مرکز مهاجران سوبوتیکا که در مرز صربستان با مجارستان قرار دارد. عکس از سال ۲۰۱۶/عکس: DW/L.Tomic
مرکز مهاجران سوبوتیکا که در مرز صربستان با مجارستان قرار دارد. عکس از سال ۲۰۱۶/عکس: DW/L.Tomic

هزاران مهاجر تلاش دارند که از مناطق مرزی شمال صربستان وارد هنگری (مجارستان) شوند. به گفته سازمان‌های امدادی، این اولین بار است که بعد از بحران مهاجرت در سال ۲۰۱۵، شمار مهاجران در صربستان افزایش یافته است.

به گزارش روزنامه لوموند، هزاران مهاجر افریقای شمالی و آسیایی در شهر سوبوتیکا، در مرز شمال صربستان تجمع کرده‌اند و تلاش دارند وارد هنگری گردند.

به گزارش روزنامه، بیشتر این مهاجران تونسی، الجزایری و مراکشی هستند که رویای رسیدن به اتحادیه اروپا از جمله فرانسه را در سر دارند. تعداد دیگری از مهاجران هم سیک‌های هندی هستند.

گزارشگر لوموند می‌نویسد که مهاجران در امتداد مرز صربستان-هنگری با دیوارهای دوگانه به ارتفاع حدود چهار متر روبرو هستند که مانع ورود آن‌ها به هنگری می‌شود. هنگری این دیوار را که ۱۷۵ کیلومتر طول دارد، در سال ۲۰۱۵ ایجاد کرد تا از ورود مهاجران جاده بالکان جلوگیری کند.

در همین زمینه: حصارهای مرزی در جهان در حال افزایش هستند

تیبور ورگا، یک روحانی مسیحی سوبوتیکا، که از یک دهه به این سو به مهاجران کمک می‌کند به روزنامه لوموند گفته است که شمار مهاجران در امتداد مرز روز به روز بیشتر می‌شود. او وضعیت این مهاجران را با مهاجران شهر کاله در فرانسه مقایسه کرده و می‌گوید که قاچاقبران برای استفاده جویی از مهاجران با هم رقابت دارند.

لوموند نوشته است که مرکز مهاجران در سوبوتیکا از مهاجران لبریز شده و ۳۵۰ مهاجر در وضعیت ناگواری در آن به سر می‌برند حال آن که ظرفیت اصلی مرکز ۱۵۰ نفر است.

تعدادی از مهاجران که پول زیادی ندارند، تلاش می‌کنند با کرایه گرفتن زینه از قاچاقبران، از دیوار مرزی بالا بروند و وارد هنگری شوند. هر مهاجر برای یک زینه یک متری باید مبلغ ۳۰۰ یورو پرداخت کند اما برای بالا رفتن از ارتفاع چهار متر، کرایه چهار زینه یک هزار یورو است.

این در حالیست که فرانتکس، آژانس حفاظت از مرزهای بیرونی اروپا، به تازگی گزارش داد که در شش ماه اول ۲۰۲۲ بیش از ۷۰ هزار نفر به صورت غیرقانونی از جاده بالکان غربی به سوی اروپا آمده‌اند. این رقم سه برابر همین مدت در سال گذشته است.

به گزارش فرانتکس، بیشتر مهاجران جاده بالکان، افغان‌ها، سوری‌ها و ترک‌ها هستند.

 

در همین زمینه