حکومت آلمان فدرال از ایتالیا خواهش کرد که حدود ۱۸۰ مهاجر را در کشتی آلمانی «Humanity 1» نجات دهد. این مهاجران سعی کرده بودند با قایق خود را به اروپا برسانند.
در پاسخ سفارت آلمان در روم به فرستنده تلویزیونی «رای ۳» آمده است: «ما از حکومت ایتالیا خواهش کردیم که هرچه سریع تر کمک ارائه کند.» نسخه ای از این پاسخ روز پنجشنبه به دست خبرگزاری آلمان «دی پی ای» نیز رسیده است.
برنامه «Il cavallo e la torre» (اسب و برج) که توسط فرستنده تلویزیونی نامبرده نشر می شود، شام چهارشنبه در این باره گزارش داد.
بیشتر بخوانید: یک هزار مهاجر نجات یافته در بحر در انتظار یک بندر امن هستند
روز پنجشنبه کشتی های «جئو بارنتس» و «اوشین وایکینگ» که با بیرق ناروی حرکت می کنند و کشتی «Humanity 1» با مجموعا حدود ۱ هزار مهاجر نجات داده شده، از چندین روز پیش به این سو در برابر سواحل ایتالیا انتظار پیاده شدن در یک بندر امن را می کشیدند.
به گفته سازمان «SOS Humanity» بیش از ۱۰۰ مهاجر خوردسال بدون همراه در کشتی آلمانی به سر می برند.
ایتالیا تا به حال حاضر نشده به هیچکدام از این کشتی ها یک بندر امن اختصاص دهد تا مهاجران بتوانند آن جا پیاده شوند. به تازگی، حکومت راستگرای جدیدی در ایتالیا به رهبری جیورجیا ملونی قدرت را به دست گرفته است.
یک سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا روز پنجشنبه براین تاکید کرد که «نجات جان انسان ها در بحر یک وظیفه اخلاقی و همزمان حقوقی» کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.
در نامه ای که روم در اواخر ماه اکتوبر به کشورهای آلمان و ناروی ارسال کرده، آمده است، کشتی های نجات ملکی که با بیرق این دو کشور حرکت می کنند، قوانین مربوط به حفظ امنیت و کنترول را نقض می کنند.
حالا در نامه وزارت خارجه آمده است که حکومت آلمان فدرال به یادداشت دیپلوماتیک پاسخ داده و دیدگاهش را راجع به قوانین مربوطه مطرح کرده است.
هنوز معلوم نیست که مهاجران در این کشتی ها با چه سرنوشتی مواجه می شوند. وزارت خارجه آلمان در برلین در پاسخ به درخواست خبرگزاری آلمان اطلاعات دیگری راجع به گفتگوهای درجریان با روم ارائه نکرد.
بیشتر بخوانید: نیروهای ایتالیا بیش از ۱۱۰۰ مهاجر را در مدیترانه نجات داد
در کتابی که توسط یک خبرنگار نوشته شده و روز جمعه نشر می شود، به نقل از ملونی آمده است: «وقتی که یک کشتی متعلق به یک سازمان غیردولتی به طور مثال با بیرق آلمان حرکت می کند، دو راه وجود دارد: یا آلمان آن را به رسمیت می شناسد و یا این که این کشتی به کشتی دزدان دریایی تبدیل می شود.» او در پاسخ به سوال سازمان های امدادگر این گفته ها را مطرح کرد.