از چندین روز به این سو سازمان داکتران بدون مرز کارزار واکسین افراد بی بضاعت و بی سرپناه از جمله مهاجران را در پاریس و ایل دوفرانس آغاز کرده است. تعدادی از مهاجران آماده تطبیق واکسین هستند اما عدهای دیگر یا از تاثیرات جانبی واکسین میترسند و یا هم تحت تاثیر تبلیغات و آوازههای توطئه گرا قرار گرفتهاند.
عرفان، یک مهاجر ۲۳ ساله افغان است که به دلیل بیسرپناهی در زیر یک پل در شمال پاریس زندگیکند. او با دقت به توصیههای ژوسلین کاروف، یک داکتر سازمان بدون مرز گوش میدهد که به او میگوید: «شما واکسین فایزر دریافت میکنید اما باید تا زمان تزریق واکسین دوم در ۱۵ جولای، ماسک بزنید و اقدامات حفاظتی را رعایت کنید. تنها بعد از واکسین دوم در برابر ویروس مصئونیت پیدا خواهید کرد.»
داکترکاروف در ادامه به مهاجر افغان میگوید: «احتمال دارد بازو یا سر تان درد کند یا احساس خستگی کنید. اگر چنین علایمی داشتید به شما دوا خواهیم داد.»
سازمان داکتران بدون مرز از آغاز کارزار واکسین در پاریس و ایل دوفرانس، توجه خود را روی افراد بی بضاعت و بی سرپناه متمرکز کرده است. یک مرکز این سازمان در محل توزیع غذای سازمان (Restos du Coeur) در پورت دوله ویلت مهاجران را واکسین میکند.
در همین مورد: سازمان داکتران بدون مرز واکسین افراد بیسرپناه در ایل دوفرانس را آغاز کرد

مارین، یک عضو رستو دوکور، میگوید: «ما در همکاری با داکتران بدون مرز خواستیم همه افراد را واکسین کنیم. اینجا جای خوبی است تا با افراد سرگردانی که به خاطر غذا میآیند، در مورد واکسین صحبت کنیم. در اینجا پیدا کردن افراد برای واکسین دوم نیز آسانتر است.»
اما همه مهاجران مانند عرفان از واکسین استقبال نمیکنند. ناصر، یک مهاجر ۲۲ ساله افغان از کسانی است که از تاثیرات جانبی واکسین کرونا میترسد. او که فقط چند روزی است از سویدن به فرانسه آمده، میگوید: «در سویدن چند دوستم خود را واکسین کردند اما بعد از چند روز وضعیت صحی شان بد شد.»
اسد، یک مهاجر دیگر افغان نیز که دوست ناصر است و از سویدن به فرانسه آمده، حاضر نیست خود را واکسین کند. او نیز میگوید که از تاثیرات جانبی واکسین میترسد.
مارک بیگ، یک پرستار داکتران بدون مرز میگوید که هنگام کارزار تبیلغاتی برای واکسین، حدود ۸۵ درصد افراد موافق واکسین بودند. اما حال عدهای برای مخالفت با واکسین، به آوازهها و تبلیغات توطئه گرا تکیه میکنند: «برخی ها میگویند که در جریان واکسین، اطلاعات شخصی آنها انتقال داده میشود و تعدادی هم معتقد هستند که واکسین آنها را عقیم خواهد کرد.»
به گفته این پرستار داکتران بدون مرز، مهاجران دوبلینی و رد شده بیشتر از دیگران از واکسین هراس دارند زیرا میترسند از طریق واکسین، ردیابی شوند.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ آمادگی اندک برای واکسیناسیون در اقامتگاه های مهاجرین
قرار است در طول تابستان بین ۶ تا ۱۰ هزار نفر واکسین شوند
روزانه حدود ۳۰ یا ۴۰ نفر در مرکز پورت دوله ویلت واکسین میشوند. به گفته داکتران بدون مرز، کارزار واکسین در مراکز دیگر مانند سرپناههای فوری و یا محل اقامت کارگران خارجی نیز آغاز شده است.
این مراکز در طول تابستان فعال خواهند بود و قرار است بین ۶ تا ۱۰ هزار نفر در آنها واکسین شوند.
پرسش اساسی اما این است که سرنوشت دور دوم واکسین برای مهاجران چه خواهد شد ؟ آیا این مهاجران که بیشتر شان سر پناه ثابت ندارند وقت ملاقات برای دور دوم را رعایت خواهند کرد؟
سازمان داکتران بدون مرز میگوید یکی از سودمندیهای همکاری با رستودوکور هم همین است که از چنین مشکلی جلوگیری شود: «[ما امیدواریم]مهاجرانی که برای گرفتن غذا به اینجا میآیند دور دوم واکسین را هم فراموش نخواهند کرد.»
برای آنانی که منطقه را ترک میکنند در هر صورت، یک بار واکسین بهتر از این است که اصلاً واکسین نشده باشند.
****
کلینیک سیار داکتران بدون مرز روزهای سه شنبه و پنجشنبه در پورت دوله ویلت و روزهای دوشنبه، چهارشنبه و جمعه، از ساعت ۱۱ تا ۱ بعد از ظهر، در بخش توزیع مواد غذایی Restos du coeur در پورت دولاویلت باز است.