مهاجران افغان می‌گویند انتخابات تغییری در سرنوشت آن‌ها وارد نخواهد کرد.  عکس از خبرگزاری رویترز
مهاجران افغان می‌گویند انتخابات تغییری در سرنوشت آن‌ها وارد نخواهد کرد. عکس از خبرگزاری رویترز

قرار است چهارمین دور انتخابات افغانستان بعد از سقوط رژیم طالبان، روز ٢٨ سپتمبر/ ٦ میزان برگزار گردد. در این انتخابات ١٨ تن به شمول اشرف غنی، رئیس جمهور و عبدالله عبدالله، رئیس شورای اجرایی حکومت افغانستان نامزد هستند. انتخابات کنونی در حالی برگزار می شود که بر اساس آمار‌های رسمی، بیش از شش میلیون افغان در سرتاسر جهان مهاجر شده‌اند و نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند. در چنین شرایطی نظر این مهاجران درباره انتخابات چیست ؟ مهاجر نیوز با چند تن از متقاضیان پناهندگی در فرانسه گفتگو کرده است.

«من هیچ امیدی از حکومت افغانستان ندارم»

محمد محمدی، مهاجر ٢١ ساله افغان از ولایت غزنی است. او مدت زیادی از عمرش را در ایران مهاجر بوده و در بخش ساختمانی کار کرده است. محمد چهار سال پیش به سویدن مهاجر شد اما بعد از این که پاسخ منفی دریافت کرد حدود یک ماه پیش به فرانسه آمد. او در یکی از خیمه‌های کمپ "پورت دوبرویلیه" در شمال پاریس زندگی می‌کند و می‌گوید انتخابات کنونی تغییری در وضعیت داخلی کشورش و وضعیت مهاجران افغان در جهان وارد نخواهد کرد:

« من نمی‌توانم اخبار انتخابات را در تیلفون موبایلم ببینم زیرا تیلفونم خیلی قدیمی است و به اینترنت وصل نمی‌شود. راستش را بگویم هیچ امیدواری ای نسبت به این انتخابات ندارم. غنی و عبدالله، که همین اکنون در قدرت هستند و باز هم خود را کاندید کرده‌اند در این چند سال چه کردند که بازهم می‌خواهند قدرت را بگیرند؟ من حتی اگر در افغانستان هم بودم به این دو نفر و دیگران رای نمی‌دادم. این‌ها اگر کاری برای مملکت انجام می‌دادند، چرا سرنوشت ما مهاجران به اینجاها می‌کشید ؟ من هیچ امیدی از حکومت ندارم اما با آنهم از برگشتن طالبان می‌ترسم، زیرا خانواده‌ام در غزنی زندگی می‌کند.»

خیمه‌های مهاجران در کمپ پورت دوبرویلیه، در شمال پاریس،  ٢٣ سپتمبر ٢٠١٩. عکس از مهاجر نیوز

«انتخابات در سرنوشت من تاثیری ندارد»

سردار، ٢٢ ساله و از ولایت ارزگان افغانستان است. او تا صنف دوازدهم در زادگاهش درس خوانده و بعد دهقانی پیشه کرده است. چهارسال پیش به سویدن مهاجر شد اما پاسخ منفی گرفت و چون از اخراج شدن می‌ترسید یک هفته پیش به فرانسه آمده است:

« انتخابات کمترین اهمیتی برای من ندارد زیرا در سرنوشتم تاثیر ندارد. به همین دلیل اخبار انتخابات را در تیلفون موبایلم تعقیب نمی‌کنم. تنها وقتی اخبار انفجارها را می‌شنوم به به خاطر خانواده‌ام تشویش می‌افتم در فیسبوک خبرها را می بینم.

حکومت فعلی هیچ کاری برای بهبود امنیت انجام نداد و هیچ امیدواری برای بهبود وضعیت در اینده هم وجود ندارد. بعضی‌ها در مورد بازگشت طالبان نظر می‌دهند اما طالبان حتی از گذشته هم بدتر شده‌اند.»

«توافق حکومت فعلی با اتحادیه اروپا، اخراج افغان‌ها را تشدید می‌کند»

عبدالولی، ٢٧ ساله و از ولایت ننگرهار افغانستان است. او در سال ٢٠١٥ افغانستان را ترک کرده و به اروپا آمده است. بعد از درخواست پناهندگی در اتریش و سه سال انتظار برای قبولی، پاسخ منفی گرفته و حال می‌خواهد در فرانسه بخت خود را آزمایش کند. عبدالولی در افغانستان تا سال دوم دانشگاه حقوق درس خوانده است.

« من اخبار سیاسی افغانستان را از طریق فیسبوک تعقیب می‌کنم و هر ورز با دوستان هم اتاقی‌ام در کمپ (در منطقه ایل دو فرانس) در مورد انتخابات با هم صحبت می‌کنیم. دیروز دیدم که عبدالله عبدالله برای کمپاین به ننگرهار رفته بود اما از او خوب استقبال نشد. من طرفدار اشرف غنی هستم زیرا تنها کاندیدی است که به نظر من برای کشور طرح و برنامه دارد. او توانست جلو یک تعداد افراد خود سر را بگیرد. اما من با توافقی که حکومت غنی با اتحادیه اروپا در مورد مهاجران امضا کرد موافق نیستم. فرانسه هم دو سه روز پیش این توافق را تصویب کرد و حالا احتمال دارد اخراج افغان‌ها از فرانسه به افغانستان بیشتر شود. در حالیکه همه می‌دانند وضعیت امنیتی در افغانستان خیلی بدتر شده است.»

               «وضعیت در افغانستان بهتر نخواهد شد»

ممنون، مهاجر افغان از  ولایت کابل است و حدود یک ماه پیش از آلمان به فرانسه آمده است. او می‌گوید در آلمان جواب منفی گرفت و می‌خواستند او را به افغانستان اخراج کنند. ممنون در هفت سالگی از افغانستان به ایران مهاجر شده و با پدرکلانش زندگی کرده است. او می‌گوید درس نخوانده زیرا در ایران، شرایط آموزش برای کودکان مهاجر مهیا نبود.

« من در افغانستان بزرگ نشده‌ام اما همیشه به وطنم فکر می‌کنم. من یک تیلفون موبایل داشتم که در کمپ ( پورت دوبرویلیه ) آن را دزدیدند. بعضی وقت‌ها می‌شنوم که وضعیت در افغانستان خیلی بد شده است. فکر می کنم با برگزاری انتخابات هم هیچ تغییر مثبتی در وضعیت روی نخواهد داد. اگر وضعیت خوب شدنی بود مردم فرار نمی‌کردند و مهاجر نمی‌شدند. اما بدبختی این است که حالا کشورهای اروپایی می‌خواهند افغان‌ها را اخراج کنند. اروپایی‌ها باید بدانند که مردم از مجبوری مهاجر می‌شوند. هر کسی وطنش را دوست دارد و هیچکسی نمی‌خواهد در این شرایط بد و غیر انسانی در خیمه‌ها زندگی کند، اما وضعیت در افغانستان خوب نیست.»

 

 


 

در همین زمینه