اعضای سازمان های بشردوست و برخی از فعالان در مخالفت با برخورد گارد ساحلی یونان و آژانس محافظت از مرزهای اتحادیه اروپا (فرانتکس) با مهاجران، در جزیره لیسبوس تظاهرات کردند.
برخی از فعالان و اعضای شماری از سازمان های بشردوست، در اعتراض به برخورد غیرقانونی گارد ساحلی یونان و نیروهای فرانتکس یا آژانس حفاظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا در جزیر لیسبوس یونان دست به اعتراض زدند. معترضان این دو نهاد را متهم کردند که مهاجران را به گونه غیرقانونی به ترکیه به عقب میرانند. بر روی تابلوهایی که این معترضان حمل میکردند، نوشته شده بود: «پوشبک (به عقب راندن) انسان ها را میکشد» و «مرزها را آتش بزنید.»
بیشتر بخوانید: کمیسیون اتحادیه اروپا از یونان خواست که پس فرستادن اجباری پناهجویان را پایان دهد
سازمان های امدادگر از چند سال به این طرف به گونه پیوسته آتن را متهم میکنند که گویا مهاجران را به گونه سیستماتیک به ترکیه به عقب میراند. هر از گاهی نتایج تحقیقات و گزارش های رسانه ها درباره موارد موسوم به «پوشبک» (به عقب راندن مهاجران) نیز نشر میشود.
حکومت یونان همواره تاکید میکند که از مرزهای کشورش و در عین زمان از سرحدات بیرونی اتحادیه اروپا محافظت میکند.
یک روز قبل از آن، یوآنیس پلاکیوتاکیس، وزیر کشتیرانی یونان که مسئول گارد ساحلی نیز است، گفته بود: «اولویت نخست محافظت از جان انسان در چارچوب رعایت قوانین بین المللی است.»
بیشتر بخوانید: رسانه ها: پلیس یونان از پناهجویان برای پس زدن استفاده می کند
او افزوده بود که گارد ساحلی در سال های گذشته جان ده ها هزار انسان را در بحیره اژه نجات داده است.
افزون بر این، حکومت یونان ترکیه را متهم میکند که به قاچاقبران پیوسته اجازه میدهد مهاجران را از سواحل ترکیه به جزایر یونان و اینگونه به اتحادیه اروپا بیاورند.
زیرا ترکیه برای اتحادیه اروپا یک کشور ثالث امن به شمار می آید و از سال ۲۰۱۶ به اینسو، از اتحادیه اروپا مبالغ چندین میلیارد یورویی را برای اسکان مهاجران و جلوگیری از فعالیت قاچاقبران دریافت میکند.