یک سازمان خیریه بریتانیایی با انتشار گزارشی نسبت به «پیامدهای جدی تهدید اخراج به رواندا بر سلامتی روانی» پناهجویان در این کشور هشدار داد. به گفته این سازمان، موارد خودکشی و خود آزاری در میان پناهجویان افزایش یافته است.
در گزارشی که روز پنجشنبه ۱ سپتمبر از سوی سازما ن Medical Justice منتشر شر، پیامدهای تهدید اخراج به رواندا روی سلامتی روانی پناهجویان در بریتانیا بررسی شده است.
گزارش وضعیت ۳۶ پناهجویی را که در حال اخراج به رواندا بودند، بررسی کرده و میگوید که تنها وجود این تهدید، تاثیر جدی روی سلامتی روانی پناهجویان داشته است.
قرار بود که پناهجویان یاد شده روز ۱۴ جون به رواندا فرستاده شوند اما دادگاه حقوق بشر اروپا این اقدام را غیرقانونی اعلام کرد.
در گزارش گفته شده که این پناهجویان که از سوریه، ایران، عراق، اریتره، ویتنام، مصر یا البانیا مهاجر شدهاند قبلاً از تجربه مهاجرت به بریتانیا آسیب دیدهاند.
در گفتگو با ۲۶ تن از این پناهجویان، آثار و علایم شکنجه قبل از ورود به بریتانیا در آنها دیده شده و ۱۵ تن آثار نگرانی پس از حادثه را از خود بروز دادهاند. ۶ پناهجو نیز قربانی برده داری انسانی بودهاند.
در همین مورد: نمایندگان پارلمان در بریتانیا از حکومت راجع به تاثیرات بازدارنده اخراج مهاجران به رواندا سوال می کنند
افزایش تلاشها برای خودکشی وخودآزاری
بر اساس گزارش، ۱۱ تن از پناهجویان هنگامی که در بازداشت اداری قرار داشتند به خودکشی فکر میکردند. یک تن به خودآزاری اقدام کرده بود و یک تن دیگر نیز دوبار تلاش کرده بود خودکشی کند.
گزارش در ادامه میگوید که تهدید اخراج به رواندا، آسیب پذیری این پناهجویان را افزایش داده و «خطر خودکشی و خودآزاری را در میان آنها تقویت کرده است.»
در ماه جون گذشته، سازمانهای خیریه نسبت به خطر خودکشی در میان پناهجویانی که تهدید به اخراج شده بودند هشدار داده بودند. یک پناهجوی زن ایرانی که تلاش داشت خودکشی کند، در آخرین لحظه نجات داده شد و یک پناهجوی افغان نیز تلاش کرده بود خودکشی کند.
بر اساس گزارش، اضطراب روانی، مداوای این پناهجویان را با مشکل روبرو میکند: «تجربه ترس مداوم از آینده به این معنی است که پناهجویان در معرض تهدید اخراج، احساس امنیت ندارند. این نگرانی مانع موثریت مداوا میشود.»
پناهجویان روندا را یک کشور امن محسوب نمیکنند
برای این پناهجویان اخراج به رواندا با اخراج آنها به کشور اصلی شان که در آن تحت سرکوب بودهاند، یک سان است. پناهجویان رواندا را یک کشور امن محسوب نمیکنند.
در همین مورد: هشدار مهاجران در رواندا به پناهجویان جدید: زندگی در این کشور آسان نیست
گزارش میافزاید این مساله که پناهجویان اسناد رسمی را به انگلیسی دریافت میکنند و بدون مترجم، در مورد روند پناهجویی با ابهام روبرو هستند، از لحاظ روانی آنها تحت فشار قرار میدهد.
با توجه به نکات یاد شده، اما جین، مدیر سازمان Medical Justice خواستار « آزادی فوری» همه پناهجویانی شده که با تهدید اخراج به رواندا روبرو هستند. او همچنین از حکومت بریتانیا درخواست کرده که برنامه اخراج را لغو کند.
یک سخنگوی وزارت داخله بریتانیا گزارش را به انتشار « اظهارات نادرست» در مورد برنامه اخراج به رواندا متهم کرده و گفته است که بر اساس ارزیابیهای حکومت «رواندا یک کشور امن است و در حمایت از پناهجویان تجربه دارد.»
قرار است این هفته دادگاه عالی بریتانیا برنامه انتقال پناهجویان به رواندا را بررسی کند.