حصار مرزی سیم خاردار در هنگری. عکس از ای پی ا
حصار مرزی سیم خاردار در هنگری. عکس از ای پی ا

یک کاروان متشکل از نمایندگان انجمن‌ها، سازمان‌های غیردولتی و مهاجران، روز پنجشنبه از کاله وارد بروکسل شد. این کاروان از اسپانیا به راه افتاده و شرکت کنندگان آن، در مسیر بیش از یک هزار کیلومتر، از «سیاست‌ مهاجرتی مرگبار» اتحادیه اروپا انتقاد کرده اند. قرار است روز شنبه در بروکسل تظاهراتی به همین مناسبت برگزار گردد.

«کاروان همبستگی» روز دوشنبه این هفته از شهر بیلباوو در اسپانیا حرکت کرد و شرکت کنندگان آن از اروپا، شمال و ساحل افریقا، با شعار «حقوق و نه مرگ»، «خواستار اقدامات مشخص برای تضمین حقوق انسانی مهاجران» شدند.

نمایندگان سازمان‌ها و انجمن‌های خیریه و تعدادی از مهاجران از بلژیک، فرانسه، اسپانیا و هالند، بعد از رسیدن به بروکسل با نمایندگان پارلمان اروپا دیدار کردند.

به گفته سوفی دووال، وکیل در سازمان خیریه Migrations à la CCFD-Terre، در جریان این دیدار که در پارلمان اروپا انجام شد، یک مادر تونسی از مرگ دو فرزندش در دریای مدیترانه سخن گفت. پس از آن یک مهاجر نیجری نیز از سیاست اتحادیه اروپا انتقاد کرد که به گفته وی، روی کشورهای افریقای شمالی و ساحل فشار وارد می‌کند تا مانع تردد آزاد افراد شوند.

در جریان دیدار نمایندگان کاروان از پارلمان، موضوعاتی دیگری مانند کنترول مرزها توسط فرانتکس، عقب راندن‌ها از مرز و سیاست مهاجرتی اروپا مورد بحث قرار گرفت.

نمایندگان سازمان‌ها و انجمن‌های خیریه و تعدادی از مهاجران از بلژیک، فرانسه، اسپانیا و هالند بعد از رسیدن به بروکسل با نمایندگان پارلمان اروپا دیدار کردند. عکس از  Caravana Abriendo Fronteras
نمایندگان سازمان‌ها و انجمن‌های خیریه و تعدادی از مهاجران از بلژیک، فرانسه، اسپانیا و هالند بعد از رسیدن به بروکسل با نمایندگان پارلمان اروپا دیدار کردند. عکس از Caravana Abriendo Fronteras


به گفته سوفی دووال، گفت‌و‌گوها با «نمایندگان با تجربه پارلمان در مسایل مهاجرت» که در طرح مسایل مهاجران در پارلمان با دشواری روبرو هستند، صریح و جالب بود.

کامیلا ماسیدو، از سازمان Ongi Etorri Errefuxiatuak، که کاروان همبستگی را ایجاد کرده، گفت که نمایندگان کاروان به اعضای پارلمان یادآوری کردند که ارجاع روند بررسی‌های پناهندگی به خارج از کشورهای میزبان، نظامی کردن مرزها و جرمی ساختن همبستگی با مهاجران، از دلایل مرگ مهاجران در مرزهاست.

نمایندگان کاروان همچنین اظهار نگرانی کردند که «سیاست‌های ناسیونالیستی در اروپا، درحال توسعه و عامل فشار هستند». آن‌ها خواهان اعمال کنترول اتحادیه اروپا بر این سیاست‌ها و برجسته کردن «مسئولیت اتحادیه اروپا در مرگ و ناپدید شدن مهاجران، و نقض حقوق انسانی» ناشی از سیاست مهاجرتی هستند.

کاروان در مسیر خود در شهرهای مختلف اسپانیا و فرانسه از جمله کاله توقف کرده بود. شرکت کنندگان در پارک ریشلیو در کاله نام‌ها و ملیت‌های قربانیان یکی از مهاجرت‌های دریایی را به نمایش گذاشتند. در شهر کاله صدها مهاجر روزانه تلاش می‌کنند تا با استفاده از قایق‌های کوچک از کانال مانش عبور کنند و به بریتانیا بروند.

بنابر آمار منتشر شده، بین ۲۸ سپتمبر ۲۰۲۱ و امسال ۵۳ مهاجر جان خود را در کانال مانش از دست داده‌اند.

اعضای کاروان همچنین طومار بزرگی از نام‌های قربانیان مهاجرت به اروپا را روی زمین پهن و به آن‌ها ادای احترام کردند.

فهرست بزرگ نام‌های قربانیان مهاجرت به اروپا. عکس از Caravana Abriendo Fronteras
فهرست بزرگ نام‌های قربانیان مهاجرت به اروپا. عکس از Caravana Abriendo Fronteras


پولین ژوایو، از سازمان یوتوپیا ۵۶ با اشاره به روند دوبلین گفت که وضعیت در مرزهای مشترک فرانسه وبریتانیا نیز پذیرفتنی نیست و «هر سال بدتر شده می‌رود.»

او گفت که تخلیه‌های مکرر در هفته و نظامی ساختن مرز هردو کشور باعث شده که کمپ‌های خودسرانه زیادی در سواحل مانش ایجاد شود.

بر اساس آمار رسمی بریتانیا، در سال جاری تا کنون بیش از ۳۵۵۱۵ مهاجر توانسته‌اند از طریق کانال مانش وارد بریتانیا شوند.

شرکت کنندگان کاروان قبل از رفتن به کاله، در شهر الفورویل، در حومه پاریس نیز توقف کرده بودند تا با تجمع در برابر یک مرکز شرکت کرونوپوست، از کارگران مهاجر و بدون مدرک این شرکت حمایت کنند. حدو یک صد تن از این کارگران از یک سال به این سو برای به دست آوردن مدارک اقامت و بهبود شرایط کاری خود، در برابر مرکز دست به تحصن زده‌اند.

قرار است بعد از تظاهرات فردا شنبه در بروکسل، مسیر کاروان همبستگی پایان یابد.

 

در همین زمینه