نیروهای امنیتی فرانسه روز سه شنبه به تخلیه بزرگترین کمپ مهاجران در حومه شمال پاریس را اقدام کردند. در جریان این عملیات حدود ۲۰۰۰ مهاجر از خیمههای نزدیک ستدیوم فرانسه در شهر سن-دونی به سرپناههای موقت در منطقه ایل-دو-فرانس انتقال داده خواهند شد.
عملیات پولیس برای تخیله کمپ سن-دونی روز بامداد سه شنبه ۱۷ نومبر آغاز شد. حدود دو هزار مهاجر افغان، سودانی، اتیوپیایی و سومالیایی در وضعیت رقت باری در این کمپ درخیمههای نزدیک پاریس، پایتخت فرانسه، زندگی میکردند. این مهاجران از ماه جولای و اگست گذشته به گونه خودسرانه در این کمپ مستقر شده بودند.
تعداد زیادی از نیروهای امنیتی در عملیات تخلیه شرکت کردند و مانع حضور خبرنگاران در نزدیکی خیمههای مهاجران شدهاند.
در جریان این عملیات مهاجران در دهها بس به جمنازیومها و وسرپناهگاهای موقت در منطقه ایل دو فرانس انتقال داده میشوند.
سازمانهای خیریه که در محل حضور دارند برنامه دولت برای عملیات تخلیه کمپهای خودسرانه را با شک و تردید دنبال و آن را « یک دور بی پایان و مخرب» توصیف میکنند.
بیشتر مهاجران کمپ سن-دنی را مردان مجرد از افغانستان، سودان، اتیوپیا و سومالیا تشکیل میدادند که از کمپهای تخلیه شده دیگر در پاریس و حومه به اینجا آمدهاند.
دیدیه للمان، فرماندار پولیس پاریس به خبرنگاران گفت:«وجود این کمپها پذیرفتنی نیست و در جریان عملیات امروز مهاجران قانونی به سرپناهها انتقال خواهند یافت و غیرقانونیها نمیتوانند در خاک [فرانسه] باقی بمانند.»
با درنظرداشت شرایط صحی، تمامی مهاجران در مراکز صحی تحت آزمایش ویروس کرونا قرار خواهند گرفت و متناسب با نتیجه آزمایشها، به سرپناهها یا مراکز قرنطین فرستاده خواهند شد.
به گفته مسئولان حدود ۷۰ بس مهاجران را به ۲۵ سرپناه در منطقه ایل دو فرانس انتقال خواهند داد.
در دور اول قرنطین عمومی در فرانسه در ماه مارچ، حدود ۷۰۰ مهاجر از کمپ اوبرویلیه در شمال پاریس به سرپناهها انتقال یافته بودند. در ماه جولای یک کمپ مهاجران در شهر اوبرویلیه تخلیه شد و در جریان ماه اگست نیز مهاجران شروع به ساختن کمپ در سن-دونی کردند.
الیکس جیوفروا، از مسئولان سازمان خیریه سدر-سکور کاتولیک به خبرگزاری فرانسه گفت از عملیات تخلیه امروز احساس« آسودگی» و در عین حال «نگرانی» میکند:« خوب است که این افراد در جریان قرنطین سرپناه داشته باشند» اما پرسش این است که «آیا کمپ جدید در روزهای آینده در جایی دورتری ایجاد خواهد شد که مهاجران در آن از دوش، توزیع غذای مجانی و خدمات اداری محروم باشند؟»