قرار است شمار زیادی از کارمندان سازمان های مختلف، که مهاجران را از غرق شدن در مدیترانه نجات می دهند، در ایتالیا محاکمه شوند. آنها متهم اند که با باند های قاچاقبران انسان همکاری کرده اند.
۲۱ کارمند کشتی های سازمان های غیر دولتی کشور های مختلف، که مهاجران را در مسیر سفر غیر قانونی شان به طرف اروپا از غرق شدن در آب های مدیترانه نجات داده اند، احتمالاً در ایتالیا محاکمه خواهند شد. این کارمندان متعلق به سازمان غیر دولتی آلمانی «یوگند ریتت» و همچنان سازمان های «داکتران بدون مرز» و «سازمان نجات کودکان» (سیف د چلدرن)، متهم اند که در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ با «باند های قاچاقبر در ارتباط با سفر های غیر قانونی به ایتالیا» همکاری کرده اند.
به روز شنبه جلسات مقدماتی محکمه در جزیره سیسلی آغاز شد که در جریان آن قاضی ها باید تصمیم میگرفتند که آیا محاکمه علیه آنها صورت بگیرد یا خیر. جلسه استماع بعدی در هفتم جون تعیین شده است.
خانم کاترین شمیت که در کشتی «لوفنتا» از سازمان غیر دولتی آلمانی «یوگند ریتت» فعال بوده است، گفته است: «کارمندان کشتی ما بیش از ۱۴ هزار انسان را، که در قایق های مملو از نفر و غیر مناسب برای سفربحری سوار بوده اند، از غرق شدن نجات دادهاند (...) و حالا ما را خطر ۲۰ سال زندان تهدید می کند.»
مرتبط:یک دادگاه بریتانیا پنج تن را به اتهام قاچاق ۳۵ مهاجر افغان به چندین سال زندان محکوم کرد
در تحقیقات پنج ساله، با اتخاذ تدابیر جدی جلسات استماع علیه سازمان های امدادی، وکلای مدافع و خبرنگاران گماشته شده اند. به این دلیل، از دید منتقدین، این تحقیقات انگیزه سیاسی دارد و تلاشی است تا فعالیت های نجات سازمان های امدادی از غرق شدن مهاجران متوقف شوند.

عکس: پرفکتور شمال و دریای مانش فرانسه
برونیلا ساردونی، سارنوال دولتی ایتالیا به خبرگزاری فرانسه گفته است که به نظر او جلسات مقدماتی در محکمه، «چندین ماه ادامه خواهد یافت.» او قضیه را «پیچیده» خوانده و افزوده است که در این قضیه دوسیه های زیادی با حدود ۳۰ هزار صفحه و شامل صدها «سی دی» در اختیار قرار دارند.
بیشتر بخوانید:بیش از ۱۰۰ مهاجر از جمله کودکان در دریای اژه نجات یافتند
از سال ۲۰۱۴ به این سو، در مسیر مرکزی بحیره مدیترانه دست کم ۱۲ هزار مهاجر غرق شده اند. رقم اصلی تلفات جانی در این مسیر احتمالاً بسیار بیشتر است، زیرا بسیاری از موارد سانحه های غرق شدن کشتی ها، کشف نشده اند.
کارمندان کشتی های نجات متهم اند که در فعالیتهای شان برای نجات مهاجران، با قاچاقبران در برابر سواحل لیبیا همکاری کردهاند و افرادی را سوار کشتی های نجات کرده اند که زندگیشان با خطر مواجه نبوده است. اما سازمان های امدادی این اتهامات را رد می کنند. سازمان امدادی داکتران بدون مرز، این اتهام ها را «جنایی سازی کمکهای بشری» خوانده و آنها را محکوم کرده اند.
کشتی «لوفنتا» از سازمان غیر دولتی آلمانی «یوگند ریتت» در سال ۲۰۱۷ ضبط شد. نیکولا کانیسترینی، وکیل مدافع سرنشینان کشتی «لوفنتا» گفته است که در تلفون های موبایل و کمپیوتر های ضبط شده، «هیچ مورد تماس با قاچاقبران لییبایی پیدا» نشده است.
برگرفته از رسانه همکار ما (دویچه وله)