بیش از ۱۴۰۰ مهاجر در روزهای شنبه و یکشنبه این هفته با قایق ها به سواحل جزیره لامپدوسای ایتالیا رسیده اند. این در حالیست که مقامات ایتالیا کشتی های نجات پناهجویان را یکی بعد از دیگر توقیف می کنند. اغلب دلیل این برخورد، نقض مقررات ایمنی عنوان می شود.
به گزارش خبرگزاری های ایتالیا، روز یکشنبه (۹ می ۲۰۲۱)، تقریبا ۴۰۰ نفر از ملیتهای مختلف به شمول ۲۴ زن و کودک با یک کشتی به این جزیره رسیدند. همچنین ۳۲۵ مهاجر دیگر در یک کشتی دیگر و صدها مهاجر با قایق های کوچکتر خود را به این جزیره رسانده اند. در همین حال، سازمان های امدادی هشدار دادند که تعداد بیشتری از مهاجران در برابر ساحل مالتا نیاز به کمک دارند.
ماتئو سالوینی، رهبر حزب راستگرای افراطی لگا و وزیر داخله پیشین ایتالیا، خواستار دیدار با ماریو دراگی نخست وزیر کشورش شده است. سالوینی گفته است: «با توجه به میلیون ها ایتالیایی که دچار مشکل هستند، نمی توانیم به فکر هزاران مهاجر غیرقانونی باشیم.» وزیر داخله پیشین در حال حاضر در سیسیلی در برابر محکمه قرار دارد و متهم به سوء استفاده از مقام و صلب آزادی است. سالوینی در تابستان سال ۲۰۱۹ برای کشتی گارد ساحلی ایتالیا "Gregoretti" با ۱۱۶ پناهجو، چندین روز اجازه لنگر انداختن به یکی از بندرهای این کشور را نداده بود. او اینک باید در برابر محکمه در برابر این اتهامات پاسخ بگوید.

در همین حال سازمان امدادی "اوپن آرمز" درخواست کمک به پنج قایق با بیش از ۴۰۰ مهاجر را در آب های مالتا داده است. این سازمان گفته است که "وضعیت موجود در کشتی بسیار خطرناک و عملیات نجات بسیار مهم است". در همین حال، طبق گزارش رسانه ها، مقامات قضایی سیسیلی بار دیگر یک کشتی نجات آلمانی از سازمان امدادی "دیده بان دریا" را توقیف کرده اند. بعد از یک کنترول معمول کشتی نجات "دیده بان دریا ۴"، تعداد زیادی واسکت های نجات در این کشتی پیدا شد. به گفته مقام های مربوطه، سیستم فاضلاب کشتی برای تعداد زیادی از افراد نجات یافته طراحی نشده است.
فعالان این بازرسی را بهانه ای برای توقیف کشتی عنوان کرده اند. سازمان "دیده بان دریا" در ایتالیا گفته است که "ما امیدواریم که مقامات با اتهامات پوچی که ما از قبل با آنها عادت داریم، مانع عزیمت ما به مدیترانه مرکزی نشوند." کشتی دیگر این سازمان "دیدبان دریا ۳" در ماه مارچ توسط گارد ساحلی ایتالیا در بندر آگوستای سیسیلی توقیف شد. در این مورد نیز مقامات ایتالیا از نقض مقررات ایمنی سخن گفته بودند.

مسیر دریایی مدیترانه یکی از مهمترین مسیرها برای مهاجرانی است که می خواهند خود را به اروپا برسانند. طبق آمار سازمان بین المللی مهاجرت (IOM)، از ابتدای سال ۲۰۱۵ تاکنون تقریبا ۵۳۰ هزار نفر از این طریق خود را به ایتالیا رسانده اند. این مسیر بین افریقای شمالی و جزیره سیسیلی همزمان یکی از خطرناک ترین مسیرهای مهاجرت به شمار می رود. از ماه جنوری تا اپریل امسال، بیش از ۸۶۰۰ نفر به ایتالیا و ۶۵ نفر دیگر به مالتا وارد شده اند. براساس آمار سازمان بین المللی مهاجرت، ۳۵۹ نفر در این مسیر جان خود را از دست داده اند.