سازمان ملل میگوید که برنامه اسکان مجدد مهاجران به زودی از سر گرفته خواهد شد. این برنامه در ماه مارچ امسال، به دلیل همه گیری ویروس کرونا به حالت تعلیق درآمده بود که سبب تاخیر در روند اسکان مجدد حد اقل ده هزار تن گردید.
کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان و
سازمان بین المللی مهاجرت (آی او ام) با نشر یک اعلامیه گفته اند: «با اسکان مجدد
میتوان زندگی بسیاری از پناهجویان و مهاجران را نجات داد و ما با خرسندی در
انتظار همکاری با شرکای مان در کشورهای میزبان و کشورهای شرکت کننده در این برنامه
هستیم تا بتوانیم روند مصئون انتقال آنان را از سر بگیریم.»
این سازمان ها به تاریخ ۱۷ ماه مارچ از تعلیق مؤقت اسکان مجدد پناهجویان و مهاجران خبر داده بودند. در آن زمان، بسیاری از کشورها برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، محدودیت های سختگیرانه ای را در بخش مسافرت و پروازهای بین المللی اعلام کرده بودند.
سازمان های نامبرده روز پنجشنبه گفتند، این وضعیت باعث شده که «خروج حدود ۱۰ هزار نفر به کشورهای شرکت کننده در برنامه اسکان مجدد، به تاخیر بیافتد.»
آژانس های وابسته به سازمان ملل اعلام کرده اند که در طول این دوره، با شرکای شان به اسکان مجدد ده ها پناهجویی که در وضعیت اضطراری قرار داشتند، ادامه داده اند.
این سازمان ها علاوه میکنند که به پروسه رسیدگی به درخواست های اسکان مجدد و مشورت دهی برای پناهجویان و پناهندگان ادامه داده اند. از دید این نهادها، بسیاری از کشورهای شرکت کننده در برنامه اسکان مجدد، ظرفیت های شان را اعلام کرده و یا آن را افزایش داده اند.
در ادامه بیانیه دفتر نمایندگی سازمان ملل برای پناهندگان و سازمان بین المللی مهاجرت آمده است: « محدودیت های مسافرت تا اندازه زیادی هنوز پابرجا است. اما، بسیاری از کشورهای شرکت کننده در برنامه اسکان مجدد، در حال لغو این محدودیت ها هستند و از همین حالا میتوان برای انتقال مهاجران و پناهجویان برنامه ریزی کرد.»
بر اساس این بیانیه، شمار مهاجرانی که باید به یک کشور دیگر انتقال داده شوند، بیشتر از ظرفیتی است که کشورهای شرکت کننده در برنامه اسکان مجدد در دسترس قرار می دهند و این مساله «نگران کننده» است.
یافته های گزارش های اخیر سازمان ملل میرسانند که مناقشات، تعقیب، خشونت و بدرفتاری سبب شده اند که حدود ۸۰ میلیون تن به شمول ۲۶ میلیون پناهنده مجبور به فرار از وطن شان شده اند.
به گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، برای آسیب پذیرترین گروه های مهاجران در سراسر جهان نیاز جدی برای مهاجرت به کشورهای سوم وجود دارد.
از نظر این سازمان، ۱.۴ میلیون تن در سال ۲۰۱۹، نیاز به اسکان مجدد داشتند، اما فقط ۸۱ هزار تن از آن ها در سال گذشته در چارچوب این برنامه به کشورهای شرکت کننده انتقال داده شدند.