سازمان خیریه امداد کاتولیک هفته گذشته مرکزی را در کاله ایجاد کرد که هدف از ان کمک به مهاجرانی است که «نمیخواهند به انگلستان بروند و آرزو دارند در فرانسه بمانند.» مهاجران در این مرکز، میتوانند زبان فرانسه و سایر آموزشها را فرا بگیرند.
سازمان امداد کاتولیک( secours Catholiques) هفته گذشته خانه کمک و منابع (MER) را در نزدیکی مرکز پذیرایی روزانه خود در کاله ایجاد کرد. مرکز جدید در نظر دارد روزانه حدود ۵۰ تن از مهاجرانی را بپذیرد که آرزو دارند در فرانسه بمانند یا به گفته ژولیت دوله پلاس، مسئول سازمان در کاله، «نمیخواهند به انگلستان بروند.»
این ویژگی مرکز جدید را از مرکز قدیمی پذیرش روزانه که در نزدیکی آن قرار دارد متمایز می کند اما هردو مرکز مکمل همدیگرند.
ژولیت دوله پلاس گفت: «مرکز قدیمی برای پذیرش اضطراری است. همه میتوانند به آنجا مراجعه کنند و گذشته از رفع خستگی و دریافت کمک روانی، تیلفونهای خود را چارج کنند، کمی استراحت کنند و به آب دسترسی داشته باشند.»
مرکز جدید اما برای همراهی درازمدت مهاجرانی ایجاد شده که میخواهند در فرانسه بمانند اما به دلیل مشکلات اداری، از جمله پیمان دوبلین، کاری نمیتوانند بکنند، یا این که درخواست پناهندگی شان رد شده و میخواهند درخواست تجدیدنظر بدهند.
به گفته ژولیت دوله پلاس، بیشتر وقتها مهاجرانی که به این مرکز مراجعه میکنند میگویند: «ما میخواهیم در فرانسه بمانیم اما در وضعیت غیرقانونی هستیم.»

مرکز جدید میتواند به این مهاجران «آموزش زبان فرانسوی و سایر آموزشها را فراهم کند و مشکلات اداری آنها را حل کند.» این مرکز همچنین برای مهاجران خدمات حقوقی جدی و با کیفیتی را فراهم می کند که به دلیل ازدحام بیش از حد، در مرکز قدیمی میسر نست.
تا کنون حدود ۲۰ تن از مهاجران که بیشتر شان اریتریایی، سودانی یا الجزایری هستند به این مرکز میآیند. مسئولان امیدوارند که در دراز مدت حدود ۵۰ مهاجر آموزشها را دنبال کنند.
مرکز جدید همچنین برای فعالا حقوق مهاجران زمینه را فراهم میکند تا در مورد فعالیتهای بیاندیشند و تبادل نظر کنند.
ساختمانی که مرکز جدید در آن فعالیت دارد پیشتر نیز محل پذیرایی از مهاجران بوده و گاهی در صحن حویلی آن به مهاجران غذا توزیع می شده اما شهرداری با استدلال عدم امکان برای تامین امنیت افراد، آن را مسدود کرده بود.
مقامهای رسمی در سواحل شمال فرانسه میگویند که علیه مراکز «تجمع» مهاجران مبارزه میکنند و ادعا دارند که برای پذیرایی از مهاجران بی سرپناه، دو مرکز پذیرایی و بررسی وضعیت (CAES) رسمی وجود دارد.