ابراهیم رسول، داور سابق در افغانستان چند بار سعی کرده تا از طریق بوسنیا وارد کرواسیا شود و پس از آن به کشور دیگر اتحادیه اروپا برسد. او می گوید، نحوه رفتار اتحادیه اروپا با پناهجویان در مرزهایش به هیچ وجه منصفانه نیست.
ابراهیم رسول که شغل داوری را در بخش ورزش دورست دارد و آنرا نشانه جوانمردی می خواند می گوید در مرزهای اتحادیه اروپا خبری از جوانمردی نیست.
او به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت، پولیس در کرواسیا کمک به یک زن باردار و خانواده هایی را که فرزندان کوچک دارند، نادیده گرفت و آن ها را در این ماه سرد پس از این که وارد خاک اتحادیه اروپا شدند، به بوسنیا پس فرستاد.
رسول یک ویدیو در اختیار اسوشیتدپرس گذاشت و گفت: این فلمی است که از داخل یک موتر گرفته است. این موتر در جنگلی حرکت می کرده که در مرز کرواسیا با بوسنیا موقعیت دارد. رسول گفت: «پولیس کرواسیا به اشخاصی که سعی می کردند با عبور از مرز وارد کشور شوند توهین کرده و به آن ها گفته است که به افغانستان بازگردند.»
پلیس کرواسیا به درخواست اسوشیتدپرس که خواهان دریافت اطلاعات راجع به رویداد ادعایی در مرز به تاریخ ۱۰ نومبر شده بود، واکنش نشان نداد.
رسول گفت: «پلیس به کودکان، زنان باردار و زنان دیگر به هیچ کس توجه نکرد.» او افزود: «آن ها با تفنگ به ما نشانه می گیرند و می گویند تکان نخورید، بیایستید. ما پلیس هستیم.»
این ویدیویی که رسول در اختیار خبرگزاری اسوشیتدپرس گذاشته است، اشخاصی به شمول زنان و کودکان خوردسال را نشان می دهد که در داخل یک موترهستند. در این ویدیو چند مرد در حال حمل زنی هستند که در کمپل پیچیده شده است و ظاهرا باردار است.
به گفته رسول، پلیس کرواسیا به این گروه گفته است، در اتحادیه اروپا جایی برای مردم افغانستان نیست و مهاجران را «حیوان» و «مردم کثیف» می گویند.
پلیس کرواسیا در برابر اتهامات چندگانه به عقب راندن مهاجران و پناهجویان و خشونت در برابر آن ها قرار دارد. محکمه حقوق بشر اروپا در هفته گذشته، در زمینه واقعه به عقب راندن مهاجران در سال ۲۰۱۷ حکمی بر علیه کرواسیا صادر کرد. در این واقعه یک دختر ۶ ساله افغان براثر برخورد با قطار جانش را از دست داد.
نهادهای کرواسیا در ماه گذشته مجبور شدند کار سه مامور پولیس ویژه را به حالت تعلیق درآورند. فلمی از این سه تن نشر شده که نشان می دهد، آن ها مهاجران را با لت و کوب توسط باتون مجبور به خروج از کرواسیا می کردند.
با این حال نهادهای کرواسیا اتهامات بدرفتاری سیستماتیک و گسترده با مهاجران را در منطقه مرزی رد کردند.
رسول و گروه اش در یک کمپ موقت گیرمانده اند که در نزدیکی ولیکا کلادوشا، شهر مرزی بوسنیا موقعیت دارد. این کمپ به غیر از خیمه هایی که به صورت موقت ساخته شده اند، تسهیلات دیگری ندارد. اما به گفته رسول بهتر از کمپ های رسمی مهاجران است زیرا آنجا آزادتر هستند.
رسول که چهار سال پیش افغانستان را ترک کرده است، نخست به ایران و سپس به ترکیه و یونان رفت. او دو ماه پیش از طریق البانیا و مونته نگرو به بوسنیا رفت و قبل از آن به مدت بیشتر از سه سال در یونان زندگی کرده بود.
رسول و مهاجران دیگر با وجود این که بارها از مرز کرواسیا بازگردانده شدند، می خواهند همین که فرصتی ایجاد شود، دوباره سعی کنند تا وارد این کشور شوند.
مهاجران همین که به کرواسیا می رسند، تلاش می کنند به ایتالیا یا اسلوانیا بروند و بعد سفرشان را به سوی ثروتمندترین کشورهای غرب اروپا ادامه می دهند.
رسول گفت: «ما نمی توانیم در بوسنیا بمانیم، چون هوا دارد بسیار سرد می شود.» او کاپی های اسنادش را که به عنوان داور مورد تایید فدراسیون بین المللی فوتبال «فیفا» قرار گرفته است، در دسترس اسوشیتدپرس قرار داد و عکس هایی را از صدها بازی فوتبال در افغانستان که داوری اش را به عهده داشته است را به رسانه نشان داد.
رسول گفت که در پی اختلاف با مدیریت اتحادیه فوتبال افغانستان از وطنش خارج شده است. او گفت: «من می خواهم به کارم ادامه دهم، می خواهم به زندگی عادی ام بازگردم. فرقی نمی کند به کدام کشوربروم.»
به گفته او، بازگشت به افغانستان یک گزینه نیست، به خصوص پس از این که نیروهای ناتو از کشور بیرون شدند و طالبان قدرت را دوباره به دست گرفتند. اما رسول گفت، پس از این که نحوه رفتار را در مرز کرواسیا دیده است، امیدهایش برای یک آینده روشن تر در غرب شدیدا تضعیف شده است.
بار چهارم که این مرد جوان سعی کرد وارد کرواسیا شود، پلیس همه پولش را گرفت و به او و دیگران خندید. رسول گفت: «آن ها از پناهجویان پولشان را دزدیدند. آن ها فکر می کنند ما حیوان هستیم نه انسان.»
او گفت که طالبان، کرواسیا و حکومت های دیگر اتحادیه اروپا با جان مردم بازی می کنند. رسول در ادامه گفت، اگر «اتحادیه اروپا این» نحوه رفتار پولیس مرزی کرواسیا را قبول کند، پس فرقش با طالبان چیست.