به گزارش اداره مهاجرت آلمان فدرال، شمار پناهجویان اویغور طی سال های گذشته رو به افزایش است. (عکس:ارشیف)
به گزارش اداره مهاجرت آلمان فدرال، شمار پناهجویان اویغور طی سال های گذشته رو به افزایش است. (عکس:ارشیف)

آمار درخواست پناهندگی اویغورهای چین در این اواخر، در آلمان رو به افزایش است. گفته می‌شود که اویغورها مورد بدرفتاری و خشونت قرار می‌گیرند. میزان پذیرش اویغورها در آلمان بالا است.

تا پایان ماه اکتوبر سال روان، ۱۴۹ تن از اویغورهای چین در آلمان تقاضای پناهندگی کرده اند. شمار آن ها در مقایسه با سال ۲۰۱۸ در این سال، دو برابر شده است. شمار پناهجویان اویغور تبار در آلمان از سال ۲۰۱۶ به این طرف رو به افزایش است.

این اطلاعات را خدمات رسانه‌یی ادغام «Mediendienst Integration» از اداره مهاجرت و پناهندگان آلمان فدرال (بامف) دریافت کرده و نسخه‌ای آن به دست خبرگزاری آلمان (دی پی ای) نیز رسیده است.

به گفته اداره مهاجرت و پناهندگی آلمان، پناهجویان مجبور به ارائه اطلاعات راجع به قومیت شان نیستند و می‌توانند به طور داوطلبانه این کار را انجام دهند.

بر اساس ارزیابی ها، ده میلیون اویغور در چین زندگی می‌کنند و بیشتر آن ها ساکن منطقه سین کیانگ هستند. آن ها از نظر قومی با ترک ها خویشاوندی دارند و می‌گویند که توسط طبقه حاکم چین از نظر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی سرکوب می‌شوند.

حزب کمونیستی پس از این که در سال ۱۹۴۹ قدرت را به دست گرفت، منطقه محل زندگی اویغورها را که در آن زمان ترکستان شرقی نام داشت، به چین ملحق کرد. حکومت چین اویغورها را متهم به جدایی طلبی و تروریسم می‌کند. در مجموع تا اواخر اکتوبر سال روان، ۸۰۳ تقاضای پناهندگی توسط شهروندان چینی در آلمان ارائه شد.

احتمال این که مردم اویغور در آلمان پناهندگی دریافت کنند، بسیار بالا است: حدود ۹۶ درصد از درخواست کنندگان در آلمان پاسخ مثبت دریافت کرده اند.

روز یکشنبه ائتلاف خبرنگاران تحقیقی (ICIJ) اسنادی را نشر کرد که گفته می‌شود مربوط به حزب کمونیست چین است و حاوی رهنمودها برای زندانی کردن دسته جمعی اقلیت مسلمان در شمال غرب چین است.

با این همه، حکومت آلمان فدرال از چین خواسته است که برای کارشناسان بین المللی اجازه بدهد تا به محل زندگی اویغورها در چین بروند.

 


 

در همین زمینه