خیمه‌های مهاجران در امتداد کانال دو له ویلت به روز چهارشنبه  ۲۷ می ۲۰۲۰. عکس از یوتوپیا ۵۶
خیمه‌های مهاجران در امتداد کانال دو له ویلت به روز چهارشنبه ۲۷ می ۲۰۲۰. عکس از یوتوپیا ۵۶

دهها تن از مهاجران بی سرپناه از جمله زنان و کودکان، یک کمپ مهاجران را در نزدیکی کانال دو له ویلت در شمال پاریس ایجاد کردند. همزمان گروهی دیگر از مهاجران در شرایطی دشوار و بدون دسترسی به آب در امتداد کانال سن-دنی در شمال پاریس زندگی می‌کنند. شانزده سازمان حمایت از مهاجران از بی توجهی مسئولان به دادگاه شکایت کرده‌اند.

حدود ۶۰ تن از مهاجران شامل زنان تنها و کودکان ۳ماهه تا ۱۲ ساله با حمایت سازمان خیریه یوتوپیا ۵۶ سه شنبه شب بر چهارشنبه ۲۷ می، یک کمپ مهاجران را در نزدیکی کانال دو له ویلت در شمال پاریس ایجاد کردند.

به گفته یوتوپیا ۵۶ این مهاجران افراد بی سرپناهی هستند که از عملیات انتقال مهاجران به سرپناه‌ها در دوران قرنطین محروم مانده و یا تازه به پاریس رسیده‌اند.

فلوران بویه، هماهنگ کننده یوتوپیا ۵۶ در پاریس و حومه به مهاجر نیوز گفت: « با برقراری تدابیر بهداشتی مقابله علیه ویروس کرونا نمیتوانیم بر شبکه سرپناه شهروندی تکیه کنیم. ما این افراد را در دو محل مذهبی در پاریس ۱۸ و اوبرویلیه، و دفاتر یک شرکت جابجا کرده بودیم. با کاهش محدودیت‌های قرنطین عمومی، هردو عبادتگاه دوباره به فعالیت آغاز کرد و شرکت نیز سقوط کرد. در نتیجه این مهاجران بی سرپناه و از خدمات بهداشتی محروم شدند.»

فلوران بویه در ادامه گفت که از دو ماه به این سو این مهاجران که بیشتر شان از افریقا هستند هر روزه به شماره تیلفون عاجل ۱۱۵ برای افراد بی سرپناه زنگ می‌زنند اما هیچکس به آنها راه حلی پیشنهاد نمی‌کند.

او گفت:« این کمپ تازه ایجاد شده برای چند روز باقی خواهد ماند و هدف ما آن است تا توجه رسانه‌ها و مسئولان را برای یافتن یک راه‌حل برای این مهاجران جلب کنیم.»

در همین زمینه:  رفع تدریجی قرنطین در فرانسه: مهاجران به کدام خدمات بهداشتی دسترسی دارند؟

فرماندهی پولیس منطقه ایل دو فرانس روز چهارشنبه گفت تیم‌های شهرداری و پولیس از این کمپ بازدید کرده‌اند و قرار است مهاجران به سرپناه‌ها انتقال یابند. به گفته این اداره از نیمه مارچ یا آغاز دوران قرنطین عمومی در فرانسه، حدود ۱۲۰۰۰ هزار جا برای افراد بی سرپناه پیشنهاد شده است.

تکرار مداوم عملیات برچیدن کمپ‌ها بدون پیشنهاد راه حل دایمی 

با وجود تلاش‌های یاد شده به نظر می‌رسد که دهها مهاجر در مناطق شمال پایتخت در اوبرویلیه و سن-دنی همچنان در سرک‌ها زندی می‌کنند.

یک کمیته متشکل چندین سازمان خیریه با انتشار خبرنامه‌ای روز ۲۷ می نوشت: « بیشتر از چهار سال است که ما شاهد عملیات منظم برچیدن کمپ‌های مهاجران و آزار آن‌ها توسط پولیس و نقض جدی حقوق بنیادی افراد ساکن در این کمپ‌ها هستیم. این افراد دایم با دشواری‌های دسترسی به آب، خدمات بهداشتی، سرپناه و اطلاعات در مورد حقوق خود روبرو هستند.»

سازمان یوتوپیا ۵۶، امائوس و داکتران جهان از جمله ۲۹ سازمان امضا کننده این بیانیه هستند.

این سازمان ها می‌گویند که طی هفته‌های گذشته شاهد حداقل ۳ عملیات برچیدن کمپ‌ها به روزهای ۷ و ۱۵ اپریل و ۸ می بوده‌اند، بدون آن که راه حلی به مهاجران پیشنهاد گردد. آخرین عملیات برچیدن کمپ‌های مهاجران در ۱۵ می انجام شد.

بیشتر بخوانید: پورت دوله ویلت: پولیس آخرین کمپ مهاجران در پاریس را تخلیه کرد

امضاکنندگان بیانیه می‌گویند طی این مدت با تمامی مسئولان در فرماندهی پولیس منطقه و شهرداری‌های اوبرویلیه و سن-دنی تماس گرفته‌اند « بدون آن که کمترین پاسخ مناسب برای این وضعیت» دریافت کرده باشند.

با آگاهی از این بن بست، ۱۶سازمان امضاکننده بیانیه برای افشای «عدم اقدام سیاسی» مسئولان در دوران بحران بهداشتی، روز چهارشنبه شکایت نامه‌ای را به دادگاه تسلیم کردند. آنان در این شکایت نامه بر سه اصل اساسی «دسترسی بدون قید و شرط به سرپناه برای مهاجران کمپ کانال سن-دنی، تامین آب و خدمات بهداشتی مورد نیاز و توقف فوری عملیات برچیدن کمپ‌ها بدون پیشنهاد راه‌حل سرپناه» تاکید کردند.

بر اساس قوانین فرانسه، دادگاه در مورد شکایت نامه‌های مربوط به نقض حقوق اساسی افراد از سوی ادارت مسئول،، طی ۴۸ ساعت حکم صادر می‌کند.

 رافائل پرین اوتیسیه، مسئول رسانه‌ای شهرداری سن-دنی از این که در شکایت نامه از این شهرداری نیز نام برده شده اظهار تعجب و ناراحتی کرد و به مهاجر نیوز گفت که از چندین ماه به این سو در سن-دنی کمپ مهاجران وجود ندارد.

او گفت:«ما با همکاری سازمان داکتران دنیا خدمات بهداشتی به اشخاص بی سرپناه ارائه می‌کنیم اما این افراد مهاجران نیستند.» او در ادامه گفت مهاجران می‌توانند به خانه همبستگی مراجعه کنند.

اداره پولیس منطقه ایل دو فرانس، دپارتمان سن-سن-دنی و شهرداری اوبرویلیه به پرسش مهاجر نیوز در این باره پاسخ ندادند.


 

در همین زمینه