مرگ ۲۷ مهاجر که در کانال مانش غرق شدند واکنشهای زیادی را برانگیخته است. این مهاجران قصد داشتند به گونه غیرقانونی به بریتانیا بروند. مقامهای فرانسوی و بریتانیایی قاچاقبران انسان را مسئول حادثه میدانند اما سازمانهای خیریه معتقد هستند که مسئولیت اصلی به دوش دولتهاست.
اندکی بعد از انتشار خبر غرق شدن ۲۷ مهاجر در سواحل کاله در شمال فرانسه، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور این کشور گفت: «فرانسه نخواهد گذاشت کانال مانش به گورستان بدل گردد.» او با این تعهد که فرانسه «برای یافتن و محکوم کردن مسئولان حادثه تمامی تلاشها را به کار خواهد برد» خواستار برگزاری یک نشست اضطراری وزیران اروپایی شد.
در همین باره: کانال مانش: دستکم ۲۷ مهاجر در اثر واژگون شدن کشتی شان غرق شدند
سیاستمداران: قاچاقبران مقصرند
ژرالد دارمنن، وزیر داخله فرانسه قاچاقبران انسان را مسئول خواند و گفت که آنان «در ازای چند هزار یورو، بهشت انگلستان را [به مهاجران] وعده میکنند» اما در اصل «جنایتکاران هستند.»
ژان کاستکس، نخست وزیر فرانسه که غرق شدن مهاجران را یک«فاجعه» توصیف کرده صبح امروز جلسه وزیران را برگزار کرد تا حادثه غرق شدن مهاجران و مهاجرت از طریق کانال مانش را بررسی کند.
در بریتانیا، بوریس جانسون، نخست وزیر، گفته است که از غرق شدن مهاجران«شوکه، برآشفته و بسیار متاثر» شده است. او به تلویزیون سکی نیوز گفت که بریتانیا میخواهد با فرانسه «بیشتر کار کند» تا مانع قاچاق مهاجران از طریق کانال مانش گردند.
در همین باره: کانال مانش: پنج قاچاقبر در رابطه با غرق شدن ۲۷ مهاجر دستگیر شدند
پریتی پاتل، وزیر داخله بریتانیا، به نوبه خود در این مورد واکنش نشان داد و گفت که «برنامه جدیدی را ارائه خواهد کرد تا علیه مواردی که از دیر باز مهاجران را تشویق به آمدن به بریتانیا میکند مقابله صورت گیرد.»
واکنش سازمانهای خیریه: دولتها مسئول هستند
اما برخلاف واکنشهای سیاسی، سازمانهای خیریه دولتهای فرانسه و بریتانیا را مسئول مرگ مهاجران میدانند.
سازمان یوتوپیا ۵۶ گفت که «اولین مسئولان مرگ مهاجران در کانال مانش قاچاقبران نیستند، بلکه مسئولان سیاسی سیستم عدم پذیرش مهاجران در فرانسه و اروپا هستند.» به گفته این سازمان «اگر راههای امن و آزاد وجود میداشتند، شبکههای قاچاقبران به وجود نمیآمدند.»
سازمان داکتران دنیا نیز در واکنشی مشابه نوشت که «عدم موجودیت راههای امن و قانونی برای رفتن به بریتانیا، سیاست اقناعی و ایجاد موانع متعدد، تنها باعث ایجاد گذرگاههای پر خطر و تشویق قاچاقبران میشود.»
سازمان امداد کاتولیک به نوبه خود نوشت که «به محض بروز یک فاجعه، سیاستمداران قاچاقبران را متهم میکنند بدون آن که عواقب سیاستها و مسئولیتهای خود را تحت پرسش قرار دهند.»
چهارشنبه شب گذشته، حدود ۵۰ تن در نزدیکی بندر کاله برای یادبود از قربانیان حادثه غرق شدن مهاجران شمع روشن کردند.