یک نهاد حامی پناهجویان در آلمان میگوید که کارمندان محلی سابق این کشور در افغانستان کماکان ازسوی طالبان در معرض خطر قرار دارند. این سازمان از وزارت همکاریهای انکشافی آلمان خواسته که چشمان اش را به روی وضعیت تهدیدکننده بسیاری از کارمندان سابق نبندد.
بر اساس ارزیابی سازمان حقوق بشری حامی پناهجویان "پروازول" کارمندان محلی سابق نهادهای آلمانی در افغانستان هنوز هم در معرض خطر از سوی طالبان قرار دارند.
گونتر بورکهارت، مدیر عامل پروازول روز پنج شنبه در فرانکفورت تاکید کرده است: «همه کسانی که به طور ملموس با سازمان های غربی کار کرده اند در معرض خطر قرار دارند.»
پروازول از مواردی خبر داده است که نشان میدهد کارمندان محلی همکاریهای انکشافی آلمان واقعاً از سوی طالبان مورد تعقیب قرار میگیرند.
برعکس وزارت همکاریهای انکشافی آلمان (BMZ) گفته است که شواهد قابل تاییدی در مورد وضعیت تهدیدکننده کارمندان سابق وجود ندارد و به دلیل عدم حضور آلمانیها در افغانستان، گزارشهای افغانها در این ارتباط را نمیتواند تائید کند.

به گفته پروازول چنین استدلال برای انسانهای تحت تهدید به مفهوم مجازات دوگانه است: «اول این که آنها با خروج سربازان غربی خود را تنها رها شده احساس میکنند و ناامیدانه در نزد طالبان گیر مانده اند و حالا درخواست مایوسانه شان برای کمک مورد بیاعتمادی مقامات آلمانی قرار میگیرد، به خاطر این که کارمندان دولت آلمان نمیتوانند این موضوع را در محل تایید کنند.»
حکومت آلمان میخواهد روند انتقال از افغانستان را تسریع کند
بورکهارت این وزارت را به «ارزیابی کاملاً نادرست» از اصطلاح «کارمندان محلی» متهم کرد. این سازمان حقوق بشری گفته است: «این یک مشکل حل ناشده است که وزارت همکاری های انکشافی (BMZ) فقط کسانی که دارای قرارداد کاری بوده اند را کارمند محلی تعریف کرده و کارگران آزاد و پیمانکاران فرعی را مستثنی قرار داده است.»
بورکهارت از مسئولین جدید این وزارت خواسته است که چشمان خود را به روی وضعیت تهدید کننده کسانی که در گذشته در عمل به عنوان کارمندان این نهاد کار کرده اند، نبندند. او افزوده است وقتی طالبان فردی را زیر نظر می گیرند، به «قرارداد کار نه، بلکه به فعالیت آنها نگاه میکنند.»
برگرفته از رسانه همکار ما (دویچه وله)
(KNA)pa/af