واسکت نجات در آب های مانش. عکس: رویترز
واسکت نجات در آب های مانش. عکس: رویترز

بر اساس گزارش رسانه ها، برخی از پناهجویان افغان نیز در میان قربانیان غرق شده در کانال مانش هستند. اعضای خانواده این قربانیان روز چهارشنبه برای شناسایی جسد آنها به انستیتوت طب عدلی در شهر لیل مراجعه کردند.

در میان قربانیان حادثه غرق شدن قایق مهاجران در کانال مانش، افغان هایی بودند که می خواستند از فرانسه به انگلستان بروند. حسین بیست و چهار ساله چند روز قبل از حادثه به خانه پسر کاکایش امان الله عمرخیل در دانکرک فرانسه رسید. آنها دوران کودکی خود را در جلال آباد افغانستان گذرانده بودند.

اگرچه حسین قبلاً در انگلستان زندگی می کرد، اما سپس به کشورش بازگشت. جنگ در افغانستان باعث شد و او را مجبور کرد که یک بار دیگر کشور را ترک کند.

کانال مانش: دستکم ۲۷ مهاجر در اثر واژگون شدن کشتی شان غرق شدند

امان الله عمرخیل، پسر کاکای حسین، به خبرگزاری فرانسه گفت: «او به خانه ما آمد. خوابش برد. آدرس اتوبوس را به او نشان دادم. سپس به جنگل نزدیک ساحل رفت.»

او به رسانه ها گفت که تلاشی برای ممانعت از تصمیم حسین برای رفتن به انگلستان از راه دریا نکرده است. وی گفت: «او از من بزرگتر بود. نمی توانستم به او بگویم این کار را نکن. برای همین دلیل نتوانستم از تصمیمش ممانعت کنم.»

حسین تلاش کرد با کامیون خود را به انگلستان برساند، اما موفق نشد. عمرخیل گفت پسر کاکایش به او اطلاع داده بود که در ۲۳ نوامبر از راه کانال مانش به انگلستان می رود.

سفر از راه پرخطر برای امید یک زندگی بهتر

روند شناسایی اجساد طولانی و پیچیده است. یکی از اعضای یک سازمان خیریه گفت که بستگان قربانیان باید برای دسترسی به اجساد آنها آزمایش "دی ان ای" انجام دهند. پلیس ویژه فرانسه وظیفه شرکت در این آزمون را بر عهده دارد.

امان الله عمرخیل به رسانه ها گفت که در مورد مرگ پسر کاکایش تردیدی ندارد. او گفت: قبل از شروع سفر با او در تماس بودم. وی به من گفت که به محض ورود به بانگلستان با من تماس خواهد گرفت.

عمرخیل افزود که حسین آرزوی یک زندگی بهتر در انگلستان را داشت.

«فکر می‌کردم پیدا کردن کار در انگلستان آسان باشد»

حسن عیسی خیل یک مهاجر دیگر افغان می گوید از پسر کاکا و بهترین دوستش خبر ندارد. وی نخواست که نام پسر عمویش فاش شود.

این مهاجر ۲۲ یا ۲۳ ساله از یک ماه پیش در فرانسه زندگی می کرد. او یک سال را صرف مهاجرت به اروپا کرده است. وی فکر می کرد یافتن کار در انگلستان آسان است.

سیف الله عزیزی نیز از لندن به لیل آمده است تا جسد یکی از بستگانش را در طب عدلی شناسایی کند. او می گوید شخص قربانی از بستگانش ۲۷ ساله بود و آرزوهای زیادی داشت.

کاله و گراندسنت: با وجود غرق شدن، مهاجران به سفر دریایی برای رسیدن به انگلستان ادامه می دهند

وی افزود: «نمی دانم مرده یا زنده است. ما اینجا هستیم تا جواب بگیریم. بسیار نگران هستیم.»

برادر یک مهاجر مفقود شده دیگر نیز به لیل آمده است، اما نمی خواهد با رسانه ها صحبت کند. این شخص در ساعات اولیه شب در ۲۳ نوامبر با برادرش صحبت کرده بود.

«او گفت که قایق در حال غرق شدن است»

غفور منگل یکی دیگر از افغان هایست که به لیل آمده است. او می گوید که قبل از سفر با پسر کاکایش تماس گرفته است.

پسر عموی غفور منگل محمد مایار نام داشت. او در نخستین ساعات روز در ۲۴ نوامبر با یکی از دوستانش در لندن تماس گرفت و به او گفت که قایق در حال غرق شدن است.

رسانه های انگلیسی تا کنون نام یکی از قربانیان این حادثه را اعلام کرده اند: مریم نوری محمدامین زن ۲۴ کرد عراقی ساله که می خواست به نامزدش در انگلستان بپیوندد.

روز چهارشنبه بر اثر غرق شدن یک قایق پناهجویان در کانال مانش، ۲۷ پناهجو جان خود را از دست دادند. مقامات می گویند ۱۷ مرد که دو تن آنها در بیمارستان جان باختند و۷ زن که یکی از آنها باردار بود با سه کودک از بین رفتند. تنها دو تن از این حادثه جان سالم به در بردند.

 

در همین زمینه