مقامات اتریشی در پی ازدیاد شمار مهاجران در این کشور، حدود چهل خیمه را برای اسکان آنها در مناطق مرزی با آلمان و سلوانی برافراشتند. در همین حال، سازمانها و گروههای مدافع حقوق مهاجران، برافراشتن خیمه برای اسکان مهاجران را نامناسب خوانده و آن را تقبیح کردهاند. از سوی دیگر، گروههای راست افراطی خواستار توقف پذیرش مهاجران در این کشور شدند.
گفته میشود که با گذشت هفت سال از هجوم مهاجران در ۲۰۱۵ ، هنوز هم پذیرش آنها در این کشور، مورد بحث است. اما با آنهم ورود مهاجران به این کشور، در ماههای پسین افزایش یافته است.
به اساس گزارشهای نشر شده، ظرفیت مسکن برای مهاجران در این کشور، سه برابر افزایش یافته است. اما با آنهم تمامی مکانهای تعیین شده، به سرعت پر شدهاند و مقامات این کشور بر آن شدند تا برای اسکان این مهاجران، چهل خیمۀ بزرگ را برافرازد.
آندریاس آچرینر، هماهنگ کنندۀ مهاجران در این کشور میگوید: « ما نمیتوانیم مردم را بیخانمان کنیم... ما فقط مردان جوان را در خیمهها جا میدهیم که از کشورهای مختلفی مانند سوریه، هند و تونس به اینجا میآیند؛ اما بعید است که بسیاری از اینها به دلیل قوانین مهاجرتی، در این کشور بمانند».
بیشتر بخوانید: کمبود بودجۀ سازمان ملل، زندگی صدها آواره را تهدید میکند
وضعیت قابل کترول
ظاهراً خیمههای برافراشته شده برای مهاجرین، از اواسط اکتوبر به اینسو، واکنشهای شدیدی را در پی داشته است. وضعیت این خیمهها بحرانی توصیف شده و برخی از گروههای حامی حقوق مهاجران، در یک نامۀ سرگشاده به دولت این کشور گفتهاند: « بار دیگر مهاجران در اتریش، مجبور هستند زیر خیمه زندگی کنند».
گمانههای مطرح شده است که با نزدیک شدن زمستان و سردتر شدن هوا، أوضاع وخیمتر خواهد شد. در همین حال یک پسر ۱۹ سالۀ سوری به نام خالد در مصاحبه بار وزنامۀ دیپرس میگوید: « شبها هوا سرد است... ما را اینجا یخ میزند.»
گفته میشود در سالهای اخیر با ورود نزدیک به یک ملیون سوری که از جنگ فرار میکنند و أفغانها و عراقیهای تبعیدی، مشکل مهاجرت در این کشور بحثبرانگیز شدهاست. در همین حال، حزب آزادی، مخالف راست افراطی میخواهد که این کشور، دیگر به هیچ عنوان مهاجران را نپذیرد. هربرت کیکل، رهبر FPOe میگوید: «شما آگاهانه این کشور ما را به سوی فاجعهیی که در سال ۲۰۱۵ رخ داد، هدایت میکنید».
بیشتر بخوانید: شکایت شهرداریهای آلمان مبنی بر نداشتن ظرفیت پذیرش پناهجویان
افزایش ورود هندیها
این در حالی است که مقامات اتریشی میگویند، روزانه صدها تن از مهاجرین از سوی نیروهای مرزی رهگیری میشوند؛ اما پناهجویان همچنان به تلاشهای شان برای رسیدن به کشورهای اروپایی ادامه میدهند.
به گفتۀ این مقامات، از ماه جنوری تا سپتمبر سال جاری، نزدیک به ۷۰ هزار پناهجو در این کشور درخواست پناهندگی دادهاند که این رقم در طول سال ۲۰۲۱ به ۴۰ هزار میرسید و تنها در سال ۲۰۱۵ در پی بحران مهاجرت به اروپا، این آمار نزدیک به ۹۰ هزار تن بودهاست.
این در حالی است که گرهارد کارنر وزیر داخلۀ این کشور در ماه سپتمبر از ازدیاد پاسگاههای مرزی با اسلواکی، آلمان و سلوانی خبر دادهبود.
در همین حال کارل نهامر، صدر اعظم محافظه کار این کشور در ماه اکتوبر با ویکتور اوربان نخست وزیر ملیگرای مجارستان و آلکساندار ووچیچ، رئیس جمهور صربستان ملاقات کردند تا همکاریهای شان را برای متوقف کردن مهاجرت به این کشور، تقویت بخشند.
گفته میشود، اکثریت مهاجرانی که در اتریش ماندهاند، از سوریه و افغانستان هستند. اما در ماه های اخیر مهاجران هندیتبار افزایش ناگهانی و چشمگیری داشتهاند که به ندرت واجد شرایط پناهندگی در این کشور هستند.
این در حالی است که هماکنون اتریش از دهها هزار اوکراینی که از جنگ فرار کردهاند، حمایت میکند. به اساس سازوکار ویژهیی که نظر گرفته شده است، آنها نیازی به درخواست پناهندگی در این کشور، ندارند.