عملیات نجات مهاجران در آ‌بهای جزیره کیترا در یونان. عکس : کاپی اکران از نگهبانان ساحلی یونان
عملیات نجات مهاجران در آ‌بهای جزیره کیترا در یونان. عکس : کاپی اکران از نگهبانان ساحلی یونان

دو روز بعد از مرگ ۵ شش مهاجر در حادثه غرق شدن یک کشتی در نزدیکی جزیره کیترا در یونان، اجساد ۶ تن دیگر نیز به دست آمد. به این ترتیب شمار قربانیان حادثه به ۱۱ تن رسیده است. نیروهای امدادی توانستند ۸۰ مهاجر دیگر را نجات دهند.

قربانیان غرق شدن یک کشتی مهاجران در روز پنجشنبه ۶ اکتوبر، که شمار شان به ۱۱ تن رسیده، بخشی از ۸۵ مهاجری بودند که از ترکیه به قصد رفتن به ایتالیا حرکت کرده بودند.

کشتی بادبان دار حامل این مهاجران چهارشنبه شب بر پنجشنبه به جدار سواحل جزیره کیترا برخورد کرد و درهم شکست. به گفته یک مهاجر افغان که شاهد عینی حادثه بوده، کاپیتان از چهارشنبه شب کنترول کشتی را از دست داده بود زیرا بادهای شدیدی در حال وزیدن بود.

عبالغفار، یک مهاجر دیگر افغان به خبرگزاری آسوشتیدپرس گفت که هنگام غرق شدن کشتی «ارتفاع امواج آب به ۶ متر می رسید» و علیرغم تلاش مهاجران برای نجات خود، تعدادی از آن‌ها جان خود را از دست دادند.

بنابر گزارش‌ها بیشتر مهاجران اتباع عراق، ایران و افغانستان بودند که بعد از عملیات نجات، به یک مکتب انتقال داده شدند.

روز شنبه گزارش داده شد که یک تن از نجات یافتگان به ظن قاچاق مهاجران دستگیر شده است.

در همین زمینه: یک خانواده چهارنفری افغان در دریای اژه غرق شد

حادثه سیترا درست ساعاتی بعد از آن رخ داد که یک کشتی حامل مهاجران در آب‌های ساحلی جزیره لیسبوس غرق شد و دستکم ۱۸ تن از جمله ۱۶ زن، یک نوجوان ۱۵ ساله و یک مرد جان دادند.

گفته می‌شود که کشتی غرق شده حامل ۴۰ مهاجر سومالیایی بود که تنها ۱۰ تن از آنان واسکت نجات بر تن داشتند.

مقام‌های یونانی، مثل هر بار دیگر، قاچاقبران و دولت ترکیه را مسئول این حوادث مرگبار می‌دانند.

روز شنبه، نوتیس میتاراچی، وزیر امور مهاجرت یونان در کنفرانس پنج کشور مدیترانه‌ای گفت : «باید در سطح اتحادیه اروپا بر ترکیه فشار وارد گردد، در غیر آن مرگ انسان‌ها ادامه خواهد یافت.»

وزیر تجارت دریایی یونان نیز ترکیه را متهم به چشم پوشی از فعالیت‌های قاچاقبران کرد و گفت که «بدون ممانعت نگهبانان ساحلی، قاچاقبران افراد فقیر را در کشتی‌هایی که نمی‌توانند در برابر شرایط جوی مقاومت کنند، روی هم انبار خواهند کرد.»

سازمان‌های خیریه برخلاف این حوادث را زاده اقدامات متعدد یونان برای عقب راندن مهاجران در دریای اژه توصیف می‌کنند. به گفته آن‌ها مهاجران و قاچاقبران ترجیح می‌دهند برای احتراز از این عقب زدن‌ها، جزایر یونان را دور بزنند و از طریق مسیر کالبرا به سوی ایتالیا بروند.

در همین زمینه: غرق شدن قایق پناهجویان؛ ۴ تن جان باخته و ۲۹ تن دیگر ناپدید اند

 

 

در همین زمینه