همه گیری ویروس کرونا، باعث محدودیت بیشتر شانس های تحصیل و آموزش برای کودکان مهاجر شده است. کمیسار امور پناهندگان سازمان ملل به مناسبت معرفی گزارش جدید (UNHCR) روز پنجشنبه اعلام کرد، پیش از بحران کرونا هم فقط حدود نیمی از همه کودکان مهاجر در سراسر جهان میتوانستند به مکتب بروند.
در گزارش تازه دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد برای پناهندگان به محدودیت هایی که در نتیجه شیوع بیشتر ویروس کرونا بر زندگی و روند آموزشی کودکان مهاجر تاثیر قابل توجهی داشته اند اشاره شده است. فلیپو گراندی، کمیسار امور پناهندگی این سازمان اعلام کرد، کودکان مهاجر متحمل سختی های زیادی شده اند و «حالا ما نمیتوانیم با سلب امکانات آموزشی، آینده شان را از آن ها بگیریم.»
او «برای حفظ موفقیت های تعیین کننده ای که طی سال های گذشته در بخش آموزش و تحصیلات مهاجران کسب شده، خواهان نوآوری و ایجاد راه های جدید گردید.»
بر اساس این گزارش ۱.۸ میلیون کودک مهاجر در سال گذشته به مکتب نرفته اند. این رقم برابر است با ۴۸ درصد از همه کودکان مهاجری که ثبت و راجستر شده اند.
همه گیری ویروس کرونا به خصوص بر وضعیت آموزش و تحصیل دختران مهاجر تاثیرات جدی داشته است.
بر اساس داده های کمیساریای عالی سازمان ملل برای مهاجران «یو ان اچ سی ار»، صندوق ملالی به این نتیجه رسیده که پس از گشایش مجدد صنف های درسی در ماه روان، نیمی از همه دختران مهاجر که در دوره متوسطه هستند، دیگر به مکتب باز نخواهند گشت.
فرانک ریموس، نماینده «یو ان اچ سی ار» برای آلمان اعلام کرد، در این کشور نیز همه گیری ویروس کرونا تاثیرات واضح بر آموزش کودکان مهاجر گذاشته است. او گفت، از ماه مارچ در سراسر آلمان امکانات دیجیتالی زیادی ایجاد شده است تا کودکان و نوجوانان از درس محروم نشوند. اما «کودکان مهاجر در اغلب موارد ابزارهای فنی لازم را برای دسترسی به این نوع تدریس و یادگیری در اختیار ندارند، در محل زندگی شان مکان آرامی برای یادگیری وجود ندارد و والدین هم یا به اندازه کافی به زبان آلمانی تسلط ندارند یا این که آنقدر آموزش ندیده اند که بتوانند به اندازه کافی از فرزندان شان حمایت کنند.»
در گزارش «یو ان اچ سی ار» از داده های گزارش های ۱۲ کشوری استفاده شده که در آن جا، بیش از نیمی از مهاجران ثبت شده در سراسر جهان زندگی میکنند.
بر این اساس ۷۷ درصد از همه کودکان مهاجر در مکتب ابتدایی ثبت نام کرده بودند، در دوره متوسطه تعداد آن ها به حدود ۳۱ درصد میرسید و فقط سه درصد از جوانانی که پیشینه مهاجرت دارند، در دانشگاه به تحصیل مشغول بودند.