سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرده که قاچاقچیان انسان دست کم ۸۰ پناهجو را در جریان عبور غیرقانونی از به دریا انداخته اند که حداقل ۲۰ تن شان جان باخته اند.
سازمان بین المللی مهاجرت یا "آی او ام" که دفتری از ملل متحد می باشد، گزارش داده که این مهاجران از جیبوتی در شرق افریقا به یمن می رفتند.
در اعلامیه این سازمان آمده که "قاچاقچیان در عرشه کشتی کوچکی که بیش از ۲۰۰ پناهجو به شمول کودکان زیر ۱۸ سال را حمل می کرد، بالای مهاجران فریاد زده و آنان را به آب انداختند". این کشتی روز چهارشنبه حرکت کرده بود.
سازمان بین المللی مهاجرت گفته که پنج جنازه تاکنون پیدا شده است. کسانی که زنده مانده اند، به جیبوتی منتقل شده و آنجا تحت درمان قرار دارند.
چنین رویدادهایی قبلا نیز اتفاق افتاده اند؛ زمانی که هزاران مهاجر از شاخ افریقا به سوی یمن راه افتادند تا در کشورهای حوزه خلیج کار پیدا کرده و مشغول شوند.
پاندمی ویروس کرونا و مسدود شدن مرزها بر کاهش مهاجرت ها از افریقا تاثیر چشمگیری داشته؛ اما کاملا متوقفش ننموده است.
دقیقا معلوم نیست که مهاجرانی که در کشتی اخیر در مسیر یمن قرار گرفته بودند، از کدام کشورهای افریقایی بوده اند. همزمان برخی احتمال داده اند که این مهاجران از ایتیوپیا و سومالیا باشند.
در ماه اکتوبر نیز دست کم هشت مهاجر زمانی غرق شده و جان باختند که قاچاقبران انسان آنان را مجبور کردند از قایق به دریا بپرند.
در سال ۲۰۱۷ بیش از ۵۰ مهاجر از سومالیا و اتیوپیا زمانی "عمدا غرق گردیدند" که قاچاقچیان انسان آنان را در نزدیکی ساحل یمن به زور از کشتی بیرون ریختند.
در سال ۲۰۱۸ نیز دست کم ۳۰ مهاجر در نزدیکی سواحل یمن زمانی جان باختند که قایق شان واژگون شد؛ مهاجرانی که زنده ماندند از شلیک گلوله خبر دادند.