سازمان بین المللی مهاجرت میگوید که حدود هفتاد مهاجر ناپدید شده در نزدیک سواحل لیبیا، احتمالاً جان باخته اند. بیش از دو هفته میشود که این مهاجران ناپدید هستند.
سازمان بین المللی مهاجرت (آی. او. ام.) اعلام کرد، پس از غرق شدن دو قایق در ۲۷ ماه فبروری و ۱۲ مارچ امسال در نزدیک سواحل لیبیا، اجساد ۲۲ مهاجر پیدا شدند. از جمع سرنشینان این قایق ها، هنوز هم ۴۷ نفر ناپدید هستند.
بر بنیاد معلومات این سازمان بین المللی، با پیدا شدن اجساد این مهاجران، رقم افرادی که در جریان عبور از بحیره مدیترانه مرکزی در سه ماه گذشته جان باخته اند به ۲۱۵ نفر رسیده است.
فیدیریکا سودا، رئیس سازمان بین المللی مهاجرت در لیبیا گفت: «من از تداوم تلفات جانی در مدیترانه مرکزی و فقدان اقدامات لازم برای مقابله با این تراژیدی جاری، وحشت زده شده ام.»
مرتبط: شش جسد را امواج بحر به ساحل جزیره لیسبوس در یونان آورده است
سودا خواستار "روی دست گیری اقدامات مشخص برای کاهش تلفات جانی به وسیله برنامه های پیشگیرانه جستجو و نجات و همچنان میکانیزم پیاده کردن مصون مهاجران گردید."
فیدیریکا سودا علاوه کرد: «هر گزارش در مورد ناپدید شدن، نشان دهنده این است که یک خانواده در حال جستجوی پاسخ در مورد عزیزان خود است.»

لیبیا از چند سال به این طرف به عنوان یکی از گذرگاههای عمده برای کسانی که از کشورهای فقیر و جنگ زده در حال فرار هستند، پنداشته میشود. این افراد در تلاش اند که به یک زندگی خوب و آینده بهتر در اروپا برسند.
اما برخی از این افراد پیش از رسیدن به اروپا، در بحیره مدیترانه غرق میشوند. بحیره مدیترانه یکی از مرگ بار ترین مسیر مهاجرتی دانسته میشود.
بر اساس یافته های سازمان ملل متحد، بیش از ۱۲۳ هزار مهاجر تنها در سال ۲۰۲۱ از لیبیا و تونس وارد ایتالیا شده اند. این رقم در سال ۲۰۲۰ به حدود ۹۵ هزار نفر میرسید.
تنها در سال گذشته، بیش از دو هزار مهاجر در بحیره مدیترانه جان باخته اند که این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۱۴۰۱ نفر میرسید.