کمپ باستیل روز ۲۸ می با سازماندهی و حمایت سازمان یوتوپیا ۵۶ در پاریس ایجاد شده بود. عکس از  یوتوپیا ۵۶
کمپ باستیل روز ۲۸ می با سازماندهی و حمایت سازمان یوتوپیا ۵۶ در پاریس ایجاد شده بود. عکس از یوتوپیا ۵۶

بعد از نزدیک به چهار ماه تلاش یک سازمان خیریه، پولیس کمپ بستی در پاریس را تخلیه کرد و ۸۰ مهاجر ساکن آن را به سرپناه‌ها انتقال داد. بیشتر این نوجوانان، برای تثبیت زیرسن بودن شان، به محکمه درخواست تجدید نظر داده‌اند. سازمان یوتوپیا۵۶ که از این جوانان حمایت می‌کند از این که آنان برای مدتی، احساس راحتی خواهند کرد استقبال می‌کند اما در همین حال از سکوت مسئولان درباره سرنوشت نهایی آنها نگران است.

نیکولا پوسنر، از سازمان یوتوپیا ۵۶ به مهاجر نیوز گفت که بعد از توزیع یک خبرنامه در شب پنجشنبه، بامداد روز جمعه ۲۳ سپتمبر، پولیس ۸۰ مهاجر کمپ بستی را به مراکز پذیرایی وبررسی وضعیت (CAES) انتقال داد.

به گفته این فعال حقوق مهاجران، عملیات تخلیه ساعت ۷ آغاز شد و مهاجران توسط بس‌ها از ساحه انتقال یافتند.

کمپ بستی روز ۲۸ می با سازماندهی و حمایت سازمان یوتوپیا ۵۶ در میدانی به همین نام در پاریس ایجاد شد و هدف از آن هشدار در مورد بی سرنوشتی تعدادی از مهاجران زیرسن بود که برای تثبیت سن خود، خواستار دادگاه تجدیر نظر شده بودند.

این مهاجران در جریان بررسی درخواست تجدید نظر، که معمولا ماه‌ها طول می‌کشد، در یک خلاء اداری و حقوقی به سر می‌برند که نمی‌توانند هیچگونه کمکی از سوی دولت دریافت کنند. پییر متورن، هماهنگ کننده یوتوپیا ۵۶ در ماه جولای گذشته به مهاجر نیوز گفته بود که این جوانان به «سرگردانی محکوم» هستند.

در همین باره: فرانسه: محرومیت مهاجران در حال تثبیت سن از واکسین کرونا

 


فرمانداری پولیس منطقه ایل دو فرانس و پولیس پاریس در خبرنامه‌ای گفته‌اند که کمپ را به دلیل «مشکلات جدی نظافت عامه و مشاهده همه‌گیری خارش پوستی» در میان مهاجران تخلیه کرده‌اند.

بر مبنای خبرنامه «وضعیت موجود باعث ایجاد اختلال در نظم عامه شده و نه تنها مهاجران کمپ بلکه افرادی را که روزانه از میدان بستی عبور می‌کنند با خطر مواجه» می‌کرد.

وعده برای تامین سرپناه

فعالان حقوق مهاجران درباره تخلیه کمپ موضعی دوگانه دارند. به گفته نیکولا پوسنر، «این موضوع که نوجوانان برای مدتی کوتاه هم که شده از حمایت برخوردار می‌شوند یک اقدام مثبت و انساندوستانه است.» از سوی دیگر، مردم محل از وضعیت مهاجران آگاهی یافتند و شهرداری پاریس تعهد کرد که برای نوجوانان منتظر تجدیدنظر، سرپناه فراهم خواهد کرد. قرار است شهرداری در سال ۲۰۲۳ دو مرکز با ظرفیت ۴۰ و ۶۰ بستر را برای این مهاجران آماده کند.

در پاریس، یگانه مرکز پذیرایی از مهاجران زیرسن و منتظر تجدیدنظر در پاریس ۱۵ موقعیت دارد و می‌تواند از ۴۰ تن پذیرایی کند. اما این مرکز مملو از مهاجران است.

از سوی دیگر، در دوران موجودیت کمپ بستی، دولت و مسئولان به درخواست اصلی مهاجران و سازمان یوتوپیا ۵۶ پاسخ نداده و به این ترتیب اصل قانونی «فرض زیرسن بودن» مهاجران مورد توجه قرار نگرفته است.

در همین زمینه: مهاجران زیرسن و تنها: بعد از رسیدن به فرانسه چه حقوقی دارید ؟

سرگردانی مهاجران زیرسن در سرتاسر فرانسه

در اکثرمناطق فرانسه، مهاجران نوجوان وضعیت کما بیش شبیه مهاجران کمپ بستی را دارند. در مارسی، همین اکنون حدود ۵۰ مهاجر نوجوان به دنبال سرپناه، در جاده‌ها سرگردان هستند.

روز چهارشنبه ۲۲ سپتمبر، پولیس آن‌ها را از یک ساختمان اشغال شده در جاده کانبیر در مرکز شهر، بیرون کرد. مهاجران حدود هشت ماه پیش این محل را اشغال کرده بودند. یک تن از آن‌ها به تلویزیون محلی گفت: « پولیس ما را از خانه بیرون و در را قفل کرد. نمیدانیم حالا کجا برویم.»

روز سه شنبه نیز پولیس در شهر تولوز، در جنوب غرب فرانسه، ۱۴۱ مهاجر را از مقابل ساختمان دادگاه انتقال داد. مهاجران بی سرپناه، از سه هفته پیش در این ساحه به سر می‌بردند. این مهاجران از سال ۲۰۰۰ یک مرکز سالمندان را اشغال کرده بودند اما روز ۲۶ اگست پولیس آن‌ها از آن‌جا بیرون کرده بود.

در شهر لیون، از ماه جولای، حدود ۶۰ نوجوان مهاجر میدان منطقه کروا-روس در مرکز شهر را اشغال کرده‌اند. یک تن از این مهاجران روز پنجشنبه در نامه‌ای به مسئولان گفت : «ما را فراموش کرده‌اند.»

گل حسن،‌ یک نوجوان مهاجر افغان، که بعد از برگشت طالبان به قدرت ، افغانستان را ترک کرده، شب‌ها زیر یک خیمه در کمپ بستی می‌خوابید. عکس از مهاجر نیوز
گل حسن،‌ یک نوجوان مهاجر افغان، که بعد از برگشت طالبان به قدرت ، افغانستان را ترک کرده، شب‌ها زیر یک خیمه در کمپ بستی می‌خوابید. عکس از مهاجر نیوز

به این ترتیب، جوانان مهاجری که در موقعیت‌های مشابه قراردارند، احساس تنهایی و نومیدی می‌کنند. گل حسن،‌ یک نوجوان مهاجر افغان، که بعد از برگشت طالبان به قدرت ، افغانستان را ترک کرده، در ماه جولای به مهاجر نیوز گفته بود«هر جا که برابر شد» می‌خوابد. یعنی، در بیشتر موارد در پارک‌های پاریس. او در فرانسه تنهاست. خانواده‌اش در افغانستان باقی مانده و پدرش، در مسیر مهاجرت، در مرز ایران و ترکیه ناپدید شده است.

بیشتر بخوانید: اردوگاه نوجوانان مهاجر در میدان باستیل در پاریس: «از دو ماه به این‌سو بی سرپناه هستم»

 

در همین زمینه