سازمان "داکتران بدون مرز" که کشتی نجات «ګئو بارنتس» مربوط شان است، طی یک عملیات نجات، ۳۲ پناهجو دیگر را که در آب های مدیترانه گیرمانده بودند، نجات داده است. عملیات امدادگران خصوصی در آب های مدیترانه هنوز هم ادامه دارد.
براساس گزارش سازمان "داکتران بدون مرز"، مهاجران نجات داده شده از لیبیا سفر شان را به سمت اروپا آغاز کرده بودند. طی چندین ماموریت این سازمان با کشتی نجات اش، حدود ۲۶۰ مهاجر را از بحیره مدیترانه نجات داده است که اینک در کشتی نجات این سازمان حضور دارند.
همچنین کشتی نجات "اوشن وایکینگ" نیز از اواسط هفته گذشته حدود ۴۶۰ مهاجر را از آب های مدیترانه نجات داده است. بر اساس سازمان بین المللی (اس او اس مدیترانه) «SOS Méditerranée» که این کشتی را مدیریت می کند، بسیاری از افرادی که از لیبیا حرکت کرده بودند، نشانه هایی از شکنجه را در جسم خود دارند.
در حال حاضر، هیچ سازمان دولتی در بحیره مدیترانه ماموریت نجات دریایی انجام نمی دهد. فقط کشتی های سازمان های خصوصی به دنبال افرادی هستند که در آب های مدیترانه گیر مانده اند.
در حال حاضر همچنین کشتی نجات "هیمونتی 1" و کشتی نجات "دیدبان دریا ۴" که مربوط سازمان امدادی "اس او اس هیمونتی" اند، در راه رسیدن به مناطق عملیاتی خود هستند.
بحیره مدیترانه یکی از مهمترین و درعین حال خطرناک ترین مسیرهای مهاجرت برای مهاجران در سراسر جهان به شمار می رود. از ابتدای سال روان میلادی، طبق گزارش سازمان بین المللی مهاجرت (IOM)، حداقل ۱۲۲۶ نفر در حین عبور از این مسیر، جان های خود را از دست داده اند یا مفقود اند و تصور می شود که این مهاجران نیز جان های شانرا از دست داده اند. موارد گزارش نشده احتمالاً بسیار بیشتر است.