پرتگال آماده است تا ۶۰ کودک مهاجر بدون همراه و بیمار را از کمپ های مهاجران در جزیره های یونانی بپذیرد. یکی از نمایندگان حزب سوسیالیت این کشور در پارلمان اروپا گفته این اقدام داوطلبانه و به خاطر پاندمی ویروس کرونا صورت می گیرد.
ایزابل سانتوس، نماینده حزب
سوسیالیست پرتگال در پارلمان اروپا به خبرگزاری رویترز گفت شیوع ویروس کرونا در
کمپ های مهاجران و مبتلا ساختن افراد در معرض خطر مایه نگرانی است.
خبرگزاری محلی "لوسا" به نقل از این نماینده پارلمان نوشته که انتظار می رود این مهاجران در هفته های پیش رو به لیسابون پایتخت پرتگال برسند.
وی این اظهارات را در جریان یک کنفرانس ویدیویی به مناسبت تجلیل از روز اروپا مطرح کرد. این عضو پارلمان اروپا تاریخ دقیقی را برای انتقال این کودکان مهاجر تعیین نکرد.
حدود ۵۲۰۰ مهاجر زیرسن بدون همراه در کمپ های جزیره های یونان زندگی می کنند؛ جاهایی که به شدت پر می باشند و انسان های پناهجو حتی به ابتدایی ترین خدمات زندگی دسترسی ندارند.
دیدبان حقوق بشر مقام های یونان را متهم می کند که تلاش و کار و کافی را برای رفع" ازدحام بیش از حد، کمبود خدمات بهداشتی و درمانی، آب آشامیدنی صحی و مواد ضدعفونی کننده" در جریان بحران کرونا برای جلوگیری از گسترش بیشتر این ویروس انجام نداده اند.
براساس یک طرح داوطلبانه اروپایی
قرار است ۱۶۰۰ کودک و نوجوان مهاجر بدون سرپرست و بیمار از کمپ های مهاجران در
جزایر یونان به کشورهای سومی منتقل شوند. قبل از این کشورهای آلمان، ایرلند،
بریتانیا، فرانسه، لوکسامبورگ و سویس در این ابتکار سهم گرفته اند.
اولین گروه از این پناهجویان که ۱۲ نفر بودند، به لوکسامبورگ منتقل شدند و سپس آلمان ۴۷ تن از ۵۰ مهاجر زیرسنی که قول داده بود را پذیرفت. روز دوشنبه نیز ۱۶ تن از این کودکان پناهجو به بریتانیا منتقل شدند.
۱۰ کشور عضو اتحادیه اروپا به شمول سویس و بریتانیا که اعضای این اتحادیه نیستند، پذیرفته اند که مهاجران زیرسن را از این اردوگاه های یونان می پذیرند، اما این طرح به خاطر بحران کرونا در برخی از کشورها متوقف و بحث برانگیز گردیده است.
در آلمان احزاب نیز موضوع سن و سال این مهاجران زیرسن جنجالی شده است. برخی احزاب در پارلمان این کشور گفته اند که پناهجویانی که به سن بلوغ رسیده اند را نباید منتقل کرد؛ اما برخی احزاب نیز با این پیشنهاد مخالفت کرده و سن قانونی را ۱۸ سال عنوان نموده اند.
سانتوس گفت که پرتگال اولین کشوری بود که این کمک را به یونان پیشنهاد کرد. وی واکنش اروپایی را با دید انتقادی بررسی کرد و گفت این طرح "شکست خورد". وی اضافه کرد: «این کودکان در وضع بدی زندگی می کنند. آنها در اردوگاه های مهاجران زندگی می کنند که سه، چهار و حتی در مواردی پنج برابر ظرفیت شان جمعیت دارند».
صدها هزار انسانی که از جنگ و فقر در کشورهای شان چون افغانستان، سوریه و عراق می گریزند، به کمپ های بیش از حد پر شده در یونان وارد می گردند. در میان خانواده های پناهجو شمار زیادی کودکان نیز هستند.
در ماه فبروری ده ها هزار مهاجر پس از تنش میان ترکیه و یونان، تلاش کردند از مرز عبور کنند. در آن زمان ترکیه گفت توافقنامه مهاجرت اتحادیه اروپا را نادیده گرفته و "جلو رفتن مهاجران به اروپا را نخواهد گرفت".
ترکیه در حال حاضر میزبان ۳/۴ میلیون مهاجر است، در حالی که یونان ۱۲۰ هزار مهاجر را دارد که منتظر رسیدگی به درخواست های پناهندگی شان می باشند.