دفتر اداره پناهندگی فرانسه یا اوفپرا در فونتنی سو بوا. عکس از اوفپرا
دفتر اداره پناهندگی فرانسه یا اوفپرا در فونتنی سو بوا. عکس از اوفپرا

برای مهاجرانی که تازه وارد فرانسه می‌شوند سیستم اداری این کشور واقعاً پیچیده به نظر می‌رسد. مهاجر نیوز پاره‌ای از اطلاعات مورد نیاز برای اقامت قانونی در فرانسه گردآوری کرده تا در زمینه درخواست پناهندگی یا درخواست کارت اقامت به مهاجران کمک کند.

این مطلب به تاریخ ۱۶ مارچ ۲۰۲۱ به روز و بار دیگر نشر شده است.

برای افرادی که می‌خواهند درخواست پناهندگی کنند

اگر شما تازه به فرانسه آمده‌اید، نمی‌توانید مستقیماً به اداره محافظت از پناهندگان و افراد بدون تابعیت در فرانسه (اوفپرا) مراجعه کنید.

شما باید در طول ۹۰ روزی که وارد فرانسه شده‌اید درخواست پناهندگی بدهید:

به محض ورود تان به فرانسه، برای درخواست پناهندگی، شما باید به اولین مرکز پذیرایی از پناهجویان(اسپه ده) در محل ورودتان مراجعه کنید.

مراکز اولیه پذیرایی از پناهجویان در همه دپارتمان‌های فرانسه وجود دارد. برای یافتن آدرس این مراکز اینجا کلیک کنید.

کارمندان این مراکز به شما کمک خواهند کرد تا اسناد مختلف درخواست پناهندگی تان را پُر کنید.

توجه: در پاریس و منطقه ایل دو فرانس، روند پناهندگی متفاوت است: برای ثبت درخواست پناهندگی شما باید با این شماره با مرکز اولیه پذیرش یا اسپه ده تماس و وقت ملاقات بگیرید: 01 42 500 900

شما می‌توانید در هفته روزهای دوشنبه تا جمعه از ساعت ۱۰ تا ۱۵ و ۳۰ (۳ و نیم بعد از ظهر) به شماره بالا زنگ بزنید. در این شماره به زبان‌های دری (فارسی) پشتو، فرانسوی، انگلیسی، عربی، تامول، اسپانیایی، ماندرن، اردو و ترکی به شما پاسخ می‌دهند.

بعد از تماس تیلفونی، در تیلفون موبایلی که از آن زنگ زده‌اید یک پیامک (یا ایمیل) دریافت می‌کنید که در آن روز و ساعت ملاقات با مرکز پذیرایی از پناهجویان در پاریس و ایل دو فرانس ذکر شده است. در روز ملاقات باید پیامک یا ایمیل را به مرکز ملاقات نشان بدهید.

در پاریس قبل از آن که از طریق تیلفون وقت ملاقات گرفته باشید، رفتن به مرکز پذیرایی پناهجویان بی فایده است. شما را نخواهند پذیرفت. برای آدرس مراکز پذیرایی در پاریس و ایل دو فرانس اینجا کلیک کنید.

 بعد از ملاقات با مرکز پذیرایی از پناهجویان، یک وقت ملاقات جدید با گیشه واحد برای پناهجویان (گودا) در مرکز پولیس(پره‌فکتور) به دست خواهید آورد.

در گودا، یک کارمند پولیس و یک کارمند دفتر مهاجرت و ادغام فرانسه (اوفی) با شما ملاقت خواهند کرد. به شما یک دوسیه پناهندگی (اوفپرا) می‌دهند که باید با دقت پُر کنید.

در جریان ملاقات شما در دفتر پولیس ثبت نشانه‌های انگشتان شما اجباری است.

در پایان این ملاقات دوسند به شما داده خواهد شد: یک سند که نشان می‌دهد درخواست پناهندگی تان به جریان افتاده و سند دوم هم به شما اجازه می‌دهد در دوره انتظار برای بررسی درخواست پناهندگی تان7 در فرانسه باقی بمانید. این اسناد را به صورت جدی نگهداری کنید.

بعد از ملاقات شما ۲۱ روز فرصت دارید تا دوسیه پناهندگی تان را به اوفپرا بفرستید.

ملاقات و مصاحبه با افپرا

اداره مهاجرت یا اوفپرا تنها اداره‌ای است که صلاحیت تصمیم‌گیری در مورد درخواست پناهندگی شما را دارد. این اداره در شهر فونتنی-سو-بوا در بیرون از پاریس موقعیت دارد.

اوفپرا بعد از بررسی درخواست شما، شما را برای مصاحبه خواهد خواست.

در جریان مصاحبه دو نفر از شما سوال خواهند کرد: یک کارمند اوفپرا که وظیفه‌اش با پولیس خیلی متفاوت است و یک مترجم به زبان اصلی تان (در صورتی که زبان فرانسوی بلد نباشید).

اوفپرا بعد از مصاحبه می‌تواند شما را به عنوان پناهنده بشناسد یا این که محافظت جانبی به شما بدهد.

جواب رسمی اوفپرا ذریعه نامه به شما ارسال می‌شود و ممکن است چندین ماه را در بر بگیرد.

در صورتی که درخواست پناهندگی شما رد گردد می‌توانید به محکمه ملی حق پناهندگی(CNDA) مراجعه کنید و درخواست تجدید نظر بدهید. این درخواست باید تا حداکثر یک ماه بعد از تصمیم منفی اوفپرا، به محکمه تحویل داده شود.

کسانی که نمی‌خواهند در فرانسه درخواست پناهندگی بدهند:

اگر نمی‌خواهید در فرانسه پناهندگی بگیرید در آن صورت می‌توانید درخواست کارت اقامت موقت بدهید.

در فرانسه چندین نوع کارت اقامت وجود دارد که به موقعیت خصوصی، خانوادگی و شغلی شما ارتباط خواهد داشت.

برای درخواست کارت اقامت باید به دفتر پولیس (پره‌فکتور) در محل اقامت تان مراجعه کنید.

برای کارت اقامت باید درباره موقعیت و هدف اقامت تان در فرانسه توضیحات بدهید.

در صورت پاسخ منفی به درخواست کارت اقامت، ممکن است با حکم اخراج از خاک فرانسه روبرو شوید. بهتر است در این مورد با حقوق دانان و انجمن‌های دفاع از حقوق خارجیان مشورت بگیرید.

برای معلومات بیشتر اینجا کلیک کنید.

 

 

در همین زمینه