یک پولیس بلغاریایی حصار در مرز با ترکیه را ترمیم می کند
عکس: EPA/Vassil Donev
یک پولیس بلغاریایی حصار در مرز با ترکیه را ترمیم می کند عکس: EPA/Vassil Donev

شمار مهاجران و پناهجویانی که از ترکیه وارد بلغاریا می‌شوند، به شدت افزایش یافته است. مسئولان مرزی از آغاز سال جاری تا به حال، ۸۵ هزار مهاجر را ثبت کرده اند که این رقم در مقایسه با کل سال ۲۰۲۱ بیش از دو برابر شده است.

روسیتسا دیمیترووا، رئیس پولیس مرزی بلغاریا روز دوشنبه (۵ سپتمبر) در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی عمومی «BNT» گفت، کشورش شاهد افزایش شدید مهاجران و پناهجویانی است که بدون مدرک قانونی وارد این کشور می‌شوند.

شمار مهاجران در سال ۲۰۲۲ شدیدا افزایش یافت

او گفت که در سال ۲۰۲۱، چهل و یک هزار مهاجر در مرز بلغاریا با ترکیه به دست پولیس افتاده اند. در حالی که در هشت ماه نخست سال روان، شمار این مهاجران به حدود ۸۵ هزار تن رسیده است.

بیشتر بخوانید: پولیس بلغاریا ۱۴۱ مهاجر افغان را دستگیر کرد

خانم دیمیترووا از وضعیت در منطقه مرزی با ترکیه اظهار نگرانی کرد. او گفت که ۸۰۰ مامور مرزی از بخش های مختلف وزارت داخله برای کمک به حدود یک هزار پولیس مرزی تعیین شده اند.

رئیس پولیس مرزی این را رد نکرد که قاچاقبران انسان احتمالا از سوی پولیس فاسد و رشوه خوار بلغاریا حمایت شوند. او همچنین گفت که امیدوار است که برای جلوگیری از ورود مهاجران بتواند با نهادهای ترکیه همکاری نزدیک تری داشته باشد.

به گفته دیمیترووا، بیشتر شهروندان خارجی که بدون مدرک قانونی به بلغاریا می آیند، در سنین ۲۰ و ۲۵ سال هستند.

کشور ترانزیت

بلغاریا، عضو اتحادیه اروپاست که در شرق این اتحادیه موقعیت دارد. بسیاری از پناهجویان و مهاجران برای رسیدن به کشورهای غرب اروپا، از این کشور به عنوان گذرگاه ترانزیت استفاده می‌کنند. اما ادامه سفر به سوی کشورهای غرب اروپا کار آسانی نیست. زیرا بسیاری از کشورها در حوزه بالقان حصارهای مرزی نصب کرده اند و گزمه های مرزی را نیز مستقر نموده اند. برخی از این کشورها متهم به استفاده از روش «پوش بک» یا عقب راندن غیرقانونی مهاجران هستند.

بیشتر بخوانید: دو پولیس در تصادم با بس حامل مهاجران در بلغاریا کشته شدند

بلغاریا در امتداد مرزش با ترکیه یک حصار بلند را ایجاد کرده است. اما گزارش های مکرر در مورد موجودیت شکاف های در این حصار مرزی به نشر رسیده اند. گفته می‌شود که این شکاف ها به دلیل عدم مراقبت و ترمیم به موقع ایجاد شده اند. حالا به همین دلیل، بلغاریا نیروهایش را در امتداد مرز افزایش داده است.

دیدبان حقوق بشر در آغاز سال روان، هادهای دولتی بلغاریایی را متهم کرد که علیه پناهجویان از خشونت استفاده کرده و آن ها را به صورت غیرقانونی به ترکیه پس رانده است.

 

در همین زمینه