کمیسار عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان خواستار توجه جدی بر وضعیت کسانی شد که به دلیل گرایشهای جنسی مورد تعقیب و تبعیض قرار میگیرند. او گفت "من میخواهم به همه سازمان های حامی حقوق جامعه "ال جی بی تی آی کیو" ادای احترام ویژه ای داشته باشم."
فلیپو گراندی، کمیسار عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به مناسبت ۱۷ ماه می که مصادف است با روز جهانی مبارزه با همجنسگراهراسی، تراجنسهراسی و دوجنسگراهراسی با نشر یک اعلامیه خواست که به وضعیت پناهجویان «ال جی بی تی کیو» توجه صورت بگیرد و آنان نباید مورد تبعیض قرار گیرند. او گفت که به وضعیت همه افرادی که به خاطر «نوع ویژه ای از تعقیب و تبعیض و به دلیل گرایش های جنسی، هویت جنسی یا بیان جنسیت یا ویژگی های جنسی مجبور به فرار میشوند، توجه جدی شود.»
(LGBTIQ) یا (LGBT) مخفف کلمات انگلیسی ذیل است: L یعنی «لزبین» (زنانی که با زنان رابطه دارند)، G معنی «گی» (مردانی که با مردان رابطه دارند)، B به معنی «بای سکسشول» (افرادی که هم با مردان و هم با زنان رابطه دارند) T یعنی «ترانس جندر» به معنی فراجنسیتی (افرادی که بدن مردانه دارند اما خود را بیشتر زن اجساس میکنند و یا برعکس).
گراندی براین تاکید کرد «در حالی که آن ها در جستجوی امنیت هستند، خطراتی مانند خشونت یا سوءاستفاده جنسی آن ها را کماکان تهدید میکند. تبعیض اغلب چیزی است که پناهجویان "ال جی بی تی آی کیو" نمیتوانند از آن در امان بمانند و در بسیاری موارد با آنها (رفتارهای تبعیض آمیز) در امتداد مرزها نیز صورت میگیرد. آن ها کماکان در پیدا کردن یک مکان امن برای زندگی، شغل یا حتی رفتن به داکتر با موانعی نیز مواجه میشوند.»
روابط همجنسگرایانه در بسیاری از کشورها هنوز غیرقانونی است
در ادامه بیانیه گراندی که به صورت آنلاین نشر شد، آمده است: «در بسیاری از کشورها داشتن روابط همجنسگرایانه ممنوع است. در برخی از کشورها مجازات چنین روابطی مرگ است. کشورهایی هستند که قوانین تبعیض آمیزی بر علیه جامعه "ال جی بی تی آی کیو" تصویب کرده اند. براساس برخی از این قوانین، اشخاصی که در خطر خشونت و بدرفتاری گروه های همجنسگراهراس، مردم محل یا حتی خانواده های شان قرار دارند، تحت محافظت قرار نمیگیرند و حتی در بیشتر موارد رسیدگی به آنان ممکن نمیباشد».
بیشتر بخوانید: دشواریهای زندگی دگرباشان جنسی در زیر حاکمیت طالبان
به گفته رئیس این نهاد بین المللی: «بسیاری از اعضای جامعه "ال جی بی تی آی کیو" که با این وضعیت مواجه میشوند، چاره ای به غیر از فرار ندارند.»
او براین تاکید کرد: «به این خاطر است که "یو ان اچ سی ار" تعهدش برای محافظت از خودمختاری، سازمان ها و حقوق همه اعضای جامعه ال جی بی تی آی کیو که به اجبار از خانه های شان بیرون رانده شده و بدون تابعیت هستند، دو برابر کرده است.»
«تجلیل از مقاومت آوارگان ال جی بی تی کیو پلاس»
در ادامه بیانیه کمیسار عالی سازمان ملل برای پناهندگان آمده است: «من از مقاومت آوارگان و پناهجویان "ال جی بی تی آی کیو" در سراسر جهان که سعی دارند زندگی شان را در امنیت و صلح بسازند، استقبال میکنم و همانگونه که کماکان از کشورها میخواهم که درهای شان را به روی همه افراد نیازمند سرپناه، بازبگذارند. آن ها را تشویق میکنم که این کار را برای جامعه "ال جی بی تی آی کیو" نیز که مجبور به فرار هستند، انجام دهند.»
بیشتر بخوانید: آلمان بیش از ۸۰ فعال «ال جی بی تی کیو» از افغانستان را میپذیرد
گراندی در ادامه گفت: «من میخواهم به همه سازمان های حامی حقوق جامعه "ال جی بی تی آی کیو" ادای احترام ویژه ای داشته باشم. از این که آن ها در محل هستند و از افرادی که در جستجوی محافظت هستند، حمایت میکنند. این گروه های شجاع و مصمم اغلب نخستین افرادی هستند که به مردمی که فرار کرده اند، خوش آمدید میگویند و به کمک به آن ها برای ادغام و تطابق در جامعه جدید ادامه میدهند. اما ما نمیتوانیم آن ها را برای انجام این کار بسیار مهم تنها بگذاریم. هرکدام از ما برای مقابله با همجنسگرا هراسی، تراجنسیت هراسی و دو جنس گرا هراسی و تحقق بخشیدن به جهانی که در آن همه اعضای جامعه "ال جی بی تی آی کیو" نیازی به فرار ندارند و میتوانند در خانه شان در امنیت، با حفظ کرامت انسانی و با افتخار زندگی کنند.»