عکس آرشیف: گروهی از مهاجران بنگله‌دیشی که توسط کشتی اکواریوس از مدیترانه نجات داده شدند، می ۲۰۱۷. عکس از شارلوت بواتیو/ مهاجر نیوز
عکس آرشیف: گروهی از مهاجران بنگله‌دیشی که توسط کشتی اکواریوس از مدیترانه نجات داده شدند، می ۲۰۱۷. عکس از شارلوت بواتیو/ مهاجر نیوز

پولیس بنگله‌دیش یک تن را به ظن رهبری یک شبکه قاچاق انسان در داکه، پایتخت این کشور دستگیر کرد. این دستگیری بعد از آن انجام شد که اعضای خانواده یک قاچاقبر کشته شده درلیبیا، در اقدامی انتقام جویانه، ۳۰ مهاجر غیرقانونی از جمله ۲۶ بنگله‌دیشی را به قتل رساندند.

۲۶ مهاجر غیرقانونی بنگله‌دیشی و ۴ افریقایی هفته گذشته توسط اعضای خانواده یک قاچاقبر مهاجران کشته شدند. به گفته حکومت لیبیا، این اقدام به تلافی قتل قاچاقبر ۳۰ ساله لیبیایی توسط مهاجران صورت گرفت.

بیشتر بخوانید:  ۳۰ مهاجر در حمله انتقام جویانه در لیبیا جان باختند

مقام‌های لیبیایی فکر می کنند که  کمال الدین، بنگله‌دیشی ۵۵ ساله که در داکه دستگیر شده «رهبری شبکه‌ قاچاقبرانی را به عهده دارد که مهاجران بنگله‌دیشی قربانی آن شده‌اند.»

سجای کمار روی، سخنگوی پولیس داکه به خبرگزاری فرانسه گفت که فرد دستگیر شده اعتراف کرده که با قاچاقبران بین المللی دخیل در قتل مهاجران بنگله‌دیشی رابطه داشته است.

به گفته پولیس، کمال الدین در طول ۱۰ -۱۲ سال گذشته در انتقال « بیشتر از ۴۰۰ مهاجر بنگله‌دیشی» به لیبیا دست داشته است.

بنگله‌دیش از حکومت وحدت ملی لیبیا که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده، خواسته تا بعد از تحقیق درباره قتل اتباع این کشور عاملان آن را مجازات کند و به خانواده‌های قربانیان غرامت بپردازد.

افزایش مهاجران بنگله‌دیشی که تلاش دارند از طریق مدیترانه به اروپا مهاجرت کنند

قتل غم انگیز مهاجران بنگله‌دیشی این حقیقت را برملا ساخته که چگونه جوانان بنگله‌دیشی بگونه غیرقانونی توسط قاچاقبران به لیبیا انتقال داده می‌شوند تا از آن‌جا راهی اروپا گردند.

در همین رابطه:اسپانیا یک شبکه قاچاق مهاجران آسیایی از طریق مدیترانه را دستگیر کرد

بنابر گزارشها، طی سال‌های اخیر دهها هزار جوان بنگله‌دیشی تلاش کرده‌اند با پذیرفتن خطر، از دریای مدیترانه عبور کنند و در این جریان شمار قاچاقبرانی که  آنان را مورد بهره کشی مالی قرار داده‌اند نیز افزایش یافته است.

تسنیم صدیقی، مسئول یک گروه تحقیقاتی در مورد مهاجران به خبرگزاری فرانسه گفت:« در جریان بحران همه‌گیر ویروس کرونا، دستکم ۷۰۰ مهاجر بنگله‌دیشی توسط نگهبانان ساحلی لیبیا دستگیر شده‌اند. این رقم، بیانگربخشی از شمار واقعی بنگله‌دیشی‌هایی است که به این مسافرت‌های پر مخاطره اقدام می‌کنند.»

در سال ۲۰۱۶ یک مشاور شهرداری روستای بین بازار به گزارشگر خبرگزاری فرانسه گفته بود که جوانان بنگله‌دیشی برای رفتن به ایتالیا تا ۱۲ هزار دالر به قاچاقبران پرداخت می‌کردند.

به گفته این مشاور شهرداری بسیاری از این جوانان به عنوان برده در لیبیا به فروش می‌رسیدند.


 

در همین زمینه