سرحد میان صربیا و مجارستان. عکس: رویترز
سرحد میان صربیا و مجارستان. عکس: رویترز

مقامات مجارستان می گویند که در سال جاری تاکنون از ورود بیش از ۱۵۰ هزار پناهجو به کشور جلوگیری کرده اند. در مدت مشابه سال گذشته، از ورود ۴۳ هزار پناهجو به مجارستان جلوگیری شده بود. مجارستان بارها به بیرون راندن پناهجویان از مرزهای خود به شیوه ای غیرقانونی و خشونت آمیز متهم شده است.

گیورگی باکوندی، مشاور امنیت داخلی ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان، روز چهارشنبه به تلویزیون ام ۱ گفت که در سال جاری تا کنون از ورود ۱۵۰ هزار مهاجر غیرقانونی به کشور جلوگیری شده است.

وی افزود: «مهاجران هر روز به صورت دسته جمعی به مرزبانان حمله می کنند و با رفع موانع سعی در عبور از کشور دارند.»

وی گفت ایتالیا، یونان و ترکیه بار دیگر با موجی از مهاجران مواجه شده اند که تلاش می کنند از طریق اسپانیا یا بالکان غربی به اروپا بروند. بیشتر پناهجویان از کشورهای سوریه، افغانستان، پاکستان و هند هستند.

در همین مورد: پلیس مجارستان طی سه روز مانع ورود حدود ۶۰۰ مهاجر شد

وی افزود: «هیچ نشانه ای مبنی بر پایان یافتن موج مهاجران تا پایان تابستان وجود ندارد، بنابراین نیاز به اقدام جدی است.»

مجارستان بارها به عقب راندن غیرقانونی و خشونت آمیز پناهجویان از مرزهای خود متهم شده است.

از سال ۲۰۱۵، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، موانعی به طول صدها کیلومتر در جنوب مجارستان ایجاد کرد تا از ورود پناهجویان به این کشور جلوگیری شود.

نخست وزیر مجارستان: هر نوع مهاجرت باید به مدت دو سال ممنوع شود

این کشور همچنین پناهندگی مردم آفریقا و خاورمیانه را رد می کند. بر اساس این قانون، افرادی که از کشورهایی که جانشان در خطر نیست به مجارستان می آیند، نمی توانند در مجارستان درخواست پناهندگی دهند.

همچنین از سال ۲۰۱۸ برای سازمان ها، کمک به مهاجرانی که شرایط پناهندگی خود را برآورده نکرده اند، جرم است.

«رفتار غیر انسانی با مهاجران»

در سال ۲۰۲۰، دادگاه اروپا تائید کرد که پناهجویان در مرز مجارستان و صربستان در مناطقی که به عنوان "مناطق ترانزیتی" شناخته می شوند، بازداشت شده و در اردوگاه ها نگهداری می شوند. دادگاه از مجارستان خواست تا به پناهجویان اجازه دهد تا منطقه را ترک کنند. سپس مجارستان اردوگاه ها را بست.

مرتبط: دادگاه قضایی اروپا هنگری را به دلیل قانون جرم پنداشتن کمک به پناهجویان محکوم کرد

همچنین در ماه مارچ سال ۲۰۲۱، دادگاه حقوق بشر اروپا حکم داد که مجارستان با یک خانواده مهاجر رفتار غیرانسانی داشته است.

دادگاه اتحادیه اروپا همچنین گفت که مجارستان مانند لهستان و جمهوری چک با خودداری از پذیرش پناهجویان در جریان بحران مهاجرت، توافقنامه اتحادیه اروپا را نقض کرده است.

اما با وجود احکام دادگاه، ویکتور اوربان که برای چهارمین دوره به عنوان نخست وزیر انتخاب شده است، به نظر می رسد بر موضع خود پافشاری می کند.

او یک بار دیگر سیاست ضد مهاجرت خود را در جریان ویروس کرونا تشدید کرده بود. ویکتور اوربان در سال ۲۰۲۰ گفت: «دو دانشجوی ایرانی کرونا را به مجارستان منتقل کرده است.» این دو جوان و هشت دانش آموز دیگر به دلیل نقض اقدامات بهداشتی از مجارستان اخراج شدند.


 

در همین زمینه