لتونی اعلام کرد که به خاطر ادامه فشار بر مرز مشترک با بلاروس، وضعیت اضطراری را در مناطق مرزی تا تاریخ ۱۰ ماه می تمدید می کند. گاردهای مرزی کماکان اجازه خواهند داشت، مهاجرانی را که به صورت غیرقانونی به بلاروس می آیند، پس بفرستند.
حکومت لتونی روز سه شنبه تصمیم گرفت که وضعیت اضطراری را به مدت سه ماه دیگر تمدید کند. این وضعیت در چهار منطقه جنوب شرق و جنوب این کشور حاکم است. لتونی، یکی از کشورهای حوزه دریای بالتیک و عضو اتحادیه اروپا است.
با تمدید این وضعیت اضطراری، گاردهای مرزی کماکان اجازه خواهند داشت، مهاجرانی را که به صورت غیرقانونی به بلاروس می آیند، پس بفرستند.
ماریا گولوبوا، وزیر داخله لتونی گفت: «از آن جایی که ما شاهد ادامه فشار بر مرزمان هستیم و عملیات چندگانه ای که توسط رژیم لوکاشینکو سازمان دهی شده است، ادامه دارد، ما گزینه دیگری نداریم به غیر از این که وضعیت اضطراری را تمدید کنیم».
از چند ماه پیش به این سو، مهاجران سعی می کنند از مرزهای بیرونی اتحادیه اروپا عبور کرده و خود را از بلاروس به پولند یا کشورهای حوزه دریای بالتیک برسانند.
اتحادیه اروپا، الکساندر لوکاشینکو، رئیس جمهور بلاروس را متهم می کند که مردم را از مناطق بحرانی مانند عراق و افغانستان به مینسک می آورد تا آن ها را به صورت غیرقانونی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا انتقال دهد.
لتونی با افزایش محافظت از مرزهایش و احداث یک حصار مرزی به این وضعیت واکنش نشان داد. افزون براین، حکومت این کشور به تاریخ ۱۱ اگست سال گذشته وضعیت اضطراری اعلام کرد که قرار بود فقط سه ماه به طول بیانجامد. اما پیش از این هم به مدت سه ماه تمدید شده بود.
به گفته وزارت داخله این کشور، از آن زمان، از عبورغیرقانونی حدود ۵۵۰۰ تن از مرز جلوگیری شده است. از اواسط ماه دسمبر شمار مهاجرانی که سعی می کنند با عبور از مرز وارد لتونی شوند، رو به افزایش است.
به گفته وزارت داخله، موارد عبور از مرز در پی تغییر تاکتیک های مهاجران افزایش یافته است. مهاجران به صورت مکرر سعی می کنند در گروه های کوچک ۳ تا ۱۲ نفره از مرز عبور کرده و وارد لتونی شوند.