اتحادیه اروپا می‌باشد. 

کریستوف بوروسکی، یک سخنگوی فرانتکس گفت: «ما شاهد سرازیر شدن ممتد مهاجرانی هستیم که از طریق یونان وارد البانیا می‌شوند.این مساله ما را نگران کرده است.» 
به گفته بوروسکی، این گروه ۵۰ عضوی که شامل ماموران پولیس از آلمان، جمهوری چک، لاتویا و لیتوانیا است، از زمان آغاز کارش به تاریخ ۲۲ ماه می تا به حال، جلو ادامه سفر ۲۰۰ مهاجر را گرفته است. از آن زمان به این سو، گروه های ۱۰، ۲۰و ۳۰ نفری مهاجران روزانه در مرز این کشور با یونان گرفتار شده اند.  به نظر می آید که بیشتر این مهاجران از کشورهای عراق، سوریه و مراکش بوده اند.
 
در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ که اوج بحران مهاجرت بود، بیش از یک میلیون مهاجر از خاورمیانه، افریقا و آسیا از مسیر مقدونیه شمالی استفاده کردند تا خود را به کشورهای شمالی اتحادیه اروپا برسانند. اما چندین هزار تن از آن ها، از البانیا عبور کردند تا با پشت سر گذاشتن مونته نگرو یا کوزوُ به کشورهای شمالی اتحادیه اروپا برسند.

حالا فرانتکس تلاش می‌کند که امنیت را در مرز البانیا با یونان به بهترین وجه ممکن تامین کند. 
یان زیبولد ۴۲ ساله و کریستیان شون والده، ۳۱ ساله ماموران پولیس ضد شورش از شهر لایپزیگ آلمان و مارنگلن متولی، همکار البانیایی شان که  ۳۰ سال دارد، از یک هفته به این سو روزانه  ۱۲ ساعت در یکی از گذرگاه های مرزی این کشور به گشت‌زنی می‌پردازند.

متولی گفت، مهاجران خود را با تکسی یا وسایط نقلیه دیگر به شاهراه های یونان می‌رسانند. آن جا در طول روز پنهان می‌شوند و می‌خوابند. بعد در طول شب یا نخستین ساعات صبح به سفرشان در جنگل ادامه می‌دهند.
 

در همین زمینه