نوتیس میتاراکی، وزیر امور مهاجرت یونان در گفتگو با بخش بنگالی مهاجر نیوز. عکس از مهاجر نیوز
نوتیس میتاراکی، وزیر امور مهاجرت یونان در گفتگو با بخش بنگالی مهاجر نیوز. عکس از مهاجر نیوز

حکومت یونان بارها به دلیل عقب راندن مهاجران به سوی ترکیه مورد انتقاد قرار گرفته است. نوتیس میتاراکی، وزیر امور مهاجرت یونان در گفت‌و‌گویی با بخش بنگالی مهاجر نیوز از این سیاست کشورش دفاع می‌کند و می‌گوید ترکیه یک کشور امن است و مهاجران نیاز ندارند به یونان بیایند.

مهاجر نیوز: سازمان‌های غیردولتی و رسانه‌ها از تنش‌ها در مرز یونان و ترکیه، مخصوصاً در دریای اژه انتقاد می‌کنند. در صورتی که همه افراد به ترکیه بازگردانده می‌شوند، چگونه میتوان کسانی را که می‌خواهند در یونان پناهندگی درخواست کنند تشخیص داد؟

نوتیس میتاراکی: افرادی که به ترکیه می‌آیند می‌توانند همانجا باقی بمانند. ترکیه برای کسانی که آنجا می‌آیند (بنگلادشی‌ها) یک کشور امن است.

افراد نیاز ندارند که وارد یونان یا اتحادیه اروپا شوند. حق حفاظت بین المللی به این معنا نیست که شما می‌توانید وارد همه کشورها شوید. شما باید به اولین کشور امنی که می‌رسید درخواست پناهندگی بدهید.

در همین باره: آتن: مهاجران پنج کشور اگر از ترکیه وارد یونان شوند، نمی‌توانند تقاضای پناهندگی بدهند

مهاجر نیوز: و افرادی که از افریقا می‌آیند؟

نوتیس میتاراکیس: یونان با افریقا مرز ندارد. اگر افرادی در افریقا به حفاظت نیاز داشته باشند یونان نمی‌تواند اولین کشور مقصد برای آن‌ها باشد.

مهاجر نیوز: چند روز پیش تخلیه کمپ الیوناس در آتن آغاز شد. شما گفته‌اید که این کمپ تا ماه نومبر یا دسمبر به صورت دایمی بسته خواهد شد. در این مورد چگونه اقدام خواهید کرد؟

نوتیس میتاراکی: ما قبلاً ۸۷ کمپ را بسته‌ایم. ما حدود ۱۲۱ محل زندگی [برای مهاجران] داشتیم اما حال فقط ۳۴ محل فعال هستند زیرا شمار افراد در مقایسه با ظرفیت این مراکز کاهش یافته است. ما کمپ‌های قدیمی را که دیگر مورد استفاده نیستند می‌بندیم.

کمپ الیوناس چندین سال پیش فعال شده بود که حال قدیمی شده و در عین حال منطقه‌ای که در آن واقع شده تحت بازسازی قرار دارد. گذشته از این‌ها، شهرداری آتن که مالکیت زمین آن را دارد خواهان استرداد آن شده است.

۹۹ درصد مهاجران از جابجا شدن در یک کمپ دیگر راضی به نظر می‌رسند. تعداد کمی از افراد تنش ایجاد می‌کنند. این برای کسی که در یک کشور درخواست پناهندگی داده است روش درستی نیست.

در همین باره: یونان: مهاجران و پولیس هنگام تخلیۀ یک کمپ با هم درگیر شدند

مهاجر نیوز: آیا برنامه‌ای برای بستن کمپ‌های دیگر دارید؟

نوتیس میتاراکی: ما وضعیت در کمپ‌ها را بهتر می‌کنیم. کمپ‌های جدیدی باید ایجاد گردد. آن‌ها دایمی نیستند و تجهیزات و کانتینرها بعد از مدتی، از کار می‌افتند.

بنابران، بلی کمپ‌ها باز و بسته می‌شوند. در صورت نیاز، کمپ‌های دیگری را نیز خواهیم بست. ما یک سیستم جدید مبتنی بر امتیاز را در منطقه اوروس و جزایر ایجاد کرده‌ایم تا سریعتر، پناهجویان مستحق حفاظت بین المللی را از آنانی که شامل این حفاظت نمی‌شوند، تشخیص بدهیم.

باید به صراحت گفت که یونان در برابر افرادی که غیرقانونی وارد کشور می‌شوند خیلی سختگیر است. کسانی که می‌خواهند برای کار به یونان بیایند باید از طریق برنامه توافق دوجانبه درباره کارهای فصلی، که مثلاً ما با بنگلادش امضا کرده‌ایم، اقدام کنند.

***

یونان و بنگلادش حدود شش ماه پیش توافقی را به امضا رساندند که سالانه زمینه اعطای ویزا به ۴۰۰۰ بنگلادشی را فراهم می‌کند. قرار است در چارچوب همین برنامه، حدود ۱۵ هزار بنگلادشی بدون مدرک که در یونان کار می‌کنند، مدرک قانونی به دست بیاورند. 

 

در همین زمینه