تیم فوتبال زنان پاریس سن ژرمن چهارشنبه ۲۶ اگست در دور نیمه نهایی لیگ قهرمانان زن با تیم زنان المپیک لیون بازی خواهد کرد. نادیه ندیم، فوتبالیست افغان تبار و دنمارکی پاریس سن ژرمن، در این بازی یکی از مهرههای اصلی تیمش در خط حمله خواهد بود. نادیه ندیم بعد از این که با خانواده اش از افغانستان فرار کرد، در سال ۲۰۰۹ اولین زن مهاجر و خارجی بود که عضویت تیم ملی فوتبال دنمارک را به دست آورد.
نادیه ندیم در پائیز سال ۲۰۱۹ از سوی تیم زنان پاریس سن ژرمن در فرانسه استخدام شد.
او در ماه نومبر همین سال در گفتگویی با تلویزیون فرانسه ۲۴ گفت که اولین خاطراتش از
فوتبال، به سالهایی بر میگردد که با خواهرانش در منزل شان در کابل زندگی میکردند:«
در آغاز پدرم ما را با فوتبال آشنا کرد. او یک توپ فوتبال به ما تحفه داد که دور
از چشم مردم، با آن در حویلی خانه ما بازی میکردیم.»
سرنوشت نادیه ندیم اما چنین رقم خورد که پدرش، یک تن از جنرالان ارتش افغانستان، نتواند شاهد افتخارات دخترش باشد:« در سال ۱۹۹۶ وقتی طالبان قدرت را گرفتند، پدرم را کشتند. به همین دلیل من، مادر و چهارخواهرم برای یک آینده بهتر، کشور را ترک کردیم.»
نادیه و خانواده اش ابتدا به پاکستان و از آنجا به ایتالیا رفتند. آنها سپس به دنمارک رسیدند و در یک کمپ مهاجران جابجا شدند.
در آن زمان نادیه ده ساله بود و همچنان عشق به فوتبال را در سر میپروراند که کشور میزبان، این زمینه را برایش مساعد کرد و او عضو یکی از تیمهای فوتبال در شهر البورگ در شمال دنمارک شد. نادیه در گفتو گو با مهاجر نیوز میگوید که با ورود او به دنیای فوتبال «ناگهان جنگ ناپدید شد، همه چیز به حال عادی برگشت. من احساس کردم که فوتبال به دختران شور وشادی را هدیه میکرد و من میخواستم با آنها بازی کنم.»
به زودی، مهارت و قاطعیت نادیه در فوتبال سبب شد که او وارد دنیای حرفهای گردد و در سال ۲۰۰۹ به عنوان اولین زن مهاجر وارد تیم ملی فوتبال زنان دنمارک شود. او بعد از اینکه مدت چهارسال را در امریکا بازی کرد در سال ۲۰۱۷ به اروپا برگشت و وارد تیم زنان مانچستر سیتی شد. در سال ۲۰۱۹ تیم زنان پاریس سن ژرمن او را استخدام کرد.
بازیکن فوتبال و دانشجوی طب
نادیه ندیم در طول فعالیتهای حرفهای خود، علیه نژادپرستی و در دفاع از حقوق زنان مبارزه کرده است. او که در حساب تویترش، خود را « شهروند جهان» توصیف میکند در سال ۲۰۱۹ به دلیل نقش برجسته اش «در ترویج ورزش و برابری جنسیتی و سهمگیری در اقدامات آموزشی یونسکو به نفع جوانان» عنوان «قهرمان یونسکو برای آموزش دختران وزنان» را کسب کرد. گذشته از فعالیتهای ورزشی، نادیه، که نمایندگی شورای پناهندگان دنمارک را به عهده دارد، تحصیلات خود را نیز در رشته طب دنبال میکند تا روزی به عنوان داکتر جراح کار کند.
نادیه در سال ۲۰۱۸ سرگذشت خود به عنوان مهاجر و تعهدات خود در قبال دختران و زنان را در کتابی به نام «زندگی من» بازگو کرد. این کتاب سال آینده به زبان فرانسوی نیز منتشر خواهد شد. در این کتاب او توضیح میدهد که چگونه در شرایط دشواری موفق شد با روحیه ای قوی، در میان سایر بازیکنان تیمش برای خود جایی ویژه باز کند. به گفته اولیویه اشوفانی، مربی تیم پاریس سن ژرمن، نادیه خواسته است سرگذشت خود را با دختران جوان شریک کند و به آنها بفهماند آنچه که انجام میدهند فوق العاده است.»
باید گفت که در مسابقه نیمه نهایی لیگ قهرمانان زنان، در روز چهارشنبه ۲۶ اگست، نادیه ندیم به عنوان یک بازیکن با تجربه نقش تعیین کنندهای خواهد داشت. او امیدوار است که در پایان فصل کنونی لیگ قهرمانان زن، افتخار تازهای را در فهرست کارنامههای درخشانش ثبت کند.
در همین زمینه: نادیه ندیم، مهاجر افغانی که به ستاره فوتبال دنمارک تبدیل شد