پس از نشست برلین، وزیران امور خارجه ٢٨ کشور عضو اتحادیه اروپا، روز دوشنبه ٢٠ جنوری در بروکسل دیدار کردند. این کشورها اعلام کردهاند که میخواهند ماموریت دریایی و نظامی سوفیا را از سر بگیرند، اما این عملیات در مسیر مهاجران در مدیترانه انجام نخواهد شد.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا از سرگیری عملیات دریایی سوفیا خبر دادند. این ماموریت نظامی در سال ٢٠١٥ آغاز شد و در زمینه جلوگیری از قاچاق انسان و فروش اسلحه به نتایج ملموسی انجامید. با این حال از شش ماه به این سو، هیچ کشتی ای در اختیار این ماموریت قرار داده نشده است.
روز دوشنبه، این کشورها بار دیگر در تشکیل یک گروه عملیات دریایی ناکام شدند.
از آنجایی که کشتیهای عملیات سوفیا گاهی در عملیات نجات پناهندگان در مدیترانه شرکت میکردند، این عملیات به دلیل اختلافات دایمی میان کشورهای عضو بر سر محل پیاده کردن مهاجران، متوقف شده بود.
برخی از کارشناسان معتقدند که برگزاری انتخابات منطقهای ٢٦ جنوری در منطقه امیلی-روماین در ایتالیا احتمالاً باعث شده است که این کشور با از سرگیری ماموریت سوفیا مخالفت کند.
به گفته این کارشناسان، به همین دلیل، کشورهای اروپایی تصمیم گرفته اند که پس از این، ماموریت سوفیا تنها در زمینه قاچاق سلاح و در مناطق خارج از مسیر مهاجران فعالیت کند.
انتظار می رود تغییرات احتمالی در ساختار ماموریت سوفیا در جلسه بعدی وزیران امور خارجه اروپا که قرار است در تاریخ ٩ فبروری برگزار شود، مورد بحث قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: آلمان شرکت در ماموریت «سوفیا» را به حالت تعلیق درآورد