مقام های یونان میگویند که آنان جلو ورود حدود ۶۰۰ مهاجر را به قلمرو کشورشان در بحیره اژه گرفته اند. این مهاجران قصد داشتند که از ترکیه وارد یونان شوند.
یک سخنگوی گارد ساحلی یونان گفت که صبح روز دوشنبه، ۹ قایق حامل پناهجویان از سواحل ترکیه به سوی یونان حرکت کرده اند. این سخنگو به خبرگزاری فرانسه اظهار کرد: «کشتی های گزمه یونان توانستند به سرعت محل قایق ها را مشخص کنند و به گارد ساحلی ترکیه اطلاع دهند.»
این بزرگترین گروه مهاجران تا به حال در سال روان بوده که سعی کرده (به صورت دسته جمعی) وارد یونان شود.
در بیانیه گارد ساحلی یونان آمده است که قایق های شان برای «دور نگه داشتن پناهجویان از آب های این کشور» از «سیگنال های بصری و صوتی» استفاده کرده اند.
بیشتر بخوانید: پناهجویان در پی واژگون شدن قایقشان در جزایر قناری مفقود شدند
سخنگوی گارد ساحلی یونان افزود، همه کشتی ها یا بازگشتند و یا این که گارد ساحلی ترکیه آن ها را متوقف کرد. او علاوه کرد: «همه این وقایع در داخل آب های ترکیه» و در نزدیکی جزایر خیوس و ساموس یونان رخ داده اند.
براساس اطلاعات یک منبع وزارت امور مهاجرت یونان، در چهار ماه نخست سال ۲۰۲۲ شمار مهاجرانی که به جزایر یونان میرسند، تقریبا ۳۰ درصد بیشتر از زمان مشابه در سال گذشته بوده است.

براساس داده های وزارت امور مهاجرت یونان، تا به حال در سال روان بیش از ۳ هزار مهاجر به یونان رسیده اند. حدود ۱۱۰۰ تن آنان در ماه گذشته به یونان وارد شده اند.
به گفته یک مقام مرزی یونان در روز دوشنبه، سطح آب در رودخانه ماریتسا «ایوروس» که مرز طبیعی بین دو کشور یونان و ترکیه است پایین آمده و به این خاطر شمار مهاجرانی که سعی میکنند از ترکیه وارد یونان شوند، افزایش یافته است.
بیشتر بخوانید: بیش از ۱۰۰ مهاجر از جمله کودکان در دریای اژه نجات یافتند
براساس جدیدترین آمار وزارت امور مهاجرت، از ماه اپریل به اینسو بیش از ۲۳۰۰ پناهجو در کمپ های جزایر یونان در لیسبوس، ساموس، خیوس، کوس و لیروس به سر میبرند، که همه در نزدیکی ترکیه قرار دارند.
احداث کمپ های جدید در جزایر ساموس، لیروس و کوس که توسط اتحادیه اروپا تمویل شدند، اخیرا به پایان رسید. ساخت کمپ های دیگر در جزایر لیسبوس و خیوس نیز به زودی به پایان خواهد رسید.

یونان که عضو اتحادیه اروپا است، ترکیه را پیوسته متهم میکند که برای جلوگیری از فعالیت های قاچاقبران به اندازه کافی تلاش نمیکند. به گفته مقام های یونانی، آن ها مهاجران را سوار قایق های نامناسب میکنند و از سواحل ترکیه به سوی آب های یونان میفرستند.
کنترول های سختگیرانه مرزی یونان اتهاماتی گروه های حامی حقوق بشر را به دنبال داشته که میگویند که گارد ساحلی یونان در بازگرداندن اجباری مهاجران به ترکیه دخالت داشته است.
بیشتر بخوانید: ایتالیا: قایق ماهیگیری، بنای یادبود از قربانیان در بحیره مدیترانه میشود
آتن پیوسته دخالت نیروهای امنیتی اش را در به عقب راندن غیرقانونی مهاجران رد کرده است. در ماه مارچ، نهاد دولتی شفافیت یونان گفت که طی تحقیقات چهارماه هیچ مدرکی که نشان دهنده چنین عملکردی باشد، پیدا نکرده است.
آژانس محافظت از مرزهای اتحادیه اروپا «فرانتکس» نیز بارها به بازگرداندن غیرقانونی مهاجران در امتداد مرزهای اتحادیه اروپا متهم شده است.
در پی تحقیقات اداره اروپایی مبارزه با کلاهبرداری «OLAF» راجع به ادعای سوءمدیریت در فرانتکس، فابریس لجری، رئیس این آژانس، ماه گذشته از منصبش استعفا کرد.