با وجود تلاشهای دوجانبه فرانسه و بریتانیا برای جلوگیری از عبور مهاجران از کانال مانش، در سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۸ هزار مهاجر از این مسیر وارد بریتانیا شدند. این رقم سه برابر آمار سال ۲۰۲۰ را نشان میدهد.
آماری که از سوی وزارت داخله بریتانیا منتشر شده یک ریکارد محسوب میشود: به گزارش خبرگزاری پی ای (PA) بریتانیا، در سال ۲۰۲۱ دستکم ۲۸۳۹۵ مهاجر از طریق کانال مانش خود را به سواحل بریتانیا رساندهاند. در سال ۲۰۲۰ این رقم حدود ۸۴۰۰ تن بود.
از جمله رقم اعلام شده برای سال گذشته، نزدیک به ۶۹۰۰ مهاجر تنها در ماه نومبر از کانال مانش عبور کردهاند. در این میان تنها در روز ۱۱ نومبر، ۱۱۸۵ مهاجر خود را به بریتانیا رسانیدهاند.
از سال ۲۰۱۸ به بعد، که بندر کاله و ورودی تونل زیردریایی مانش از سوی مقامهای فرانسوی حصارکشی شدند، تلاشها برای عبور از کانال مانش با کشتیهای کوچک یا قایق از سواحل مختلف شمال فرانسه در حال افزایش است. پیش از آن، مهاجران تلاش میکردند با سوار شدن مخفیانه در کامیونها و موترها به انگلستان بروند.
در همین مورد: شمال فرانسه: فروشگاه دکاتلون فروش قایقهای ورزشی را متوقف کرد؛ نجات بیش از ۲۷۰ مهاجر از کانال مانش
هشدارهای مداوم فرانسه درباره خطرات مسافرت با قایق در کانال مانش
مقامهای دریایی فرانسه همواره نسبت به خطر امواج بزرگ و تردد کشتیهای تجارتی در کانال مانش هشدار دادهاند تا مهاجران از مسافرت با قایقهای کوچک در این مسیر خودداری کنند. اما این هشدارها از سوی مهاجران نادیده گرفته میشوند.
روز ۲۴ نومبر ۲۰۲۱، ۲۷ مهاجر در حادثه واژگون شدن قایق حامل آنها در آبهای کاله در مانش غرق شدند. چهارتن از این قربانیان مهاجران افغان بودند. چند روز پیشتر از این حادثه مرگبار، یک مهاجر سی ساله نیز در اثر واژگون شدن یک قایق که موتورش از کار افتاده بود، غرق شده بود.
در همین باره: کانال مانش: دستکم ۲۷ مهاجر در اثر واژگون شدن کشتی شان غرق شدند
ژرار بارون، رئیس شرکت ملی نجات از دریا (SNSM) به روزنامه له وا دونور توضیح داده بود که «قایقهای نامناسب و بیشتر از پیش اضافه بار» منجر به حوادثی مرگبار برای مهاجران میشوند.
دولتهای فرانسه و بریتانیا تلاش دارند با افزایش تجهیزات مدرن کنترول و همکاریهای دوجانبه، مانع حرکت مهاجران از سواحل فرانسه به سوی بریتانیا گردند. اما نارضایتی لندن از اقدامات «ناکافی» فرانسه در این مورد به تنشها میان هردو کشور دامن زده است. در ماه سپتمبر گذشته، لندن تهدید کرد که در صورت به دست نیاوردن نتایج بیشتر از تلاشهای مشترک، کمک پولی تعهد شده به فرانسه را نخواهد پرداخت.
بیشتر بخوانید: کانال مانش: فرانسه و بریتانیا همکاریها علیه مهاجرت غیرقانونی را تقویت میکنند